Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy transport do zewnętrznego DAC-a

kazz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

będę wdzięczny za pomoc w wybraniu najlepszego transportu do zewnętrznego DAC-a z poniższych opcji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

CDM 2 + TDA 1541

Ukryta Zawartość

CDM 4/19 + TDA1541A

Ukryta Zawartość

CDM 1 + 2x TDA1540

Transporty Philipsa podobno są niezłe.

Chciałbym sobie również zostawić furtkę do dalszych ulepszeń/modyfikacji takiego odtwarzacza, gdyby zaszła taka potrzeba.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Napędy CDM1 czy podobne są bardzo dobre, ale już z wyjściem cyfrowym w Philipsach bywa różnie.

Posłuchaj DVD Pioneera DV300 lub innego z tej serii - może nie wygląda, ale w roli transportu sprawuje się zaskakująco dobrze.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Napędy CDM1 są bardzo dobre, ale nie są wieczne. Te cedeki mają już po 20-25 lat, a laserów do nich od lat się nie produkuje i nie ma w sprzedaży. Jak padnie, to mogiła. Albo szukanie równie starego, ale jeszcze "zipiącego" dawcy organów.

ja kupilem za rownowartosc 400zl nowke cd playera od Denona i sprawdza sie calkiem niezle, ale zastanawiam sie czy by nie kupic napedu blueray, zdaje sie, ze wszystkie czytaja sacd a kilka plytek takich mam. Taka mam nadzieje, ze czytaja. Moze ktos wie cos wiecej w tym temacie?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

ja kupilem za rownowartosc 400zl nowke cd playera od Denona i sprawdza sie calkiem niezle, ale zastanawiam sie czy by nie kupic napedu blueray, zdaje sie, ze wszystkie czytaja sacd a kilka plytek takich mam. Taka mam nadzieje, ze czytaja. Moze ktos wie cos wiecej w tym temacie?

Chyba się wypiszę z tego "new forum". Te nowości są brzydkie niefunkcjonalne i zgoła niepotrzebne. Lepsze jest wrogiem dobrego!Ad meritum.

Shigaclona radzę, najlepiej zasilanego z akumulatora.

mlb dobrze radzi bierz jakies dvd posluchasz cd audio cd-r/rw dvd bez niespodzianek i bedziesz mial przyzwoite wyjscie cyfrowe i nowy naped

chwilowy brak działalności w audio.

Ja kupiłem Marantz 63 SE . Ma napęd CDM 12, 1 Cena 45 zł i dostępny wszędzie . Jak ci walnie cos , to sie nie zastanawiasz gdzie na być laser , albo co walnęło w napędzie , tylko wymieniasz cały napęd i po krzyku . Często można kupić serię 63 bez pilota . Ale pilot kosztuje 50 zł . Jaki model kupisz z 63 to tez bez znaczenia . Najlepiej żeby ładnie wyglądał . Czyta nawet płyty chodnikowe. Ja mam Denon 3300 i właśnie 63 SE i tez używam jako napęd do DAC . Może jestem głuchawy , ale specjalnie różnicy nie widzę w pocji napęd do DAC. Kupowanie CD z napędem CD1 jest wywaleniem kasy w błoto ,ale co gorsze to z cedekiem kupuje sie frustrację w razie awarii . Wiem coś o tym jak mi padł laser w Denonie . W końcu go reanimowałem trwało to ponad rok . Ale zrobiłem to tylko dlatego ze go baaaaardzo lubię i nigdy go nie sprzedam. Pozdrawiam. Pikop58

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.