Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz DVD?

OKO

Rekomendowane odpowiedzi

Naprawdę dzieki.............ciężko sie zdecydować.

A tak poważnie to yamaha mi padła po 2 latach i nie czyta płyt DVD(cd,mp3.video cd chodzą bez zarzutu)

Dobre i to.Ale chyba se zdecyduje na Harman/Kardon DVD 30.Widziałem taki wczoraj za 2500 w salonie za gotówkę(lub 10x265zł na raty)

A co do yamahy to mam wzmacniacz DSP-AX1 i jestem b.zadowolony.W końcu wszystko może dsię zbuntować.BMW iMerole tez się czasami sypią i co?.............W końcu ślubu z tą 520 nie brałem.

A co myślicie o tym H/K ?

Oj, OKO, nie wiedzialem, ze masz wzmaka z gornej polki - gratuluje. Sluchaj no, troche to zobowiazuje - niestety, ja Ci na razie moge pomoc tylko w sprzecie w zakresie moich mozliwosci. Jak widze takie ceny, to spuszczam glowe i odchodze. Ale inni Ci pewnie pomoga.

Tyle Ci powiem, ze najfajniejszy IMHO zestaw jakiego sluchalem do tej pory to wlasnie H/K (z B&W). Przemysl ta 5 kanalowa muzyke, z Twoim wzmakiem moze byc lala...

Ano. Trudno zgadnac czy standard wielokanalowej muzyki sie ustali i jezeli tak, to co to bedzie: SACD czy DVD-Audio. Lepiej nabyc odtwarzacz uniwersalny. Do Twojego wzmaka pasowala by Yamaha 2300, ale dlaczego tyle kosztuje??? Obejrzyj jeszcze tego Pioneera 565, bardzo go wychwalaja, a ma i SACD i DVD-Audio i jest tani jak barszcz (he, he :-).

Zgoda. Klopot tylko w tym, ze tego 656 na rynku juz nowego nie uwidzisz (Klemens, a propos: widziales gdzies? za ile dokladnie?)... A jego "nastepca" 668 jest dwa razy drozszy od 565. No i niebezpiecznie zblizamy sie w swojej audiofilskiej eskalacji do ceny tej Y 2300...

=> MariuszJ

pionka 656 można kupić np. w Media Markt w Krakowie (ok. 1800 zł) albo np. tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pierwszy z brzegu z pl.rec.kino-domowe, cytuje:

---------

...

PIONEER 565 --1070 zł (czarny srebrny)

...

polska gwarancja

polska instrukcja

sławek 607775660

marcin 505638683

----------

Aha, ja nie jestem ani Slawek, ani Marcin i nie mam z nimi nic wspolnego :-)

to jest moja propozycja tansza i lepsza z bardzo szybkim czasem dostepu YAMAHA DVD S 540.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Koncz Wasc i wstydu oszczedz...

Rozmawiamy od dluzszego czasu co wybrac do SACD i/lub DVD-A a Ty tu znowu wyjezdzasz z ta 540-ka... Nie musisz sie utwierdzac ze dobrze kupiles - dobrze kupiles, to nie jest zly odtwarzacz chociaz drogi. Ale nie odtworzy Ci nic z muzyki poza DTS-A. Zejdz juz z tego watku i nie mac ludziom w glowach, bo nie widze zebys mial cos do powiedzenia.

to fakt nie zwrocilem uwagi na wasze dretwe komentarza bo jak zwykle zaczyna sie od czego innego i konczy na czyms innym, moim zdaniem wybierz SACD bo nie dlugo DVD Audio przestanie istniec poprostu zostanie wyparte jak DVD-Ram. nara

> wybierz SACD bo nie dlugo DVD Audio przestanie istniec poprostu zostanie wyparte jak DVD-Ram. nara

co ma piernik do wiatraka, co ma DVD-Ram (nosnik) do DVD-A (standard zapisu/kodowania )?

xajas

www.jaschiks.com

to ze DVD-Ram i DVD-Audio sa standardem firmy Panasonic, a pierwsze praktycznie juz nie istnieje. co do pana mariuszaJ niechce mi sie nawet komentowac twoich wypowiedzi. blyskasz ale nie udaje ci sie zablysnac. nara

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Co do DVD polecałbym Denona 2200 (w allegro z importu zapłaciłem 2600)odtwarza wszystkie formaty moim zdaniem ma super obraz i dźwięk tak, że w stereo przez trzy lata tłukłem Yamahę 795nie miałem z nią najmniejszych problemów zmieniłem gdyż odtwarzała płyty DVD i CD jedynie w oryginale żadnych CD-R czy CD-RW nie pociągnęła, jeżeli chodzi o kupno płyt ja korzystam z

www.beatmusic.pl mają w swojej ofercie bardzo dobrych producentów płyt tak jak Chesky,Telarc,Audioquest itp.

Pozdrawiam

Robert

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.