Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuje lampy ECC88 (6922 )

Arkadix

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc ;

Wiem, mozna zamowic na www.voice.com.pl za 40zl + koszt wysylki.

I pewnie tak zrobie, ale moze ktos ( najlepiej z okolic Warszwy ) mialby jedna sztuke taniej ?

Ewentualne propozycje prosze kierowac na priva.

pozdr.

[email protected]

https://www.audiostereo.pl/topic/6936-poszukuje-lampy-ecc88-6922/

Kupowałem kiedyś te lampy w Fonarze w W-wie (mają tylko JJ)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

patefonik -> czy mógłbyś mi pomóc w znalezieniu lamp o których wspomniałeś. Jeżeli miałbyś jakieś namiary lub wskazówki gdzie ich szukać to bardzo proszę. Muszę koniecznie wymienić te lampy u siebie i chciałem jakieś lepszej jakości. O Philipsach słyszałem że są niezłe.

Bedę wdzięczny za pomoc.

Rozmawiałem z Microlampem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i chyba zamówię ECC88 Philipsa(parowane) w cenie 40zł/szt. Po upatku mojego pre lampki są do wymiany:(

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Patefonik -> W Krakowie mam propozycję kupna Philipsa, od Robtango Mullarda, z Vavlo jest kłopot z dostaniem, które byś polecił. Może można z tobą porozmawiać poza forum, jeżeli wolisz. Czy ty również należysz do grupy posiadaczy wzmacniaczy lampowych? Jezeli tak to jakiego urzywasz wzmacniacza?

• 2 tygodnie później...

Kupiłem Mullardy. Wszystkim posiadaczom CSA28 gorąco polecam, warto wydać te parę złoty więcej. Dźwięk jest przede wszystkim bardzo naturalny i szczegółowy, na innych lampach było znacznie gorzej.

Kupiłem wersje ze złoconymi nóżkami E88CC. Jak słucham mojego wzmacniacza po wymianie tych lamp to nawet odeszły mi plany zmieniania go na coś innego, przynajmniej na kilka lat. Lepiej tą kasę przeznaczę na dopieszczenie całości. Muszę wymienić wkładkę w adapterze i okablować to wszystko porządnie. Dziękuje że dałeś mi namiary na Lazura, było drogo, ale sporo ciekawych spostrzeżeń stamtąd wyniosłem.

ps. Mój e-mail jest w "o mnie"

• 3 miesiące później...

CHCIAŁBYM ZAKUPIĆ JAKIŚ DOBRY ZAMIENNIK E88CC TESLI NP MULLARDA LUB VALVO, KTO MOŻE COŚ TAKIEGO SPRZEDAĆ? MAM TEŻ JEDEN WYNALAZEK 6H1P-EB (P-ROSYJSKIE P), CO TO ZA LAMPA I JAKI ZAMIENNIK EUROPEJSKI DO NIEJ UŻYĆ?

• 4 miesiące później...
  • 4 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.