Skocz do zawartości
IGNORED

Przeróbka WBA HPA-03 Reference, czy warto ?

Maciek_89

Rekomendowane odpowiedzi

witam. Jestem aktualnie w trakcie zamawiania wzmacniacza słuchawkowego HPA-03 Reference. Posiada on wbudowany przedwzmacniacz. Problem polega jednak na tym, że jakiś czas temu kupowałem do gramofonu przedwzmacniacz CA 640P i teraz nie wiem który jest lepszy ? Kupować w/w wzmacniacz z przeróbką dzięki której będę mógł podłaczyć swój przedwzmacniacz, czy jednka ten wbudowany jest lepszy i moje Cambridge Audio zostawić i używać tylko do wzmacniacza do kolumn ?

Jeżeli chcesz wykorzystywać HPA jako przedwzmacniacz to twój wzmacniacz/koncówka mocy/ musi mieć wejścia pre ,do tego nie wiem ile wejśc ma HPA ,jak jedno to podłaczysz tylko CD i nie ma juz miejsca na C.A.

Poza tym im mniej urządzeń i kabli "po drodze" tym lepiej dla brzmienia.

Właśnie zależy mi na tym żeby CA służył za przedwzmacniacz. Ogólna charakterystyka jest tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Te wejścia w WBA wyglądają mi na tzw. "przelotkę" ,pod jedno wejście podłączasz CD a drugim wyprowadzasz sygnał do wzmacniacza mocy ,żeby ciągle nie przełączać kabli jak będziesz chciał posłuchać przez słuchawki albo kolumny.

Prawdopodobnie działa też regulacja głośności więc możesz podłączyć CD /bez regulacji sygnału wyjściowego/ pod końcówkę mocy i wtedy WBA pełni rolę "przedwzmacniacza" albo raczej "pasywki".

Mam HPA-03 Ref z tą przeróbką. Różnica polega tylko na zrobieniu wyjścia RCA do wzmacniacza mocy (po lampie i regulacji głośności, czyli regularny przedwzmacniacz), więc możesz do niego podłączyć coś poza słuchawkami. Wejście pozostaje jedno, tylko dla źródeł liniowych, czyli CD albo gramofon + przedwzmacniacz RIAA.

Forecast88, czyli jeśli zamówiłem ten wzmacniacz z przeróbka pozwalającą na podłączenie go między źródło dźwięku a wzmacniacz kolumn to będę miał tą samą przeróbkę co ty ?

Pewnie tak, ale te urządzenia są robione ręcznie na zamówienie, więc możliwe są w nich drobne zmiany. Mój ma już prawie rok, więc nie zdziwiłbym się, gdyby trochę się różnił. Jak dostaniesz, możemy wymienić się zdjęciami wnętrza, to porównamy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.