Skocz do zawartości
IGNORED

Kto chce układzik TENOR TE7022L?

pingwing

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegoś czasu koresponduję z przemiłą Panią przedstawiciel firmy TENOR z Taiwanu.

Firma ta produkuje ciekawe układy TE7022L:

o USB 2.0 Full Speed compliant

o 2 isochronous input endpoints for recording, 2 isochronous output endpoints for playback, and 1 interrupt endpoint for HID

o Resolution up to 24-bit and sampling rate up to 96KHz

o 2-input channels and 2-output channels supported by one I2S pairs with independent sampling rate

o Built in IEC60958 professional S/PDIF TX & RX, AES/EBU supported

o 8 GPIO pins with interrupt

o Two wire MPU interface

o 3.3V Operation Voltage

o 48pin LQFP package

o Mass Production

Będę brał od nich partię sampli, chętnie podzielę się z forumowiczami, oczywiście po kosztach przesyłek.

Ten TE7022L jest najciekawszy, ale dadzą mi też TE7021L, TA1100Q i TA1200Q. Ten pierwszy to też odbiornik USB 2.0, ale bez wyjść SPDIF, a te dwa do DACe 24/96 z wbudowanymi wzmacniaczami słuchawkowymi, ale pewnie nic specjalnie ciekawego.

Może ktoś zechciałby płytkę pod nie zaprojektować? Nie dostałem jeszcze szczegółowych informacji, ani proponowanej aplikacji. Podpisuję NDA, więc nie upublicznię tego co dostałem, ale w internecie jest trochę danych o tych układach.

Na tych kostkach są:

Taralab-X2 USB to SPDIF/TOSLINK/I2S Converter Cost: $75

Features of this USB to SPDIF/TOSLINK/I2S converter

1. TENOR TE7022L usb reciever chip, supporting native 24bit 96K digital output capability.

2. Precision 12.0 Mhz 1ppm TCXO serve as master clock for lowest jitter performance.

3. Sanyo Oscon solid polymer capacitors for power filtering and solid tantanium caps for decupling.

4. LT1084 based voltage regulator to get over 80db ripple suppression.

5. 74hc125a digital signal driver for I2S data output, allow long distance I2S signal transmission.

6. Offer both RCA and BNC type SPDIF output, each with independent PE65612 pulse transformer.

7. Power suply can drained from USB or outboard 8~12v 1A dc supply.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Stello U2 - Tenor TE7022L Cost:$349

Converts USB computer audio to SPDIF and I2S output

● Compatible with native MAC and Windows drivers

● Accepts high resolution audio files up to 24 bits/96 kHz data rate

● Low jitter clock using TCXO (Temperature compensated crystal oscillators)

● Self-powered via USB input

● Galvanic isolation between computer and audio system prevents high frequency noise and ground hum.

Więc może być ok.

--

Pozdrawiam, Przemysław Gierski.

https://www.audiostereo.pl/topic/64046-kto-chce-uk%C5%82adzik-tenor-te7022l/

Z chęcią wezmę udział w tych samplach, oczywiście niezbędne koszty pokryje.

Jakiś czas temu interesowałem się tą kostką ale jakoś nie udało mi się z nimi nawiązać kontaktu.

Jeśli masz datasheet-a lub inne informacje poza tymi w sieci to podeślij mi na meila (wysłałem na PW)

Pomyślimy nad aplikacją tej kostki.

Aplikacja TE7022L jest bardzo prosta.

Do zapisu deskryptora HID i konfiguracji kostki należ podłączyć przez I2C jedynie zewnętrzny EEPROM 24C08.

Tenor powinien wraz z kostkami załączyć swoją aplikację: USB Descriptor Generator.exe.

Tutaj zamieściłem manual do demo-board dla tej rodziny kostek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli rzeczywiście udałby się zakup tych kostek u Tenora, to byłby to krok milowy w konstrukcji amatorskich DAC-ów. Ja oczywiście zgłaszam swój akces do przetestowania próbek w budowanym właśnie DAC-u, gdzie zamierzałem już klasycznie wykorzystać PCM2707 do podpięcia się do USB i DIR9001 dla SPDIF.

