Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz DVD - aktualny ranking

qot

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele jest napisane o panasonicu s75, o yamaha 540, o Hermannie tez ...

ale przesukiwlem www i poza suchymi danymi ( parametry ) albo zachwytami nad w/w nie znalazlem nic AKTUALNEGO ... podajcie jakaś strone www z aktualizowanymi rankingami sprzetu ( głównie DVD ) lub opiniotwórczymi stronami na temat nowości w tej dziedzinie ...

Poszukuje np. cos co czyta: DVD-Audio, SACD, SVCD, DVD-R/RW, CD-R/RW i w dodatku ma przyzwoity dzwięk i dobry obraz ...

poradzcie ... gdzie szukac opini - no chyba ze Wy cos napiszecie :D

https://www.audiostereo.pl/topic/6560-odtwarzacz-dvd-aktualny-ranking/
Gość Przemski

(Konto usunięte)

Również mnie interesuje temat. Akurat w wypadku odtwarzacza DVD wydaje mi się, że tym bardziej trzeba dużo czasu poświęcić aby wysunąć konkretne wnioski. O ile o jego możliwościach w kwestii stereofonii można powiedzieć po kilku minutach odsłuchu, ale przecież jeśli chodzi o odtwarzanie filmów to będą się liczyły inne aspekty, których będziemi pewni po obejrzeniu właśnie kilku filmów. Wydaje mi się że jest to trudniejsza sprawa niż z innymi elementami systemu.

BTW

Czy ktoś użytkował Thomson DVD DTH 195 - chętnie zaczęrpnę opinii na temat tego odtwarzacza.

--> Zbig

są ale wybór w nich jest kiepski ... a na wizyty całodniowe w stolicy nie wchodza w gre z róznych przyczyn.

A jeśli niemasz nic wiecej do zaproponowania to poco wogóle ten "wpis" ... ?

Przy zapie ampli przejrzalem cztery ( wszystkie cztery ) jakie były tej klasy w asortymencie Salonu Muzycznego - reszta na zamówienie ... wiec jesli zamawoac to trzeba wczesniehj wiedziec co ...

No ale pewnie w Wawie jest salonów, które chetnie przesdtawia z dwadzieścia najnowszych DVD, od cholery ... - prosze - może polecisz mi jakis "nie subiektywny" ?

>got

Sprzęt do a/v sprzedaje się przeważnie tak jak zmywarki i pralki, czyli możliwości sprawdzenia w sklepie przed zakupem są marne. Tam, gdzie jest większy wybór nie ma pokojów odsłuchowych, z kolei w salonach audiofilskich sprzętu a/v nie ma albo jest niewiele. Poza tym panom sprzedawcom się nie chce dupy ruszyć, i jak wejdziesz z ulicy, to pomimo że nie mają wiele do roboty nie zaproponują ci odsłuchu na teraz, tylko chcą się „umawiać”. To taki sprytny sposób pozbywania się klientów, którzy chcieli tylko posłuchać, bo kupować to będą np. za dwa lata.

Listy rankingowe są w miesięcznikach, ale w większości nieaktualne, bo modele zmieniają się szybciej niż redaktorzy nadążają testować.

Reasumując, trudno o „obiektywny” ranking, o ile się go samemu nie stworzy.

Witam. Może zainteresuje cię model DVD od Philips'a - 963 SA. Odtwarza wszystko czego zapragniesz oprócz DVD-Audio, za to ma SACD z Mc włącznie. Obraz - rewelka 108 Mhz/13 bitów, dźwięk również kapitalny jak na ten przedział cenowy a może i lepiej, wygląd- lepiej niż b.dobry, aluminium, 4,6kg itd, itp. A może Pioneer 565A, ma to co Phil + możliwość DVD Audio, za to uboższy w "obraz" i inne aspekty. Polecam stronkę niemiecką -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tam są opisy, testy w/w sprzętów. Cena Philips'a i Pionka u nas to około 1600 zeta. Philipsa sam głęboko polecam a tu -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kupisz go właśnie w promocji za 1649 zł.

Pozdr, Tomek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

-> Zbig

Jak sam widzisz - odsłuch przed zakupem to mzonki ... dlatego aktualne rankingi - mile widziane :)

- > Tomek

dzieki ... mam Pioneera 353 i bardzo sobie cenie ta marke ... nad 565 i 656 tez sie zastanawialem ... ale nie widzailem ich "w akcji" ... dla tego dzieki za cenne uwagi na temat obrazu. A Philips powiadasz ... hymmm ... czemu nie ? Szkoda tylko z braku DVD-Audio ... bo to chyba przyszłościowy format ... zastanawiam sie jeszcze nad czytaniem CD-R/RW ... podobno nie zawsze w Philipsie to dział ...

Jeśli chodzi o CD-R działa w 100%, natomiast RW nie testowałem, ale wątpię żeby był jakiś problem. Zapomniałem dodać że nie czyta JPG, ale to chyba nie problem-przynajmniej dla mnie. Jeśli chcesz to wyślę Ci pliczek mail'em z testem 963-ki z Audio. Wiem że nie ma co do końca w testy wierzyć, ale w tym wypadku w/g mnie się nie pomylili tak wysoko oceniając ten model. Podaj mail'a to wyślę Ci PDF'a. Ja zawsze chciałem Y. DVD S-540, ale po przeczytaniu tego właśnie testu zmieniłem plany, poczytałem testy w innych gazetkach (w moim mieście nie wiedzą w sklepach co to za model nawet) i w końcu już nie tak w ciemno wybrałem 963-ke. I powiem Ci że wciąż ja osobiście nie widzę dla siebie lepszej alterantywy do około 1800 zł a przypomnę że to model 2002! Pozdr

Witam, obawiam się, że promocja na Philipsa 963sa w Philips Plaza się właśnie skończyła i kosztuje tam tyle co wszędzie, czyli 1999. Za niecałe 1800 jest jeszcze w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.