Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA CDX-870 vs TECHNICS SL-PS 700

buchacz

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie, który? Pewnie mnie zaraz zjecie, ze technics w porownaniu z yamaha to w ogole zlom ale ja bym chcial to uslyszec od kogos kto to rzeczywiscie empirycznie sprawdzil (i dlaczego tak uwaza). I co w ogole polecalibyscie w tej chwili z allegro.pl do 700, 800zl? Slucham klasyki i mam Dali 505. Powiem tak: mam technics SL-PG300 i najbardziej to mi w nim przeszkadza szum obracanej plyty CD (jakbym papier scierny na obrabiarke zalozyl). Prosze pomozcie bo sam nie wiem co wybrac.

https://www.audiostereo.pl/topic/6850-yamaha-cdx-870-vs-technics-sl-ps-700/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zobacz tutaj jest kilka ciekawych propozycji w tej cenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

żeby odpalić hifi.pl a wiec i ich giełdę to trzeba chyba usiąść przy ich serwerze i podpiąć do niego klawiaturę i monitor (tak się to wlecze :) a tak na serio: czy do powyższych dwóch CD mogę dorzucić technics 770d za 450zł czy to już lipny sprzęt? aha, mogę jeszcze za 700zł nabyć pioneerka PD S707.

Zalezy oczywiscie do jakiego systemu. Ja uwazam, ze SL-PS 700 jest lepszy i brzmi bardziej naturalnie. Dziwi mnie, ze Yamaha jest uznawana za bardziej 'audiofilski' sprzet niz Technics. Pewnie dlatego,ze dystrybucja Yamahy zajmuje sie (tfu) Audio Klan - stad tez pewnie za porownywalna klase Yamaha kosztuje 150% ceny Technicsa.

Ja też wolałbym Technicsa i piszę to jako były posiadacz Yamahy CDX-880. Yamaha była fajna i tylko tyle. Grała miękko, miała swój charakter, ale niczym specjalnym poza tym się nie wybijała. Na niektórych płytach grał od niej lepiej taniutki Technics SL-PG440. Technics ma trwałe napędy i dobrą korekcję błędów.

Jednak dużo zależy z czym będzie grał ten cd.

Piotreq, jakie to są te oczywiste wzgledy? A wnioski staram sie wyciagac tylko ze jesli Pionek kosztuje 1800zl a moge go kupic za 700zl a slyszalem ze jest calkiem calkiem to czemu nie? Podajcie jakis argument...

Moja reakcja była taka ponieważ miałem kiedyś jednocześnie Pionka PD-S705 oraz Technicsa SL-PS770D i porobiłem sobie trochę testów. Bardziej podobał mi się wtedy Technics, który zagrał poważniej. Jego dźwięk był spokojniejszy, łagodniejszy i bardziej poukładany. Pioneer miał nieco lepszy bas, ale grał za ostro, zbyt zdecydowanie, wypychał dźwięk do przodu. Nie mogę jednoznacznie powiedzieć, który cd był lepszy, ponieważ każdy z nich miał cos do zaoferowania. W różnych konfiguracjach sprzętowych wnioski mogą być różne, ale to już oczywiste.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.