Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Vandersteen

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, czy to ogłoszenie kogoś z naszych..?

http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/21/192936.php

Jutro zadzwonie zapytam o cenę, bo za nowe aktualnie 28 680 zł + podstawki..

Wątpię, że to kogoś z naszych. Zdaje się, że w Klubie nie ma nikogo, kto posiadałby Trójki.

Posłuchane.

kolumny robią naprawdę wrażenie !

Są duże, ciężkie i generują wielki dźwięk.

Są spokojne jak to Vandersteeny ale skoki dynamiki mają koncertowe. Zero kompresji jakiejkolwiek

Zasilanie miały dobre, grały pod końcówką Krella, zbalansowany PRE i DAC.

Jak ochłonę to może coś obiektywnie więcej napisze.

W każdym razie kolumny grają od 23Hz i jest to słyszalne i odczuwalne.

Jako były posiadacz modelu 1C i aktualny modelu 2Ce, uważm że przeskok z 2Ce na 3A sign jest większy niż się spodziewałem

Bardzo niski bas, szybki jak z monitorów (szybszy chyba niż w 1c)

Bardzo duża scena, niemal jak na koncercie. Niby te same głośniki wysokotonowe i średniotonowe co w 2Ce Sign II ale słychać było bardzo dużo w średnicy i w wysokich szczegółów, a są gładsze od 2 ce i 1c. Powaliły mnie zupełnie. Na końcu odsłuchu poleciał soundtrack z TRON LEGACY. Miazga zupełna.

3A sign to są kolumny dla mnie, przeszły moje jakiekolwiek oczekiwania.

Nie szuka nikt 2ce..?

3a sign ogromnie mnie zaskoczyły ale nie planowałem tak szybko ich zakupu, nie mam niestety na tą chwilę środków na ten zacny cel.

Jak ktoś jest tą parą z Warszawy 3a zainsteresowany to śmiało, swoje 2ce również polecam :)

Dzień dobry,

czy ktoś z kolegów słuchał Vandersteenów 1ci z końcówką mocy NAP150x i przedwzmacniaczem 112x ?

Zastanawiam się nad zakupem takiego zestawu wraz z CD 5x Naima no i mam pewne obawy czy te kolumny będą w takim zestawieniu dobrze grały.Być może ktoś słuchał innych klocków Naima z tymi kolumnami to również będę wdzięczny za sugestię. Jeżeli głosy będą pozytywne to zorganizuje odsłuch ale ponieważ nie obejdzie się bez kosztów (duża odległość) to wolałbym najpierw posłuchać opinii bo być może to zestawienie razem nie gra ?

Piotr

Słuchałem 1ci z Naimem i grało to bardzo dobrze.

To była jedna z pierwszych integr Naima, nie pamiętam modelu.

To łatwe w prowadzeniu kolumny o uniwersalnym brzmieniu, które trudno moim zdaniem zepsuć

Słuchałem 1ci z Naimem i grało to bardzo dobrze.

To była jedna z pierwszych integr Naima, nie pamiętam modelu.

To łatwe w prowadzeniu kolumny o uniwersalnym brzmieniu, które trudno moim zdaniem zepsuć

Bardzo dziękuje z opinie, w takim razie umawiam się na odsłuch.

Grałem z 1c na 2,5 watowej lampie i też grało pięknie :)

Moje obawy dotyczyły tego czy będzie wystarczająco dobrze jeżeli chodzi o wysokie bo wydaje mi się że Vandersteeny nie maja ich jakoś w nadmiarze, i jeżeli taką cechę będzie miał też Naim (CD plus wzmak) to się może skumulować i będzie góry za mało?

Witam,

słowo się rzekło, wystawiam na ogłoszenie swoje Vandersteen 2Ce.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5459710707

kolumny w stanie BDB, bez rys, otarć, dziur.

Górne drewienka gładkie, jak na zdjęciach

Witam,

słowo się rzekło, wystawiam na ogłoszenie swoje Vandersteen 2Ce.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5459710707

kolumny w stanie BDB, bez rys, otarć, dziur.

Górne drewienka gładkie, jak na zdjęciach

Na co wymieniasz?

• 3 tygodnie później...

Witam,

A ja postanowiłem ze pochwałę się swoim systemem :) pozdrawiam klubowiczów! :)

Jaką szeroką masz bazę? Na zdjęciu widać, że jest ona dosyć spora. Dodatkowo widać, że przy tak szerokiej bazie nie masz skręconych kolumn - ustawione są na wprost. Wiem, że Vandersteeny wiele potrafią, ale... rozumiem, że to ustawienie jest optymalne:) Sprawdza się u Ciebie takie ustawienie?

Powiem szczerze że cały czas walczę z tym... Akustyka pomieszczenia po prostu nie sprzyja :( to ustawienie jest jak narazie najlepsze choć wokale często uciekają na Lewo (nie we wszystkich utworach)

Kolumny rozstawione na 2,7m

Powiem szczerze że cały czas walczę z tym... Akustyka pomieszczenia po prostu nie sprzyja :( to ustawienie jest jak narazie najlepsze choć wokale często uciekają na Lewo (nie we wszystkich utworach)

Kolumny rozstawione na 2,7m

A w jakiej odległości siedzisz od linii kolumn? Często jest tak, że scena się rozjeżdża, bo mamy zaburzone proporcje pomiędzy bazą a słuchaczem. Poza tym akustyka też robi swoje, ale ja na Twoim miejscu spróbowałbym jednak zmniejszyć bazę - chyba, że już to przerabiałeś i nie przyniosło to poprawy.

siedzę tez kolo 2,7 od kolumn. Przerabialem tez scenariusz i wokal się trochę stabilizuje ale scena się kurczy. Jeden z głośników ma dużo.więcej powierza bo tam jest aneks kuchenny a drugi ma ścianę. Podejrzewam że to ma też duży wpływ akustyczy

siedzę tez kolo 2,7 od kolumn. Przerabialem tez scenariusz i wokal się trochę stabilizuje ale scena się kurczy. Jeden z głośników ma dużo.więcej powierza bo tam jest aneks kuchenny a drugi ma ścianę. Podejrzewam że to ma też duży wpływ akustyczy

Być może masz rację, ale nie jestem do końca o tym przekonany, bo sam z lewej strony mam otwartą przestrzeń i mie mam problemu z lokalizacją wokali i budowaniem sceny:)

Ale wiadomo, że na odległość to można sobie tylko pogdybać. Słuchasz tego ustawienia na codzień i jak rozumiem wiesz o czym piszesz.

• 1 miesiąc później...

Hej Koledzy:) Pierwszy mój post w Waszym klubie. Potrzebuję małej porady. Będąc za granicą trafiłem na kolumny 1C w fajnej cenie. Do domu ponad 1500km i za boga nie mam jak sprawdzić ich z własnym piecykiem, lampa phast około 35watt na kanał. Opinii trochę poczytałem, wydają się być dość pozytywne i tu pytanie dla osób, które są nieco osłuchane. W domu mam Monitor audio rx6. Jest sens kombinować? Lubię spokojne, ciepłe, ciut leniwe granie, żadnych męczących fajerwerków. Monitory w zasadzie się w ten kanon wpisują, tylko czy 1C są lepsze?? Bardzo dziękuję za pomoc

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.