Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz i CD do Dynaudio Focus 110

funiks

Rekomendowane odpowiedzi

Moje Contoury 1.1 grają z exposurem 2010 i IMO fajnie się to zgrywa i polecam to zestawienie. Myślę, że jeszcze lepiej byłoby z mocniejszym bratem, czyli 3010. 1.1 grają kulturalnie i słodko a expo to po prostu dynamit z niezłym przytupem - takie zestawieni przy różnorodnej muzie którą słucham naprawdę się sprawdza.

Na You Tube są filmiki gdzie dynki grają z lampą i wygląda na to, że to gra. U nas na forum opinie są inne i moim zdaniem trzeba sprawdzić takie połączenie osobiście.

Szwed myślisz,że nie sprawdzałem?Cary 805AE,McIntosch 275,Ancient Audio i inne..nie zagrało tak jak z EC AW-400 i kropka.Nie odsłuchiwałem po salonach,na wystawach a w domu.

Szwed myślisz,że nie sprawdzałem?Cary 805AE,McIntosch 275,Ancient Audio i inne..nie zagrało tak jak z EC AW-400 i kropka.Nie odsłuchiwałem po salonach,na wystawach a w domu.

ja slyszalem(nie mylic sluchalem) z pewnego zrodla, ze znakomicie c1 sie zgrywa z amplifonem 40stka, cos w tym musi byc

rs

Te kolumny są wyjątkowo wrażliwe - bardzo wymagające - niezwykle trudne w zestawieniu.

Radzę stosować sprzęt na kondensatorach elny w żródle i elny bądż nichicona we wzmacniaczu i nie oszczędzać na kablach.

Dynaudio mają tę właściwość, że mogą grać ze sprzętem o półkę wyżej./ szczególnie CD/

Dla lampo-sceptyków - zamieszczam cytat bodajże z 1-szej stronki "Lubuskie-odsłuchy".

"sprzęt:

- zestaw pierwszy: Cayin 265ai, Cec 51xr, Dynaudio Contoury 1.1. (kable xindaka, sygnał po xlr). pierwsze wrażenie - gra to całkiem sympatycznie, detalicznie, gęsto, przyjemnie, u nie pełne zadowolenie choć po minach kolegów widzę, że mieli nadzieję na więcej...

- zestaw drugi: zamieniamy Cayina na zukzukowego Omaka, i co? ano u mnie w głowie trzęsienie ziemi, Dynaudio jakby wogóle dopiero teraz zaczęły grać, dźwięk we wszystkich aspektach co najmniej dwie klasy wyżej, bas reflexy pracują tak, że paprotki stojące z tyłu rytmicznie podskakują, pełny szok..."

Gdyby co - to owego Omaka (końcówki) już dawno, od lat nie mam:) A jego cena rynkowa to śmieszne ok. 2 kzł... Swego czasu się bardzo zdziwiłem jak to COŚ grało z 90 kg kolumnami.

Da się:)

Pozdrawiam!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Dla lampo-sceptyków - zamieszczam cytat bodajże z 1-szej stronki "Lubuskie-odsłuchy".

"sprzęt:

- zestaw pierwszy: Cayin 265ai, Cec 51xr, Dynaudio Contoury 1.1. (kable xindaka, sygnał po xlr). pierwsze wrażenie - gra to całkiem sympatycznie, detalicznie, gęsto, przyjemnie, u nie pełne zadowolenie choć po minach kolegów widzę, że mieli nadzieję na więcej...

- zestaw drugi: zamieniamy Cayina na zukzukowego Omaka, i co? ano u mnie w głowie trzęsienie ziemi, Dynaudio jakby wogóle dopiero teraz zaczęły grać, dźwięk we wszystkich aspektach co najmniej dwie klasy wyżej, bas reflexy pracują tak, że paprotki stojące z tyłu rytmicznie podskakują, pełny szok..."

Gdyby co - to owego Omaka (końcówki) już dawno, od lat nie mam:) A jego cena rynkowa to śmieszne ok. 2 kzł... Swego czasu się bardzo zdziwiłem jak to COŚ grało z 90 kg kolumnami.

Da się:)

Pozdrawiam!

Po omaku powinieneś podłączyć dobry piec tranzystorowy a mogło być podobnie jak między Omakiem a Cainem,ale tego nie zrobiłeś a to błąd.

ja slyszalem(nie mylic sluchalem) z pewnego zrodla, ze znakomicie c1 sie zgrywa z amplifonem 40stka, cos w tym musi byc

rs

romanek tu już o tym było,że źle.

Po omaku powinieneś podłączyć dobry piec tranzystorowy a mogło być podobnie jak między Omakiem a Cainem,ale tego nie zrobiłeś a to błąd.

I tu Modrzewiu się mylisz!

Po Omaku podłączyliśmy dobry tranzystorowy piec. Był to Metaxas Solitaire. Pointa była zaskakująca...

I tu Modrzewiu się mylisz!

Po Omaku podłączyliśmy dobry tranzystorowy piec. Był to Metaxas Solitaire. Pointa była zaskakująca...

Nie znam tego pieca...niestety.Słyszałem z Passem Dynaudio i było miodnie z EC również ale Omaka też nie znam a więc to co napisałem to tylko przypuszczenia...znając Dynki.

Omak to trochę taka lampa w stulu Audio Research (na zdjęciu w liczbie mnogiej - monobloki).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A propos Metaxasa Solitaire.

Nie znam tego pieca...niestety.

Rzeczywiście chyba niestety, bo to bestia (Tu na zdjęciu z preampem Metaxas Marqiuse).post-15273-038701400 1283796985_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Omak to trochę taka lampa w stulu Audio Research (na zdjęciu w liczbie mnogiej - monobloki).

Ukryta Zawartość

A propos Metaxasa Solitaire.

Rzeczywiście chyba niestety, bo to bestia (Tu na zdjęciu z preampem Metaxas Marqiuse).post-15273-038701400 1283796985_thumb.jpg

Wiesz berberys,na swoją Electrownie nie narzekam...przy 8ohm-400W,przy 4 ohm-800W itd.też bestia a do tego zasilacz jak się patrzy.

Wiesz berberys,na swoją Electrownie nie narzekam...przy 8ohm-400W,przy 4 ohm-800W itd.też bestia a do tego zasilacz jak się patrzy.

Pamiętam z autopsji ARC ref3 kiedyś posiadałem,niezły pre.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.