Skocz do zawartości
IGNORED

Zaraz wiosna co pod żaglami!!!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

no a ja własnie wróciłem

na początku chciałem podziękować Frankowi i Zydelkowi za gościnę i spotkanie.

Było fajnie a odsłuchiwany sprzęt to był prawdziwy hajend ;)

do Zydelka: do Sztynortu nie dopłynąłem :( burza która hulała w ten dzień po MAzurach skutecznie mnie 2 razy przegnała pod brzeg, ale generlalnie było ok.

A jak wracałem z Giżycka to wiało mocną mocną 4 i sie fantastycznie wtedy pływało

No i czekam na foto ;)

• 2 tygodnie później...

Ja wróciłem wtedy byłem na Śniardwach. Burza szalała, grad wielkości dużej fasoli walił po głowie. Udało się jakoś dopłynąć do wyspy i przeczekać w czcinach. Po tygodniu, a wróciłem wczoraj znów tydzień żeglowałem- trasa Ryn-Węgorzewo- kanały mazurskie i bunkry Geringa i powrót. Kolejny rejs już za parę dni lecz nie później jak za tydzień.

Odnośnioe spotkania- było po Taurusie (czyli tak jak po nazwie mojej łódki- po Byku). Syn przywiózł właśnie przewód USB. Zaras postaram się doączyć zdjęcia z "odsłuchów". Ahoj.

Kapelli na łajbie. Odsłuchy audio na Grochówce. Siedzą od lewej od przodu: Lebuś, Frank, Zydelek, Kapelli.

[obrazekLUKASZ-155312_1.jpg] [obrazekLUKASZ-155312_2.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-773-100003917 1170258282_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kazik - istotne czegośmy słuchali i cośmy pili a nie tam jedli.........;)

a może Frank byś napisał jakieś wrażenia z odłuchów??? ;)))))

ja tam niestety krótko byłem i nie chciałbym aby moje krótkotrwałe wrażenia z odłusłuchu MAcBumboxa były zafałszowane ;)

kapelli--a cóż ja mogę napisać.

Serkin-Mozart Mozart-Serkin i tyle

Po Twoim wyjezdzie przez 10 dni goście i goście.

Niekończące się dyskusje o wyższości Heinekena nad Żubrem e/w Żubra nad Heinekenem.

Tony grilla i próby wyłączenia testowanego MacBumboxa odtwarzającego pikną muzykę Juliana "Kuli Armatniej"

Polecam koncert "Mercy,Mercy,Mercy" Live at The Club -Los Angeles 1966 CDP7243 8 29915 2 6 Capital Jazz(Broy powinien to znać).

Szkoda ,że nikt więcej z forumowiczów nie dopłynął.

Zydelku, bardzo chetnie wpadł na MAzury, ale wizja 10godzinnej podróży pociągiem srednio mnie nastawia do tego ;)

tymbardziej jakbym mial w poniedziałek do chaty wracac :)))

mam małe pytanko odnośnie czarteru jakiejś łajby. Może w przyszły weekend wybiore się na Mazury (są dwie opcje albo Giżycko, albo Śniardwy). jak jest z dostepnością i możliwościami wynajmu jakiejś w miarę porządnego yachtu na 2 dni, Gdzie radzicie uderzyć (tzn udać się w celu czarteru :-)...

Ulan!

Na dwa dni w pełni sezonu raczej nie znajdziesz lub jeśli nawet, to bardzo drogo. Proponuję pojechać do Mikołajek. Masz tam wioskę żeglarską i cichą zatokę. W obu przystaniach wypożyczają Omegi. Zabierz więc ze sobą namiot (na wypadek opadu drobnego deszczu), który raczej się nie przyda, śpiwory, materace i poduszki. W Omedze można się przespać. To moim zdaniem jest najlepsze rozwiązanie na dwa dni. Czarter Omegi dodatkowo jest tani. Pozdr....

