Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kable (bi-wire) do 2000 PLN?

Teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Wracając do tematu:

czuję się przekonany by próbować single-wire, jeżeli z konfekcją to bardzo dobrą, co w zasadzie skłania do "gołych kabli" lub tzw okazji

a czy ktoś ma jeszcze jakieś sugestie? po wywaleniu końcówek i bi-wiringu to mogę myśleć o kablach 200-400/m

No - czyli perswazja powoli odnosi skutek;)

Pojedynczy kabel i bez wtyczek

To jeszcze staraj sie żeby kable były jak najkrótsze. Gdy wszystko jest ładnie ustawione w praktyce wystarczą odcinki po 1,5m (okazje - to np. czasem salony sprzedają takie krótkie odcinki których używaja do prezentacji). Dla porownania kup jakieś tanie kable profesjonalne - Cordial, Gotham lub coś Audiostreem, srebrzone Vivanco Flat albo Rcar Flat (tak do 20zł./m.) Chyba ze już takie eksperymanta robiłeś (a to przepraszam - od razu możesz zaczynac od droższych niż ten VdH - ale w tym nie doradzę bo wszystko powyżej to dla mnie głęboki Hi-End ;)

pozdr.

Również i ja słyszałem pochlebne opinie kabelka cordial.Podobno pieknie gra, wspaniała średnica.Szkoda tylko że do dostania w nie wielu miejscach w polsce.Nawet we Wrocławiu gdzie mam 120km nie mają tego kabla.

pozdr

Tylko raz widziałem Cordiala w poważnym salonie audio. Szpula im bardzo szybko poszła choć to był kabel mikrofonowy (ludzie brali na interconekty) i trafił się im przypadkowo.

Cordiali trzeba szukać w internecie i sklepach muzycznych (z instrumentami).

Gotham Audio Cable są ponoć jeszcze lepsze (jakis dystrybutor jest w Poznaniu ale strony nie znalazłem, być może rozprowadza go też Monacor pod swoją nazwą).

Ja o nich tylko tak dla porównania wspomniałem, bo widzę że "Teraz" chce wydać znacznie więcej pieniędzy.

pozdr.

-->Karolina

Dla naszych Klientów zrobimy wszystko. W tym celu stworzyliśmy serię PERSONAL. Są to kable wykonywane na indywidualne zamówienia. Taki przewód wysyłamy do odsłuchu. Pytania można kierować - [email protected]

Pozdrawiam !!!!

• 10 miesięcy później...

Szukam taniego kabelka na bi-wire na bas.

Polecano mi Kimbera 4TC i XLO Ultr6.

Ale po wpisach w tym wątku zastanawiam się-mam wątpliwości czy Kimber 4TC do B&W Nautilus 804 będzie ok.

Czy ktoś probował DNM Reson ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.