Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe zabawki z okazji setki Denona

vis

Rekomendowane odpowiedzi

linki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

post-17946-100000054 1282749922_thumb.jpg

post-17946-100000055 1282749920_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/65620-nowe-zabawki-z-okazji-setki-denona/
Gość masza1968

(Konto usunięte)

arnipl, 25 Sie 2010, 18:47

>Gratuluje słuchu przez fotki ;)

hehe, myślisz, że księgowy nie przyłożył łapy do projektu tego gramofonu? Myślę, że bardziej niż 30 lat temu.

To Denon ma już 100 lat??? Nie wiedziałem, że to taka stara firma....

Co do zabawek, to pewnie bujające talerze też będą :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

15 kg wagi. Zakładam ,że to nie jest ciężarek metalowy przyklejony do spodu od wewnątrz, jak to spotkałem w CD-ku zacnej skądinąd wirmy Parasound.

:-).

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

>>Yul

Daj spokój, jeszcze się chłopak w sobie zamknie :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Yul, ty naprawdę jesteś jakiś ... dziwny. Wystarczyło chwilę pogooglać.

Ukryta Zawartość

Kolekcja Produktów Rocznicowych Denon:

- Wzmacniacz zintegrowany PMA-A100: 9999 zł

- Gramofon z napędem bezpośrednim DP-A100: 9999 zł

- Wkładka gramofonowa DL-A100: 1999 zł

- Amplituner surround AVR-A100 AV z HDMI 1.4a: 9999 zł

- Odtwarzacz uniwersalny Blu-ray, DVD-Audio/Video, SACD i CD DBP-A100: 9999: zł

- Słuchawki nauszne AH-A100: 1999: zł

Ukryta Zawartość

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Yul, 25 Sie 2010, 20:54

>>>>>masza1968,

>"...Ładny. 9900 złotego z wkładką..."

>

>Znasz ceny tej serii jubileuszowej, czy tak sobie "strzeliłeś"?

>Pozdro,

>Yul

Ano znam, dlatego stawiam bardziej na DP60 lub DP59 za połowę tej kwoty.

Acha, nooo... Ja dziś dziwny jestem, proszę po wybaczenie. To chyba przez pełnię Księżyca. Może mi się jutro poprawi, kto wie.

P.S. A co, masz z nowymmammuthem na pieńku?

W USA gramofon, nie wiem czy z wkładką kosztuje 2 500 USD, więc u nas trochę drożej. Specom z Denona gratuluję odwagi i pewności siebie, że wystawili taką cenę na swój gramofon. Wygląda całkiem solidnie i jak na direct-drive'a może być nawet całkiem, całkiem, ale zapłacić dychę za Denona to jednak dużo. Za 2000 zł lub podobne pieniądze można mieć 20xL Dynavector'a. Nie będzie może tak pięknie wyglądać jak ta wersja 103'tki ale najprawdopodobniej zabrzmi lepiej.

Jeszcze raz spojrzałem na ceny... i trochę jednak przesadzili. Rozumiem, że ładny jubileusz i świetnie wygląda w materiałach reklamowych, ale jednak ten sprzęt nie jest aż tyle wart. Za 20 tysięcy czyli cenę którą proponują za kompakt i integrę można kupić naprawdę dobrze brzmiący duet innej firmy. Nawet można kupić sprzęt który nie widział małych, żółtych rączek. Być może coś poprawili, ale do tego pułapu cenowego trzeba trochę więcej niż ładnej obudowy, miedziowanych elementów i ładniejszych kondensatorów.

"Za 2000 zł lub podobne pieniądze można mieć 20xL Dynavector'a. Nie będzie może tak pięknie wyglądać jak ta wersja 103'tki ale najprawdopodobniej zabrzmi lepiej". Dokladnie jak pisze ahaja - tak sie sklada ze dl103 slucham 99% dynavectora 20xl 1% czasu. Z Pewnoscia ktos tez robi dokladnie odwrotnie. Inna kwestia to koszmarne ceny - za pieniadze nieco mniejsze od tych ma sie absolutnie szczytowy analog ze zlotej ery w stanie NOS zza ocanu i to po calym ocleniu i opodatkowaniu, a wiele wspolnego z "poslkim allegro" to nie ma :)

Piotr__, 26 Sie 2010, 10:21

za pieniadze nieco mniejsze od tych ma sie absolutnie

>szczytowy analog ze zlotej ery w stanie NOS zza ocanu i to po calym ocleniu i opodatkowaniu

No nie zupełnie za analog ze szczytowej złotej ery w świetnym stanie trzeba zapłacić ok 15Kzł + opłaty do EU . I to nie był aż taki szczyt :)

Dobry napęd z bardzo niskim poziomem hałasu (82dB) był do wyrwania za 8Kzł.

Dalej to drogie zabawki, mechanika precyzyjna zawsze była droga :(

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

masza1968, 25 Sie 2010, 21:59

>neomammut, 25 Sie 2010, 21:00

>

>>>>Yul

>>Daj spokój, jeszcze się chłopak w sobie zamknie :)

>

>masz jeszcze cos na temat do dodania?

Żart, znasz takie pojęcie? Jak nie, to do słownika, poza tym trzeba mieć trochę dystansu do siebie... Cholender, no jasne, powinienem się pokłonić..., przepraszam szanownego kolegę....

Co do cen, to ciekaw jestem ile w tym reklamy a ile faktycznej lepszej jakości....

Gość masza1968

(Konto usunięte)

neomammut, 26 Sie 2010, 13:00

>Żart, znasz takie pojęcie?

Spokojnie, nic agresywnego nie miałem na języku. Tak jakoś mi się nie ładnie napisało bez zastanowienia (zresztą spójrz wyżej na wyjaśnienia Yulowi).

Aha, ok, spoko Masza, wyjaśnione :) Ja też nie spojrzałem :)

Piotr__, 26 Sie 2010, 10:21

Może to kwestia gustu, ale moim zdaniem, jeśli założy się dwudziestkę szczególnie niskopoziomową Dynavectora do dobrego napędu i z odpowiednim ramieniem, przejedzie się po 103-ce jak po burej kobyle.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.