Skocz do zawartości
IGNORED

Audiomeca Mephisto plus Enkianthus

barni

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Barni.Wielokrotnie miałem okazję słuchać w/w zestawu razem i z osobna.Jeśli traktując zestaw jako całość to dźwięk skupia się raczej płynnym i delikatnym przekazie.Co do poszczególnych klocków wyżej oceniam transport niż dac'a ,a to z perspektywy innego urządzenia ,którego dane było porównywać.Ikiantus minimalnie trąca naleciałością cyfrową.Niedostatki rekompensuje za to wybitną stereofonią.Pozdro

barni - zanim zainwestujesz w Mephisto (jak mniemam mk II) dowiedz się dokładnie o dostępność lasera. To świetny transport, sam kiedyś taki miałem, ale jeżeli optyka nie jest już dostępna (a wydaje mi się, że właśnie tak jest) to moim zdaniem ryzyko jest zbyt duże.

Enkianthus to cały evaluation board firmy Anagram Technologies - z input receiverem, filtrem cyfrowym, DAC i całym stopniem alalogowym, wsadzony do ładnego pudełka Audiomeca. 'Wsad intelektualny' Pierre Lurne'a = 0. Jak dobrze poszukasz to pewnie ten board za 400 euro kupisz :-)

(choć teraz to już pewnie taniej bo to staroć)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.