Skocz do zawartości
IGNORED

Jak to będzie grało?

1piotr13

Rekomendowane odpowiedzi

teraz akutyk ma cus takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tylko pierwszy warunek to elektronika przynajmniej neutralna, ale lepiej o ciepłym charakterze, napewno nie jasna ani chłodna

Ukryta Zawartość

mozesz szukac uzywanych, projekt R1, ale tez nie omieszkam polecic projekt na kewlarze, sory ale wykorzystam zdjecie robione i kolumny robione przez McGyvera, chyba sie nie obrazi :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

troche sie napisze bo ide zaraz kimono :)

mocny bas i fajne brzmienie to tez spendor, prosze:

Ukryta Zawartość

rynek wtorny ok 3500 pln

Ukryta Zawartość

IGNAC, jak musisz isć spać to idź, nie zatrzymuję Cię, dzięki za wszystkie porady. Teraz mam naprawdę dużo do przemylenia:) Jakby co to pisz jutro. Dzięki, też idę w kimono.

Ładne te kolumny od Akustyka. Tylko po co te granitowe nagrobki na nich? Niedobór wagi i za duże wibracje na obudowie? Osobiście nie lubię takiego czegoś? Ale sam wygląd ok :)

Teraz mam coś takiego :)

Pozwoliłem sobie wkleić zdjęcia ze strony producenta, ponieważ w tej chwili nie mam możliwości wstawienia zdjęć mojego systemu :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"cena okolice 3000 - 3500 ale to gra"

Za taka cene na takich glosnikach ja bym bral w ciemno. Popatrz ile zagramaniczna konkurencja sobie za takie cos zyczy...

andrzej paszkowski, 13 Sie 2010, 23:57

>"cena okolice 3000 - 3500 ale to gra"

>

>Za taka cene na takich glosnikach ja bym bral w ciemno. Popatrz ile zagramaniczna konkurencja sobie

>za takie cos zyczy...

xaviany bodajże kosztują ponad 10 patoli :)

nieźle się uśmiałem jak przeczytałem o "dobrym" basie z amplitunera, w dodatku z tak kiepskiego modelu oraz połączonego z dosyć drogimi i wymagającymi kolumnami :) eh, co ten marketing robi z klienta :)

niestety, w pismach z testami po prostu oszukują (bo podejrzewam że takowe czytałeś i chciałeś połączyć kino i muzykę tanim kosztem) twierdząc że stereo jest na całkiem dobrym / przyzwoitym / nienajgorszym poziomie (tu wstaw wszystkie inne "ładne" słówka aby tylko ominąć powiedzenie czytelnikom wprost, że ten poziom jest po prostu "gówniany")

amplitunery (a już w szczególności te najtańsze) kompletnie nie nadają się do muzyki, w szczególności bas którego tak chcesz, jest tragicznej jakości (głównie przez kiepskie zasilanie i oddawaną moc)

don111 pisze:>nieźle się uśmiałem jak przeczytałem o "dobrym" basie z amplitunera, w dodatku z tak kiepskiego

>modelu oraz połączonego z dosyć drogimi i wymagającymi kolumnami :) eh, co ten marketing robi z

>klienta :)

Tutaj muszę cos napisać od siebie, pewnie większosć osób z tego forum się usmieje. W tym samym roku kiedy wyszła płyta Mike Oldfield'a The songs of distance earth, byłem w posiadaniu zwykłego amplitunera oraz cd Technicsa + kolumny polskie scherzo 200. Teraz najlepsze: ostatnio przeczytałem recenzje jakichs markowych drogich kolumn tutaj na stronie audiostereo i recenzent napisał że bardzo pięknie oddają głębię i potęgę basu w jednym nagraniu który jest na tej płycie i dalej pisze: rzadko które kolumny potrafią oddać tak niski bas w tym konkretnym utworze, niektóre kolumny wogóle tego dźwięku w tym momencie nie grają''. Ja wiem o który utwór chodziło recenzentowi, ponieważ na tym moim marnym ponoć amplitunerze technicsa i kolumnach scherzo 200 czułem ten bas w żołądku!! Jestem może marnym audiofilem ale kiedy czuję bas naprawdę głęboko w trzewiach to wiem że się nie mylę!!!

Pozdrawiam don111

Ukryta Zawartość

tu masz spendory, mozna od tego zacząć a pozniej wzmak i CD

Ukryta Zawartość

kolega od ktorego kiedys kupiłem quada 77, chwalił od poprzedniego wlasciciela połączenie quada ze spendorem, bo quad gra dość precyzyjnie choc z rozmachem, wiec dobrze sie łączy ze pogrubionym brzmieniem spendora

a co sądzicie o LIVING VOICE AUDITORIUM MK1

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@1piotr13

>Ja wiem o który utwór chodziło recenzentowi, ponieważ na tym

>moim marnym ponoć amplitunerze technicsa i kolumnach scherzo 200 czułem ten bas w żołądku!! Jestem

>może marnym audiofilem ale kiedy czuję bas naprawdę głęboko w trzewiach to wiem że się nie mylę!!!

