Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw odtwaracz SACD + wzmacniacz WYBÓR.

poeta81

Rekomendowane odpowiedzi

dziękuje za pomoc. stawiam na sprzęt nowy w obawie o zepsucie używanego. i tak pewną sumę na sprzęt będę brał na kredyt/raty, stąd taka decyzja. choć np. gdybym postawił na marantz SA-15S2 to trochę mam obawę, bo marantz daje tylko 12 miesięcy gwarancji...

• 1 miesiąc później...

dziękuje za pomoc. stawiam na sprzęt nowy w obawie o zepsucie używanego. i tak pewną sumę na sprzęt będę brał na kredyt/raty, stąd taka decyzja. choć np. gdybym postawił na marantz SA-15S2 to trochę mam obawę, bo marantz daje tylko 12 miesięcy gwarancji...

Poczytałem sobie Twoje pytania i widać, że nie masz pomarańczowego pojęcia o sprzęcie. To nie wstyd. Lepiej pytać niż później żałować. Jestem tutaj "młody" i autentycznie niedoświadczony (bez "") w temacie audio ale polecam Tobie CD Marantz SA 7003 + Marantz SR 6003. U mnie ten CD gra z amplitunerem Harman Kardon AVR 260 + kompletny zestaw Monitor Audio RX 8, które są bardzo uniwersalne jeśli chodzi o gatunki muzyczne (lecz nie jestem przekonany czy w 100% do muzyki poważnej). Raczej nie łudź się, że długo będziesz używał słuchawek. Głośniki to podstawa. Moim zdaniem z głośnikami MA RX 6 + dobre kable - jesteś ustawiony na dłuższy czas. Po tym albo pójdziesz w rozwijanie sprzętu (Krelle, Naimy, idt.) albo w porządnie wydane płyty czyli 80zł do 150zł za sztukę.

Odnośnie 12 miesięcy gwarancji ... hmmmm ... jak nie "zajedziesz" go przez rok to nie zajedziesz go wcale ...

To jest moje skromne zdanie, zrobisz jak zechcesz.

bo marantz daje tylko 12 miesięcy gwarancji...

Jesli kupujesz jako osoba prywatna, to sprzedawca daje zawsze 2 lata!!! Z ustawy o ochronie konsumentów. Trzeba tylko reklamować w umiejętny sposób z powołaniem na tę ustawę. W necie jet dużo info na ten temat.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.