Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podstawkowe do 750zl:)

polek1980

Rekomendowane odpowiedzi

dziwię się Tobie jak zrobiłeś od podstaw diy i miałeś zapał nawet na pomiary

a tu nie chcesz skręcić gotowych elementów z polutowanymi zwrotnicami? :)

roboty jest na godzinę i masz 400 w kieszeni a wiesz mi że słuchałem

większość tu podanych monitorów i mx140 zostawiają je w tyle w jakości brzmienia

Focal + Naim

Witam,nie chciałbym żeby ten wątek wyglądał jak reklama STX,ale naprawdę warto pomyśleć o AWX (moja subiektywna opinia dzwięku podobna do kolegi mikson),ja przynajmniej zawszę biorę pod uwagę stosunek jakość-cena cokolwiek by to nie było,i przede wszystkim nie staram się sugerować zagranicznymi markami

bo to że mają inne położenie geograficzne to co? W audio (i nie tylko) szuka się "perełek" a te i u nas są... Ale to twoja decyzja i kasa.

Pozdrawiam,sylw.

patrzylem na strone stx'a i elementy do mx140 kosztuja 998zl a wiec nie bede mial poprostu tyle kasy a wyjzezdzam za miesiac i nie uzbieram na bank bo niestety nie mam z czego:) tak wiec budzet do 750zl to moj przedzial niestety no chyba ze ktos ma do sprzeadania mx-140 uzywki hie hie:D

no chyba ze ktos ma do sprzeadania mx-140 uzywki hie hie:D

No,chyba że możesz zapytać na diyaudio.pl w ogłoszeniach zamieś że jesteś chętny na używany kit,lub pełny diy.Ja podobnie kupiłem mój kit praktycznie nowy.Jest to tylko propozycja bo choć AWX są w swojej cenie naprawdę rewelacyjne to nie są to przecież jedyne głośniki, kolumny na rynku,mimo to naprawdę polecam(p.s.ja moich nie sprzedaję ,ani nikt mi znany)pozdro.

Polek1980

Powiedz mi dlaczego nie wystawisz te swoje mission na sprzedaż?

Sprzedaj za dobrą cenę i resztę pieniędzy dołóż na kolumienki.

Jak nie sprzedaż to zostaną w Polsce i gdzie tu logika?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu jest aukcja i je sprzedaje! gdybym ich nie sprzedawal to po co bym szukal podstawkowych ? lol?

wg cena za nie jest okazyjna bo na rynku wtornym prawie sa niedostepne co znaczy ze posiadacze nie chca sie z nimi rozstawiac:) a nowki okolo 1200zl.

Ukryta Zawartość

Ja tam swoje w temacie głośników już powiedziałem i nie mam nic do dodania, ale męczy mnie jedno pytanie takie... po co się napalac i kupowac byle co popadnie i w cenie się zmieści, żeby to gdzieś wieźc 1000km? Przecież to bez sensu. Nie lepiej odpuścic i kupic po przeprowadzce albo te swoje zapakowac w kartony i wysłac kurierem na miejsce przeznaczenia? No oczywiście darmo nie będzie, ale i tak według mnie to będzie najtańsza opcja, a przynajmniej najbardziej opłacalna, no chyba że koniecznie chcesz zamienic siekierkę na kijek i za miesiąc tu wrócic z nowym wątkiem i nową kasą do wydania bez sensu ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

A dokad jedziesz na Sybir???

Tam tez mozna kupic kolumny a jak nie to lasow tam sporo to i ktos moze cos wystruga.

A powaznie to jaki sens tachac kolumniszcza 1000 kaemow skoro na miejscu cos kupic mozesz.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

a czy ja mowilem ze kupie na 100% kolumny w Polsce?:)

tez tak myslalem ze za kase co moje sprzedam kupie ojro i tam jakies kolumny.

Jade do Niemiec i szczerze wam powiem ze przegladajac ebaja niemieckiego to sa tam modele co i u nas na allegro sa ale duzo nie ma, chociazby moich m33i :)

bede tam jechal na dwa auta ale osobowki i mam do zabrania sporo rzeczy:/

kurier do nie miec z paczka wazaca 40kg!!! hehe to juz wole opchac te i ta kase za paczke dodac to pewnie kolo 1000zl bym mial:)

a monitory jakos bym upchal jeszcze nawet jakbym u nas kupil bo 2 beda sie rownac 1 m33i.

Poza tym nie zamienie siekierki na kijek bo jak poczytacie recenzje m33i to sa to praktycznie wieksze monitory bo w polowie kolumny jest przegroda dzielaca kolumne na 2 czesci:) w drugiej mozna np. powrzucac woreczki z olowiem bo kapsel jest:)osobiscie nie probowalem.

Na niemieckim ebayu jest wiecej ciekawych sprzetow czesto taniej nie na alledrogo. Sam kupuje wiec sprawdzone.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ja też mam STX MX-140 i z każdym dniem jest coś nowego, super. Miałem wiele monitorów (usher, tannoy, kef)ale te mam nadzieję,że u mnie zagoszczą na dłużej. Jeżeli mogę radzić jak wyżej ktoś napisał że chyba jednak warto poczekać,dozbieraćkeszu i kupić te STXy.

no proszę powoli jednak mx140 zbierają dobre opinie,

są już 3 w tym wątku :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

a te kolumny podstawkowe-to za sztuke,czy za komplet-oraz z podstawkami czy bez,bo jestem ciekawy?

ps.tak mysle ze systemik chcesz zlozyc tak za 2000 maximum-przyznaj sie.

na razie CDka chce jakiegos kupic:) Mialem Yamahe CDX-550E i chce na cus lepszego zamienic:) tak max do 300zl uzywka oczywiscie. Biore pod uwage Yamahy bo ten CDX-550E grala w miare przyjemnie wiec se pomyslalem ze te wyzsze modele moga byc ciekawe:D a ten rotelek to taki nizszy model wiec nie wiem czy czasem jakaszki z serii cdx-8xx nie zagraja lepiej:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.