Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz + głośniki do 800zł

bednarowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

przymierzam się do kupna nowego wzmacniacza i głośników, mam na to wszystko 800zł, jeśli ktoś zaproponuje coś naprawdę fajnego to 1000zł ale to już jest maksimum.

Teraz tak, pokój ok 13m2 ale w przyszłym roku będzie zmiana na większy więc chciałbym, żeby to zagrało także w pokoju 25m2, gramofon z jakim będzie to grało to RPM 1 , oczywiście wzmacniacz musi to być integra. Chcę żeby to wszystko grało fajnie, liczy się także wygląd, dla tego myślałem o jakimś vintage Marantza i głośnikach B&O.

Możecie podawać propozycje z amerykańskiego ebaya

z góry dziękuję

może ten ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

Nie no Diore to ja mam teraz, brzmienie w sumie mi odpowiada, tylko te buczenie... zamieniać na wyższy model.. czy ja wiem, w sumie nie chciałbym wydawać tyle pieniędzy żeby tylko mieć wyższy model...

Słucham rocka, chciałbym żeby to miało takie dosyć ciepłe brzmienie, myślałem nad czymś takim

Ukryta Zawartość

proszę o wyrozumiałość, wiem że to nie jest duży budżet, ale jestem młody nie łatwo mi jest zdobyć nawet taką sumę na sprzęt ale myślę, że za tą kwotę da się znaleść coś co mnie zadowoli

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Co do głośników jeżeli dane pasma przenoszenia są prawdziwe zainteresowałbym się:

Ukryta Zawartość

wzmacniacz który wskazałeś zagra na pewno lepiej niż diora, choć i coś tańszego a dobrego znajdziesz :-)

Ukryta Zawartość

nie wiem czy ten marantz zagra lepiej od diory, poza tym to jakiś kwadrofoniczny wynalazek czyli płacisz dodatkowo za dwa kanały których nie będziesz używał, moim zdaniem najlepsza opcja to wypożyczaj z komisu na próbę i wtedy wybierz taki co ci najbardziej odpowiada - jak kupisz na e-bayu i nie będziesz zadowolony to co zrobisz ?

moim zdaniem diory to całkiem dobre wzmacniacze do winyla z dobrym wbudowanym preampem - jeżeli buczy to prawdopodobnie uszkodzone kondensatory elektrolityczne w zasilaczu, zamiast naprawiać bardziej chyba opłaci się kupić inny.. przy tych cenach....

te stare wzmacniacze brzmią całkiem dobrze co sam przyznajesz - chyba jest to spowodowane między innymi tym że nie posiadają tych wstrętnych układów scalonych które psują dźwięk..

excelvinyl winylmania blog szukaj

excel - "o - widzę że ktoś go już kupił za 92 zł - chyba zrobił dobry interes :)"

No chyba nie taki złoty...ile wart ten sprzęt tyle zapłacił.:-)

Diora nie gra źle, ale za podobne sumy można już kupić coś vintagowego zachodniego.

Luxman L-190 L-210 , L-215 , L-230 ,L-235

Może ustrzelisz jakiegoś w kolorze szampańskim ze złotymi gałkami w okolicach 200-300zł.Efektowniejsze niż srebrne z szarymi gałkami.

Ukryta Zawartość

Elegancki vintydżowy wygląd i świetne brzmienie

Oczywiście uwaga na stan techniczny bo mają ponad 25 lat.

Ukryta Zawartość

No ten luxman to bardzo fajna propozycja. A co powiecie o tym rotelu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.