Skocz do zawartości
IGNORED

tradycja ósmomarcowa

maleo

Rekomendowane odpowiedzi

w pełni sie zgadzam!!!

PRECZ z komustycznmi świętami!!!!

Tak samo precz z Walentynkami!!!

To jest święto marketingowców, producentów i sprzedawców.

A nie zakochanych.

Prawdziwym POLSKIM świętem zakochanych jest ŚWIĘTO KUPAŁY.

I to powinniśmy propagować.

Jakby co to mogę podesłać skan z "Wiedzy i Życia" :]

Niestety to prawda. W Walentyki wystarczy podpisać dowolną książkę, płytę, zabawkę czy zwyczajną tandetę napisem 'idealny prezent na Walnetynki', a sprzedaż gwarantowana. Podobnie jest w Dzień Kobiet, kiedy kwiaciarnie przeżywają oblężenie. Szkoda tylko, że tak w nich pustko przez pozostałą część roku...

Był taki Staudynger, co pisał fraszki. Napisał też dwie na dzień kobiet:

Obchodzimy, ku chwale ojczyzny,

jeden dzień kobiet, cały rok mężczyzny.

Czcić kobietę dniem? Po co?

Ja czczę kobietę nocą.

A moim zdaniem to dzień kobiet ma takie znaczenie, jakie każdy człowieczek sam mu nada. Podobnie jak walentynki, czy dzień babci. Mnie tam rybka, kto je wprowadził. Nie będę jutro biegał za babami i składał im życzeń, ale do domu przyniosę parę tulipanów żeby milej nam było przy herbacie i wcale nie będę myślał o tym, że to dzień kobiet. Równie dobrze mogłem to zrobić wczoraj, albo tydzień temu, ale nie pomyślałem o tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.