Skocz do zawartości
IGNORED

Składam sprzęt - pomocy!!

ZILDIAN

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

Powiedzmy, że coąś sobie wybrałem ... co o tym sądzicie?

CD -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wzmak -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ( ale myślę nad jakimś nieco tańszym pioneerem albo marantzem)

tuner -

Ukryta Zawartość

jade na altusach 2x80 i 2x140

thx za info

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/6479-sk%C5%82adam-sprz%C4%99t-pomocy/

a co o tym powiecie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

aha.. masz może jakąś propozycję ?.. dodam, że kaska ma tutaj także niebagatelne znaczenie :)

co powiesz na to co znajomy chce mi sprzedać:

1. wzmacniacz SU-A700MK3

2. cd SL-PS670D

3. tuner ST-GT550

4. kaseciak RS-AZ7 lub 6 nie pamiętam

coś około 1400 1500 zł

Miałem kiedyś podobny zestaw ( z SL PS 770). Grał fajnie, ale z kolumnami DALI 104. Co do kaseciaka (mam jeszcze RS AZ 6) - gra bardzo dobrze, po skalibrowaniu kopie są bardzo wierne oryginałowi, tyle że znacznie cichsze (to zasługa parametrów wyjścia magnetofonu). Miałem jednak problem z mechaniką magnetofonu. Po dłuższym okresie postoju zaczął wciągać i uszkadzać taśmy (wałek i rolka były czyste!-pomogło dopiero wyjęcie i obrócenie rolki gumowej o 180 stopni).

pamiętaj, że największe znaczenie będą miały kolumny. Altusy niestety nie zapewniają wysokiej jaklości dżwięku - też je kiedyś przerabiałem. Proponuję zacząć od kolumn i od razu poecam Dali 104!!!

Dali 104 jak najbardziej.Wzmaka podaruj sobie szybko.

Jeśli cd Technics to 770(choć bez rewelacji,ale nadaje się do przeróbek) .

Pozostaje wzmak,no i tu już problem ,bo co słuchasz ile masz kasy ,tego nie wie nikt,troszkę szegółów.

powiem w ten sposób:

Nie stronie od niczego... ale jak nie będę mógł posłuchać ozzy'iego albo led zeppelin to źle. ALe idąc dalej to nie musi być SSUPER sprzęt. Ma ładnie grać a czasem jak mnie najdzie ochota to musi mieć troszke powera. W chwili obecnej mam unitre diorke i altusy i sądze że ładnie gra... a sądząc po opiniach (negatywnych)odnośnie tego sprzętu to słoń musi mi najwyraźniej stać mi na uchu :)

Kasy mam MAŁO :) tego technicsa moge kupić za około 1400 ale w ratkach po 300 zł (gigantyczny plus), a poza tym sprzęt od pierwszego właściciela nie "przerobiony" (aż tak mnie to nie kręci).

Pytanie czy jako sprzęt nie dla audiofila .. .może być? :)

Sądzę, że nie powinieneś mieć żadnych kompleksów. Śmiało kopuj Technicsa, cena moim zdaniem jest ok. Ten zestaw także u mnie grał - zanim kupiłem 104 - z Altusami, tyle że przerobionymi. Konkretnie zmieniłem ten tubowy gwizdek na kopułkę Tonsila i zagrało lepiej.

Kupując DALI 104 zyskasz na pewno lepszą przejrzystość dżwięku, znacznie lepszą stereofonię, lepszej jakości bas (choć ilościowo będzie go mniej). Znacznie zyska góra pasma. Dynamika i wykop pierwszorzędne!. To wymarzone kolumny do dynamicznej muzy.

Z perspektywy czasu zestaw Technics-Dali uważam za bardzo dobry. Potem kupiłem wzmacniacz Marantza PM 78 i jakoś trochę stracło to siłę wyrazu. Obecnie, mimo że posiadam znacznie droższy zestaw, tamten wspomonam z sentymentem :)

Jak widzisz,różne opinie .I o to chodzi. Dla mnie osobiście wzmaki Technics-a to szajs,nigdy nie miałem,słuchałem wielokrotnie i sawsze uszy odpadały. Może w pierwszym momencie to robiło wrażenie ,ale po pół godz. słuchania to dosyć nawet Diany Krall miałem. Dla mnie ten dźwięk był za agresywny,niespójny,ogólnie męczący.Zdecydowanie odradzam.Kup od niego cd . Ja miałem kiedyś 770 i tu polecam. 2 elementy toru już byś "miał" ,pozostaje wzmak-no to kilka propozycji-Creek 4330, NAD 320, z droższych Densen B100, Copland CSA 8(te dwa ostatnie może później ale warto). Ja na Twoim miejscu wybrałbym NAD-a.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.