Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze sony z serii ES

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) + mało znane kolumny HGP Nightingale i będziesz sikał w majty.

może coś więcej napisałeś kolego parę słów i to wszystko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wybacz. Mam problemy z kompem. A na telefonie niewygodnie się pisze. Cierpliwości.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

• 2 tygodnie później...

Ale o który chodzi? TA-FA777ES, czy, tak jak myśli Disco, TA-F777ES? Aktualnie chyba nie do dostania...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Iw sumie nikt nie potrafił mi konkretnie doradzić, a jak już to taki mi doradzano sprzęt który jest nieosiągalny wszystkim pomimo to bardzo dziękuję

a proszę mi powiedzieć z tych soniaków który jest najlepszy es555 es707 es770 dzięki za wszystkie odpowiedzi

chodziło mi o 777es a nie jak wyżej o 770

777ES jest nie do kupienia.

555 czy 555mk2 przereklamowane ,707(808)- nic szczegulnego,na reszte powyżej odpowiedzi...,a co do 777 to chyba jak już ktoś słyszał z polski to tylko w japonii ;) Edytowane przez artnowy
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

555 czy 555mk2 przereklamowane ,707(808)- nic szczegulnego,na reszte powyżej odpowiedzi...,a co do 777 to chyba jak już ktoś słyszał z polski to tylko w japonii ;)

Najpierw naucz się pisać po polsku. A Twoje tezy będą wiarygodne jak zdobędziesz jakieś doświadczenie na forum.

po pierwsze to pisać po polsku jeszcze nie zapomniałem, a to że często robię jakieś byki jest spowodowane moimi wzrokowymi łomnościami bardzo zresztą poważnymi, a po drugie to forum tak mnie się wydaje sł€ży też do pomocy np takim laikom jak ja pozdr

A z czym to ma grać?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

po pierwsze to pisać po polsku jeszcze nie zapomniałem, a to że często robię jakieś byki jest spowodowane moimi wzrokowymi łomnościami bardzo zresztą poważnymi, a po drugie to forum tak mnie się wydaje sł€ży też do pomocy np takim laikom jak ja pozdr

Marku, ale moja uwaga nie była skierowana do Ciebie tylko do kolegi który przyszedł znikąd i wydaje sądy.

Marku, ale moja uwaga nie była skierowana do Ciebie tylko do kolegi który przyszedł znikąd i wydaje sądy.

OK nie ma sprawy z mojej strony przepraszam pozdr

Ponawiam. Z czym to ma grać???

Polecanych jest duzo, ale nie kazdy zagra ze wszystkimi kolumnami, dodatkowo te same modele w roznych wersjach potrafia grac zdeczka, trzeba jasno okreslic z jakimi kolumnami w pierwszej kolejnosci ma to zagrac inaczej

Ponawiam. Z czym to ma grać???

tak naprawdę zaczynam od zera miałem altusy140, teraz został mi tylko wzmacniacz sony 920QS który też ma już swoje lata i już zaczyna troche nawalać.

Także jak pisałem na wstępie zaczynam od zera, i priorytetem dla mnie jest wzmacniacz pozdr

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Priorytetem powinien być zestaw: wzmacniacz i kolumny. Wszystkie ESy z wyjątkiem 555 w wersji mkI grają dość neuttralnie w stronę muzykalności. Potrzebują więc jasnych kolumn. 555 ES mkI jest bardziej szczegółowy i ma lepszą średnicę od pozostałych. Wersja mkII dla mnie jest ciemniejsza. To oznacza że do 555 ES potrzebujesz bardziej neutralnych kolumn.

PS. Dobrze gra końcówka 55 ES z Kitamurą. Dobra średnica, fajna szczegółowość.

Moze mi ktos napisac czy warto interesowac sie FA5ES ew FA50ES? Mialem FA30ES i to był gniot, ale FA5ES wyglada juz obiecująco.

Zaznacze ze miałem tez 707ES i tez wogole mi nie przypadl.

?👈

podobno najlepszy es ale nikt go nie slyszal :-)

ale to typowe na tym forum, ciagle sie tylko powtarza to co ktos gdzieś tam powiedzial, malo kto ma wlasne zdanie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

a poproszę o opinie SONY TA-F777ES - SONY TA-F6B

Gdzie chcesz kupić F-777ES?

podobno najlepszy es ale nikt go nie slyszal :-)

ale to typowe na tym forum, ciagle sie tylko powtarza to co ktos gdzieś tam powiedzial, malo kto ma wlasne zdanie

Ja słuchałem. Dźwięk w zasadzie w ogóle nie przypomina konsktrukcji Sony. Miałem wrażenie że potrafi zagrać różnie w zależności od reszty konfiguracji. Połączony z przejrzystymi kolumnami daje pełny wgląd w nagranie wraz ze wszystkimi smaczkami nie powodując wyostrzeń. Potrafi też być bardzo muzykalny. Może nie aż tak jak V-fety ale daje dużo frajdy. Egzemplarz na który trafiłem został zakupiony w serwisie hifido.co.jp i przywieziony do Polski.

to może przejdzimy do konkretów>

który panowie polecacie wzmacniacz?

Ja może napiszę swoje typy, a więc SONY TA-F777ES SONY TA-F7B SONY TA-F6B lub PIONEER SA 9800 a może coś innego z serii ES?

Tak sprawdzałem, a co sądzisz o tym modelu SONY TA-F700ES mało informacji jest o tym modelu

NO ja jako znany Es-maniak tu musze sie wypowiedzieć.... A wiec najlepszy wzmak serii Es jaki kiedykolwiek udało sie Sony zrobic to do dzis bezapelacyjnie TA-F770ES...Lub jego lepsza wersja TA-F870ES..ale bardzo dobre wzmaki z seri es to TA-F505ES,707ES,808ES..z nowszych serii Dobry lecz dosc kontrowersyjny jesli chodzi o jakosc i ilosc basu jest TA-F5ES ma tez nieco małą wydajnosc pradowa mimo podawanych przez sony parametrów TA-F7ES to juz pozbawiona wad "5ki" maszyna FA50Es i FA70Es to wzmaki udane ale nie ze wszystkimi typami kolumn zagrają wolą one bardziej efektywne głosniki małe monitorki to cos czego one nie lubia ..pamietam nieudana prezentacje z któregos audio show gdzie przedstawiciel sony poland podpiał 7Es do mini monitorów i upychał vodo ze gra to dobrze.....ja wiem ze moze to wzbudzi humor ale wspaniałe (naprawde!!) połaczenie to TA-F7ES i nasze Altusy 110

Wzmaków zaczynajacych sie na jakiekolwiek cyfry "3" wogóle nie polecam (30es,3es,303esitd)

a SONY TA-F700ES
  • Pokaż nowe odpowiedzi