Skocz do zawartości
IGNORED

uszkodzony głośnik wysokotonowy kolumny KODA AV-702F (ver 1) - GDZIE KUPIĆ ?

lucin713

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

proszę forumowiczów o informację gdzie mógłbym dostać (Warszawa) głośnik wysokotonowy do kolumny KODA AV-702F (ver 1).

Głośnik jest identyczny jak w modelu w wersji 2 (czyli KODA AV-702F ver.2).

Orientowałem się u dystrybutora (POLPAK) i głośnik kosztuje 130zł, co wydaje mi się dość wysoką ceną jak za produkty z tej półki cenowej (mam na myśli kolumny).

Czy nie orientuje się ktoś z forum gdzie można dostać taką wysokotonówkę taniej?

Niestety parametrów głosnika nie znam (nie ma na nim żadnych informacji, naklejek etc).

Z góry dziękuję za pomoc.

cokolwiek zrobisz i tak że względu na na barak kopułek do versji 1 musisz kupić 2 głośniki.Najlepiej oryginalnie. Sprawdź czy nie jest tez uszkodzona zwrotnica, bo awarie tego głośnika to wielka rzadkość.

W serwisie (POLPAK) otrzymałem informację, że głośnik wysokotonowy w wersji 2 jest identyczny jak w wersji 1. Zatem kupić muszę tylko jeden głośnik. Co do zwrotnicy - nie jest ona uszkodzona.

Głośnik nie gra (cisza). Wcześniej potrafił "chrzęścić" przy niektórych utworach (bardzo rzadko).

Pod moją nieobecność dziecko zrobiło imprezę, po której wysokotonówka nie daje znaku zycia - pozostałe głośniki (czyt. nisko-średniotonowe) grają.

Trochę nie rozumiem - w serwisie twierdzą, że ver 2 ma ten sam głośnik wysokotonowy co ver 1.

Kolega twierdzi, że musze kupić dwa głosniki ver 2. Kto mówi prawdę? :D

Oddaj całą kolumnę do przeglądu - może w zwrotnicy padł kondensator. Był nadpalony, teraz jest spalony całkowicie. Głośniki wersji v.2 mogą się minimalnie różnić...

lucin713, 2 Cze 2010, 12:07

>Trochę nie rozumiem - w serwisie twierdzą, że ver 2 ma ten sam głośnik wysokotonowy co ver 1.

>Kolega twierdzi, że musze kupić dwa głosniki ver 2. Kto mówi prawdę? :D

W serwisie twierdzą... w serwisie patrzą głównie na to co mają akurat na magazynie :)

a poza tym, niezależnie od tego co kto mówi, to zawsze "powinno się" kupowac i wymieniac parami.

I tak możesz byc szczęśliwy, bo co dopiero mają powiedziec wszyscy ci, którym padł jeden "głośniczek" za 500 czy 1.000 zeta sztuka...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Gdyby iść tokiem rozumowania kolegi z powyższego posta, to serwis chcąc zarobić (bo rozumiem, że o to w powyższym poście chodziło) zaleciłby mi wymianę dwóch głośników na raz a nie jednego :D

p.s. cieszyłbym się gdyby głośnik wogóle nie był uszkodzony a że jest to próbuję go znaleźć po jak najniższej cenie - robiłbym to samo gdyby sprawa dotyczyła głośnika za 500, 1000 i więcej pln-ów :)

lucin713, 2 Cze 2010, 12:44

>Gdyby iść tokiem rozumowania kolegi z powyższego posta, to serwis chcąc zarobić (bo rozumiem, że o

>to w powyższym poście chodziło)...

Niekoniecznie. Chodziło raczej o to, że potencjalny zarobek serwisu na takiej operacji (sprowadzanie pojedynczego głośnika specjalnie dla Ciebie) jest praktycznie żaden, bo prawdopodobnie koszt przesyłki byłby większy, a poza tym nie każdemu się chce zawracac sobie głowę takimi "pierdołami" po prostu :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Sprawa rozwiązana.

Uszkodzona była zwrotnica a bardziej szczegółowo - "termiczny bezpiecznik" od głośnika wysokotonowego miał nadpaloną nóżkę. Po wymianie wszystko gra. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.