Myślę, że sensowne byłoby zaprojektowanie mini-modułu wkładanego w odpowiednie listwy/podstawki lub w jakąś szeroką, dużą podstawkę DIP.

Przy zamawianiu sampli warto dogadać sensowny rodzaj przesyłki. Kiedyś miałem do czynienia z Chińczykiem, który po miesiącu ciszy od ustaleń, nagle odezwał się i próbował wysłać przesyłkę jakimś tam "super-ekspresem" za blisko 100$ ...

Aha, chyba dobrze byłoby się teraz skoncentrować przede wszystkim na TE7022L. To chyba najbardziej sensowna kostka do większości zastosowań DIY.

pingwing jak udało Ci się dotrzeć do Tenora?

Ukryta Zawartość

Poniżej "sól" aplikacji TL7021/22/28:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam ponownie.

Po negocjacjach uzyskałem ofertę cenową. Układy TE7021L są po 3 dolary i 55 centów, TE7022L po 3 dolary i 88 centów, więc ceny nie jakieś zabójcze, przy obecnym kursie 13 zł i 10 groszy za kostkę TE7022L, zamierzam zebrać 50 sztuk zamówień. Aplikacja jest naprawdę prosta, będę miał cały datasheet, którego nie będę mógł udostępnić, ale będę odpowiadał na wszystkie pytania. Zamówienie zbieram na TE7022L, różnice w cenie jest żadna, a wyjście SPDIF się przyda.

Zbieram zamówienia na 45 sztuk TE7022L.

Cena końcowa będzie troszkę wyższa, gdyż będzie uwzględniała koszta wysyłki, nie chcę na tym zarobić, ucieszyłbym się bardzo, gdyby zamówienie tych kostek było początkiem jakiegoś fajnego forumowego DACa, pierwszego DIY 24 bit / 96 kHz.

Ostatnie zamówienie z hiFace nie przeszło niestety, mam nadzieję, że to się uda.

Mogę też dla kogoś zamówić układ ewaluacyjny z już gotową aplikacją tej kostki, ale nie sądzę, że jest na jakichś częściach towarzyszących, więc chyba nie warto. Koszt 100 dolarów.

Oczywiście, jeżeli zainteresowanie będzie większe możliwe są większe zamówienia, miło się z tymi ludźmi koresponduje.

Minimalne zamówienie na normalnych warunkach to 500 sztuk, więc nie będzie łatwo zorganizować tak duże zamówienie.

Może mi ktoś polecić na jakich forach jeszcze wrzucić to ogłoszenie? Może przyspieszyć to zbieranie chętnych.

--

Pozdrawiam, Przemysław Gierski.

Troszke zmartwila mnie informacja odnosnie dokumentacji ale trudno. Ja sie pisze na 5 TE7022L.

Proponuje nie rozdrabniac sie i zamowic tylko TE7022L, poniewaz TE7021L jest tylko uboga wersja tego poprzedniego.

Na necie znalazlem tylko taka dokumentacje wiec zamieszczam linki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam Romek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Załączam dla przykładu, co można ustawić w TE7022L firmową aplikacją:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Masz rację -- manual jest już publicznie niedostępny (założyłem hasło na plik).

Proszę jeszcze, aby administrator usunął odpowiedni link z wątku:

Ukryta Zawartość

Jednak _przetworzony_fragment_ schematu, dla celów poglądowych (nie mający wartości dokumentacyjnej i uniemożliwiający kopiowanie i powielanie danej konstrukcji) nie łamie NDA.

Podobnie przykładowe okno aplikacji, dla tych samych celów.

Nie popadajmy w paranoję.

Ukryta Zawartość

Witam, piszę się na kostkę. Ale na którą jeszcze nie wiem, bo musze przejrzeć datasheety, ale na 100% się decyduję. Sam zabierałem się za podobny projekt, ale aktualnie jestem pogrążony w czymś innym. W międzyczasie przeglądałem możlwości wielu innych chipsetów itp. itd. Wydaje się ciekawy....

System gra dobrze, albo nie....

Jeżeli zainteresowanie będzie się utrzymywało, to wezmę większą partię, więc proszę się zapisywać do listy, zobaczymy ile będzie chętnych. Większe zamówienie to mniejsze koszta.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.