Skocz do zawartości
IGNORED

odtwarzacz blueray a starszy ampl bez dźwięku HD

szelodh

Rekomendowane odpowiedzi

niebawem chce zakupic odtwarzacz Blueray. jeszcze dokładnie nie wiem co (liczę na jakieś podpowiedzi) w kwocie do 1200.

Pytanie tylko w kwestii dźwieku - bowiem posiadam 5 letnie AVR-3806, które nie ma dźwięku DolbyDigital HD. Czy kupujac odtwarzacz w tej cenie bedzie on posaiadał dekoder HD dzięki czemu bede mógł go podpiąć do mojego amplitunera i uzyskam zamierzony efekt dźwięku HD. Drugie pytanko czy naprawde jest słysalna róznica pomiedzy standardowym DD a DD HD?

pozdrawiam,

No to tylko Philips 9500:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pozostaje, choć raczej trochę drozej.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a co sądzicie o DMP BD-85 Panasonica. Widze że ma dekoder - Dekoder DTS HD:dekoder i wyjście strumienia danych. Może cos innego w podobnej cenie LG?, Thomson?, Philips?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ewentualnie poluj na używkę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na temat tych blu-reyów juz pisałem ,dla mnie to nie do przyjecia ze te Pioneery wczytuja płyte powyzej 40 sekund szybko cie to wkurzy,a oprócz tego nie czytają nic tylko płyty blu-rey i dvd,to je dyskwalifikuje.Zostaje chyba tylko Philips teraz jest nowy model 7500 wersia druga ma wlan i ponoc czyta rózne formaty ,a analog dosc przyzwojty.Ale nie miałem z nim do czynienia.

Ja,właśnie od dwóch tygodni testuję swój nowy nabytek Philips Bdp7500 S2.Też mam stare ampli Onkyo TX-SV545 i potrzebowałem czegoś z dekoderami.Pracuje to z kolumnami ALR Jordan Entry M5 podpiętymi Monster Cable Z1 Reference,subik Mission 7AS1,sur.Tannoy M1,sygnałowy do stereo Cable Talk advanced 2,do 5.1 średniej klasy(nie pamiętam).Zapewniam Cię,że będziesz miał dzwięk HD ze swojego ampli i różnica miedzy DD a dżwiękiem HD bedzię słyszalna i naprawdę gęste formaty mają dużą przewagę.Sprawdziłem to na "Terminator Ocalenie" Dts HD MA,"Final Fantasy" LPCM 5.1,"Toy Story 2" Dts HD MA (gratis do pleyerka).Z podpiętego do usb dysku 500GB,MKV również świetnie daje sobie radę.Natomiast stereo (przypominam oddzielnie podpięte)rozwaliło mnie na łopatki, na plus oczywiście.Takich efektów przestrzennych z dwóch kanałów,jeszcze u siebie nie miałem.Tu chcę dodać,że słuchałem w życiu NAUTILIUSÓW,Martina Logana.Tact Millenium,ale tu chodzi o budżetówkę,dlatego takie "och" "ach" :-) W "najsłynniejszej" płycie do testowania stereo, Roger Waters "Amused To Death"dżwięki wręcz fruwały po pokoju,dokładnie słyszalne z boku,z góry itd. W Dead Can Dance "spiritchaser" wszystkie instrumenty wprost namacalne,każdy głos postaci, doskonale słyszalny w innym miejscu,w moim ulubionym utworze "song of the stars", kukułka nawet za głową (przypominam budżetówka z dwóch kanałów). Kayah i Bregowić - poezja,wszystko doskonale słychać,żadnych sybilantów(to pewnie zasługa Cable Talk).Cassandra Wilson w "New Moon Daughter","ryknęła" na mnie taką ilością dżwięku,aż się uśmiałem.Kenny Garrett z "trio logy" wręcz gościli u mnie w pokoju.Chyba trochę dużo już tego,może jeszcze o obrazie.Oglądam na plazmie HD Ready,dlatego "tylko" 720p,ale nawet divx wygląda znakomicie.Nie odtwarza m2ts,oraz w plikach mkv nie potrafię włączyć polskich "ą","ę","ć".Za te pieniądze,naprawdę polecam.

Więc jednak są jakieś ograniczenia,szkoda bo byłby to naprawdę przebój ,a zastanawiałem się nad nim tylko bardzo mi zależy na m2ts.Lg to odtwarza i to jego wielka przewaga.Ale Philips i tak bardzo poszedł do przodu i jest to godny uwagi odtwarzacz.

Właśnie przy pomocy kolegi z sąsiedniego forum,uczę się przerabiać m2ts na mkv,wychodzi na to,że dziecinnie proste:-). Zaraz sobie poczytam, co to są "literki w formacie txt" i zapewne odpowiem. Słuchajcie,ja mam pięćdziesiąt lat i te wszystkie nazwy są mi trochę obce,proszę o wybaczenie. Płyty blu ray,dvd,divx,czyta z polskimi ogonkami,natomiast pliki mkv bez "ą","ę". Jeżeli chodzi o dżwięk,to podtrzymuję swoją opinię,jest znacznie bardziej muzykalny niż, CD Sony CDP-195,DVD Panasonic RV 60,DVD Ferguson HX 780.

txt to osobny plik tekstowy dołączony do pliku z filmem w formacie notatnika, czyli napisy... ale skoro napisałeś że divx czyta z napisami więc jest OK (domniemam że masz pliki tekstowe w formacie txt zapisane).

pozdrawiam

123... test

jeżeli BDP-7500 S2 chodzi tak dobrze to BDP-8000 może być ciekawą propozycją dla zródła bd!

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

chyba zakup bdp7500S2, nie znalazłem natomiast wzmianki o modelu philipsa bdp8000 o którym pisał wyżej rozmówca. Czy to model na 2011 czy nasz dystrybutor krajowy blokuje dostep do nekh modeli?

• 4 miesiące później...

te dwa kanaly to u ciebie chodzily z ktorego wyjscia stereo? czy audio 7.1 czy cyfrowego ?

Ja go podpialem przez zlacze stereo ( mam zestaw budzetowy YAMAHA RX-V350 glosnieki eltaxy i dvd s550) philipsa popdialem zamiast s550 i mam wrazenie ze na zlaczyu stereo to takie przytlumiony troche odbior , na coaxialu duzo glosniej jest wyjscia 7.1 jeszcze nie podpinalem. Oczywiście test na " Roger Waters Amused to Death" oraz Sting "The living Sea".

te dwa kanaly to u ciebie chodzily z ktorego wyjscia: stereo, audio 7.1 czy cyfrowego ?

Ja go podpialem przez zlacze stereo ( mam zestaw budzetowy YAMAHA RX-V350 glosniki eltaxy i dvd s550) philipsa popdialem zamiast s550 i mam wrazenie ze na zlaczyu stereo to taki przytlumiony troche odbior , na coaxialu duzo glosniej jest; wyjscia 7.1 jeszcze nie podpinalem. Oczywiście test na " Roger Waters Amused to Death" oraz Sting "The living Sea".

Pytanie oczywiscie do Rysia63

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.