Skocz do zawartości
IGNORED

wejście LAN w odtwarzaczach Blue-ray

slayer

Rekomendowane odpowiedzi

Od niedawna większość nowych odtwarzaczy ma wbudowaną sieciówkę czyli LAN, z instrukcji można się dowiedzieć że możne służyć jako DLNA - do przeglądania zawartości komputerów połączonych w sieć za pomocą routera, do aktualizacji oprogramowania oraz przeglądać materiały dostępne w Internecie na YouTube i coś jeszcze, A mnie zastanawia to coś jeszcze, jakie możliwości daje taki podłączenie czy np. SONY oferuje coś innego niż Panasonic czy Samsung, Jak szybkie łącze trzeba by mieć żeby w miarę komfortowo oglądać. Jeżeli ktoś ma, używa może podzielił by się spostrzeżeniami jak to wygląda od strony użytkowej

123... test

Mam LG-570 i oprucz tego że masz dostep do internetowych serwisów ,odtwarza wszystkie pliki jakie mam w laptopie filmy ,muzyka zdjecia itd,konfigórujesz tylko siec domowa na udostepnianie plików i wszystko odtwarzasz przez swój blu-rey na telewizorze nie potrzeba wiec przenosic filmów i muzyki na usb.To jest bardzo fajne jakosc jest uzalezniona od danego pliku,ale zauwazyłem ze i tak jest lepsza niż na laptopie.

Filmy M2TS z napisami odtwarza bez problemu z usb,z laptopa w sieci domowej nie widzi ich,ale mam ten odtwarzacz dopiera pare dni i jeszce go nie rozpracowałem.Fajnie że z usb czyta bo wiekszośc filmów w necie jest własnie w tym formacie MKV jest mało.

dariusz964, 15 Sie 2010, 22:44

>Filmy M2TS z napisami odtwarza bez problemu z usb,z laptopa w sieci domowej nie widzi ich,ale mam

>ten odtwarzacz dopiera pare dni i jeszce go nie rozpracowałem.Fajnie że z usb czyta bo wiekszośc

>filmów w necie jest własnie w tym formacie MKV jest mało.

Hmm.. Ja akurat większość mam w mkv, w sumie M2TS to na potrzeby PS3 :) a czytanie z usb to dobry dodatek lecz znów utrudnienie bo wpierw serwer (klient torrent itp.) następnie przegrywanie na USB i do odtwarzacza BD, mimo iż można by prosto po lanie.

Może jak go lepiej poznasz to się wyjaśni.

MKV odtwarza bez problemu wszystkie i z usb ,płyty,i z sieci domowej,oraz zewnetrznego dysku,juz 370 odtwarzała tylko miała ograniczenia ten czyta bez problemu wieksze niz 4 gb,testowałem 7gb,9gb i dłuzsze.O MKV nawet nie wspominałem bo to podstawa.Jest szybki ,cichy naprawde warty uwagi,tak naprawde nie wiem czy był mi potrzebny ten model jest on takze z wifi,ale mam go podłaczonego po kablu ,bo przeciez nie latam z odtwarzaczem po całym mieszkaniu ,fajnie ze go ma,ale nie wiem czy nie lepiej kupic 200 pln tanszy model 560,wszystko to samo,tylko brak wifi.Ten model ma zdecydowanie lepszego pilota niz 370.tamten był troche tandetny,ale sam odtwarzacz był chyba ładniejszy od tego nowego modelu,i to by było chyba na tyle.

560 nie ma DLNA. To jednak istotna sprawa ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

trochę poszukałem i...

samsung do dyspozycji przez LAN daje Youtube, Twitter, Picassa, Google Maps, AccuWeather, USA Today i jakieś mniej znane

sony - platforma BRAVIA Internet Video, czyli EUROSPORT (pl), Fifa World Cup, AXN(pl) dostęp do serwisów społecznościowych z filmami na żądanie, takich jak YouTube™, Dailymotion™ i wiele innych.

tyle znalazłem w sieci więcej nie chciało mi się szukać wszędzie napisane ogólnikami... pochlastać się można...

dariusz964@ do czego daje dostęp LG?

i jaką przepustowość łącza należało by mieć aby się za bardzo nie cięło?

123... test

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj kupiłem twardy dysk Samsung 320gb.Podłączyłem go pod LG-570.Zgrałem wiele płyt z laptopa formaty M2TS,i MKV,AVI,oraz wiele innych wczytuje bez problemu,tak wiec jest to naprawde odtwarzacz kompletny.Teraz z czystym sumieniem polecm go ludziom którzy szukaja Blu-Reya szybkiego ,nowoczesnego,i multimedialnego ,a takze prostego w obsłudze w cenie do 800 pln,jest to najlepszy model na rynku.

A mnie zastanawia, jak wypada taki odwarzacz w porownaniu do Sony PS3. Ktory z nich pozwala na lepsza integracje z multimediami z komputera lub NAS? Zastanawiam sie po prostu czy nie lepiej dolozyc pare stow i miec konsole wraz z funkcjami odwarzacza Blue-ray i sieciowego w jednym...

Drugie sprawa jaka mnie nurtuje to jakie sa mozliwosci Internet@TV? Co mozna przez to ogladac?

Ja planuje zakup albo PS3 albo Samsunga BD-C5500 -> ma ktos z was moze ten model i mogl by cos o nim powiedziec?

Jak chcesz kupic raczej wadliwy sprzet to Samsung jest idealny.Zobacz na aukcje jak duzo jest sprzedawanych tych blu-reyów uszkodzonych ,lub po serwisowych z Angielskich i Niemieckich sklepów.Sam kiedyś sie naciołem .Nowe i nie tanie DVD Samsunga działało mi jeden dzien ,potem w serwisie było ze 2 miesiace i nie zostało naprawione,a że tak długo tam było to przysługiwała mi zamiana na nowy model,lub zwrot gotówki ,zabrałem pieniądze,mój przykład nie jest jedynym.Dlatego przestrzegam przed tą firmą.Telewizory i telefony robią nawet dobre ale DVD,i Blu-rey to szrot.

zawsze powtarzam nigdy Samsunga ! To jedyna duża firma elektroniczna która pozwala na produkcje w chińskich obozach pracy ...

Jeżeli chcecie mieć krew na rękach to prosze bardzo

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

kurcze tv Samsuna mam i jest OK, ale z tymi odtwarzaczami rzeczywiscie mozesz miec racje. Obok mojej pracy jest magazyn gdzie sprzedaja towary po naprawach serwisowych i Blue-ray sa tam czestym gosciem na pulkach... Ok, ale co z porownaniem Sony PS3 vs odtwarzacz Blue-ray (chodzi o modele w cenie okolo 800pln)

Napisałem ci że jedymym sensownym odtwarzaczem jest własnie LG i to nie dlatego ze własnie je mam ,bo miałem wczesniej i Sony i Pioneera,i to po pare modeli ,potem kupiłem LG-370,a teraz 570 i raczej bedzie to odtwarzacz na dłużej bo żadne 3D mnie nie rajcuje ,kolejny szał marketingowy,zobaczcie jak mało jest dobrze zrobionych płyt blu-rey z swietnym obrazem i dzwiekiem teraz jeszcze 3D.Dzieki ale ja nie przepłacam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.