Zydelek:

Omega + namiot odpada. Forsa to nie problem, bo mamy jechać w 5 kolesi, więc opłata się rozłoży. W zeszłym roku pojechalismy w ciemno do Giżycka i w ciągu pół godziny mieliśmy łajbe na 4 dni (tylko to był wtedy wtorek, bodajże 5 sierpnia). byc może w tym roku tez sie tak uda, żeby coś wyczarterowac na weekend.

A omegami sporo się w życiu napływałem (mniej lub wiecej pływam od ponad 30 lat, patent żeglarza ma od 20 lat, robiony zresztą na omedze :-). Fajne łajby, ale standatd do dzisiejszych yachtów jakby nie ten (mówie o tych dezelach z wypożyczalni.

z kumplem, z którym organizujemy te wyprawę myslimy cos o klasie Tango 730, może mak 707...

ulan: jeśli Ci pasuje Ruciane-Nida, to zobacz to :

Ukryta Zawartość

tam też na stonie "Kontakt" masz telefony i mógłbys zadzwonic do kogoś czy byłyby wolne łódki. zazwyczaj coś mieli wolnego w sierpniu., są to MAki 707, takie jak ten na foto kilka wpisów wyżej :) w iinnych kolorach też sa :]

poza tym sa jeszcze oferty Last minute w Sailorze z Giżycka

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Życzę więc powodzenia i do "uwidzenia" na wodzie. Ja wyruszam prawdopodobnie w środę lub we czwartek.

Moja opinia na temat cen i dostępności w mojej okolicy bierze się z tąd, że wszystkie znane mi łódki u kolegów co czarterują "chodzą" po jeziorach i nikt nie chce wynajmować na krócej jak na tydzień. Ceny np. Tango 730 (które sam posiadam) chodzą nie mniej jak 180-220 za dobę. Życzę jednak powodzenia i do zobaczenia na wodzie. Przyjemność jest chyba warta każdej kasy :):)

hmm ja liczę się z wydatkiem ok 300-350 zł za dobę (za dwa dni przy 5 załogantach wychodzi od łebka 120-150 zł, może i drogo, ale to jest jedyna moja możliwość pożeglowania w tym roku.

Zawsze przy tego typu imprezach najtrudniej zebrać załogę, reszta to przy tym mały pikuś...

no i po rejsie, posypała się załoga :-((((((((((

kumpla z samochodem zona nie puściła, prawie w ostatniej chwili (bo trzeba oszczędzać, bleeeeee jakie te kobiety nudne i złośliwe, przez dwa tygodnie jak się dogadywaliśmy, mówiła mu że nie widzi przeszkód, jak się zbliżyła data wyjazdu, rozmyśliła się. nie mogła tak od początku, nie byłoby złudzeń :-(((((((((

Jestem wkurzony, ostatnia szansa w tym roku pożeglowania poszła w siną dal.........................

współczuję..... ale zawsze sa jakies problemy. Ja jestem włascicielm łodzi. By sie zbyt nie nudzić często zapraszam gości. Mając za darmo pływanie często mnie zawodzą.... mówię więc kij on w oko.... Rozumiem i jeszcze raz współczuję...:):):)

Frycu=> na przyszłość gdybys czegoś potrzebował to zawsze pisz. Warto równiez to i owo kupować w sklepach ze śrubami i różnym budowlanym żelastwem. Ceny są tam dużo niższe. Nawet jak zardzewieje koszt ponownej wymiany nie jest wielki. Sam od lat liny miękkie, stalówki, bloczki, kausze, karabińczyki i szekle kupuję w takich sklepach. Pozdr...

Pany i Panowie!

Taurus będzie z soboty na niedzielę przycumowany w wiosce żeglarskiej w Mikołajkach. W pozostałym czasie można gałami wypatrzeć na Tałtach, Mikołajskim i Śniardwach.

Kto żegluje, a nie był niech żałuje. W piątek wiało bardzo fajnie, sobota flautowato, za to wieczorem w Mikołajkach była super impreza. Wystąpił Kazik i Przyjaciele- muzyka wyśmienita i zabawa do białego rana. Od Kazika dostałem płytkę cd., którą gorąco polecam. Niedziela od 12-tej to już warunki sztormowe. Dziś, czyli w poniedziałek również wiało dość silnie 4-5.5 B.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.