trudno tu mówić o jakości - głośny, walący po nerach bas bez kontroli

nie znam tego Technicsa ale obecne tanie amplitunery są tak słabe, że prędzej się wyłączą zanim do chociażby podobnego efektu na Scherzo byś doszedł :)

radziłbym posłuchać jakiegoś przykładowego zestawu w salonie, bo jeśli podobał Ci się bas ze Scherzo to możesz przeżyć mały szok (niekoniecznie w pozytywnym dla siebie znaczeniu) :)

nie,nie,nie i jeszcze raz NIE !!! Nie mówię tu jak sugerujesz o głosnym i walącym basie po nerach bez kontroli. Potrafię odróżnić taki gówniany twardy bas od pięknie schodzącego powoli do samiuteńkiego absolutnie dołu, np.25 Hz. Taki bas jest żadko grany i słyszalny. Dało się go wyczuć tylko w jednym miejscu pokoju. Cos piknego:) Zaraz sprawdzę który to był kawałek z tej płyty i w którym momencie jest słyszalny ponieważ mogę go wyczuć w moich słuchawkach Sennheiser HD650 i Tobie napiszę a Ty możesz sobie sprawdzić na swoim sprzęcie czy go słyszysz.

Proszę bardzo: Mike Oldfield - The songs of distance earth, utwór pt. Tubular world, czas 1:11, 1:27, 1:42. W tych dokładnie miejscach masz dokładnie cholernie nisko schodzący bas. Jak masz dobry sprzęt to go usłyszysz.

>radziłbym posłuchać jakiegoś przykładowego zestawu w salonie, bo jeśli podobał Ci się bas ze Scherzo

>to możesz przeżyć mały szok (niekoniecznie w pozytywnym dla siebie znaczeniu)

Nie słyszałes tego co ja słyszałem, więc nie powinienes zaraz negować. Podejrzewam że też bys mógł przeżyć mały szok, gdybys słyszał jak nisko potrafiły schodzić Scherzo 200 z tamtym amplitunerem technicsa. Chociaż faktycznie sam bym pewnie w to nie uwierzył gdyby mi tu jakis nowicjusz na forum taki jak ja tak powiedział. Ale naprawdę tak było.

w żadnym wypadku nie neguję tego co mogłeś słyszeć

ale zauważ, że to nie era kolumn i 10-12 calowych basowców, dlatego na taki bas z samych kolumn raczej nie masz niestety co liczyć, zobacz jak wyglądają obecne "trendy" kolumny 2,3 głośniki o średnicy 14-17cm, czasem 20cm

choć jakość i kontrola jest naprawdę w porządku to przy sporej głośności o niziutkim zejściu w większości z nich, tzn <30hz (odczuwalnym) nie ma co myśleć

a amplituner do takich kolumn jeszcze tylko pogorszy efekt, więc się w niego nie pakuj :)

odnośnie tego utworu - u mnie akurat ten moment ma kolumnach tak średnio wypada, dopiero na subwooferze brzmi jak należy... z albumów M.Oldfielda do takiego małego testu basu, polecam płytkę "Heaven's Open" :)

>Nie słyszałes tego co ja słyszałem, więc nie powinienes zaraz negować. Podejrzewam że też bys mógł

>przeżyć mały szok, gdybys słyszał jak nisko potrafiły schodzić Scherzo 200 z tamtym amplitunerem

>technicsa. Chociaż faktycznie sam bym pewnie w to nie uwierzył gdyby mi tu jakis nowicjusz na forum

>taki jak ja tak powiedział. Ale naprawdę tak było.

po co kogo uszczesliwiać na siłe. skoro takie zestawienie grało, składaj

>po co kogo uszczesliwiać na siłe. skoro takie zestawienie grało, składaj<

IGNAC, tu nie chodzi o to że całość dobrze grała, wczytaj się w sens moich wypowiedzi, chodzi mi o to że ten zestaw dobrze przenosił bardzo niską częstotliwość, mówię tu o wąskim aspekcie tego zestawu a nie o tym że cały zestaw potrafił wszystkie częstotliwości przenieść pięknie. Zanim coś palniesz wpierw poczytaj moje wypowiedzi. Zresztą po co ja to piszę, takich ludzi jak wy i tak nic nie przekona do czyjegoś punktu widzenia. Co audiofil to inny świat.

1piotr13, 15 Sie 2010, 20:52

>>po co kogo uszczesliwiać na siłe. skoro takie zestawienie grało, składaj<

>IGNAC, tu nie chodzi o to że całość dobrze grała, wczytaj się w sens moich wypowiedzi, chodzi mi o

>to że ten zestaw dobrze przenosił bardzo niską częstotliwość, mówię tu o wąskim aspekcie tego

>zestawu a nie o tym że cały zestaw potrafił wszystkie częstotliwości przenieść pięknie. Zanim coś

>palniesz wpierw poczytaj moje wypowiedzi. Zresztą po co ja to piszę, takich ludzi jak wy i tak nic

>nie przekona do czyjegoś punktu widzenia. Co audiofil to inny świat.

w tym momencie to ja pasuje, bo faktycznie kazdy audiofil to cos innego ....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.