Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 2560 vs Philips Cd-960

czolgista778

Rekomendowane odpowiedzi

Dopiero by bylo gdyby nawet teraz gral lepiej od Denona :D

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

• 5 tygodni później...

McGyver, 23 Cze 2010, 15:58

>Po przeróbce cedek gra znakomicie. Nieskrępowana dynamika, rozmach, a przy tym bardzo dobra,

>nasycona barwa i obszerna, a przy tym doskonale zorganizowana scena.

Witam

Polecam przetestować następujące zmiany dla wersji symetrycznej:

1). Wyrównanie przesunięcia faz sygnałów (+) i (-) dla kanałów poprzez ominięcie rejestru SM5828.

Można to osiągnąć łącząc po usunięciu SM5828 następujące wyprowadzenia:

PIN2 -> PIN24

PIN3 -> PIN23

PIN4 -> PIN22

PIN5 -> PIN21

2). Zmodyfikować zasilanie przetworników (kondensatory blokujące zasilanie, możliwie krótkie połączenia dla NR1 i NR2).

3). Wymienić filtr cyfrowy (DF1704 ... itp).

Pozdrawiam

preatorius

CD960 po przeróbkach to naprawdę duża klasa, w "gołym" stanie gra mało zachęcająco, bez polotu. Wadą jest napęd tacki który potrafi się psuć (właśnie mam z tym problem).

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Mi sie nie otwieral i nie zamykal, z tylu cedeka sa dwa paski ktore to powoduja, ja wymienilem na gumki recepturki, wszystko odtluscilem i smigal jak nowy.Nie wiem, mnie po prostu bardziej wciagnal denon z cieplejszym i bardziej przestrzennym graniem, mimo tego obie maszyny maja potencjal, philips legendarne TDA1541, a Denon ad1862 jak Accuphase.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

TDA1541 to też bardzo dobra kość przy odpowiedniej aplikacji

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

są sposoby prawie ezoteryczne na uzdrowienie cd960, ale potwierdzam za mlb, że działają na tym zdawałoby się gównianym cd. fabrycznie to jednak straszna padlina.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Jak nie bedziesz go karmił jakimiś dojechanymi płytyami, i spokojnie nagrywał na prędkości x8, x116 to będzie działał wiecznie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.