Skocz do zawartości
IGNORED

okablowanie do rotel i b&w

hermark

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich czytających.pewnie nie będę orginalny,ale nurtuje mnie pytanie ,czy do posiadanego rotela rsx 1067 i kompletu b&w seria cdm nt,można użyć kabli głośnikowyh powiedzmy klasy 30-40zł i nie bedzie to degradowało dzwięku.(wireworld luna,monitor atmos 195 silver,qed silver anniversary xt).obecnie gra to na cablotechu 4mm.mam to podłączone w konfiguracji 5.1,aczkolwiek okablował bym lepszym kablem tylko przód i centralny.będę wdzięczny za pomoc.pozdrawiam Marek

https://www.audiostereo.pl/topic/70714-okablowanie-do-rotel-i-bw/

Na cóż ... macie koledzy swoje zdanie na ten temat ... a moje jest takie że lepiej kupić kabel z miedzi o przekroju 2,5mm kw. za ~2,5 PLN/metr ;) (choć przyznaję że używałem droższego ProCab Ls25 bo ... ładniej wyglądał {no i przede wszystkim dzięki temu że był jakiejś przyzwoitej firmy to miałem pewność że kupuję miedź a nie 90% stali})

witam,dziękuję wszystkim za pomoc i udział w dyskusji.oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie przejrzał dyskusji na forach na tematy zawarte w wątku i faktycznie jakoś wyjątkowo zgodnie pada nazwa kabla audioquest począwszy od modeli type do granitów i wyżej.czyli rzeczywiście coś musi być na rzeczy.nie mogę kupic gotowców,ponieważ mam sprzęt ustawiony w rogu pokoju i dlatego jeden kabel musi mieć co najmniej 4,5m ,a drugi wystarczy 2-3,5m a to dlatego żeby różnica długości nie przekroczyła 20-30%.w systemie rotel & rotel & b&w sygnałowy to audioquest seria turkus.całość pewnie nieżle by się uzupełniła.pozdrawiam Marek

• Użytkownicy+

witam,dziękuję wszystkim za pomoc i udział w dyskusji.oczywiście nie byłbym sobą gdybym nie przejrzał dyskusji na forach na tematy zawarte w wątku i faktycznie jakoś wyjątkowo zgodnie pada nazwa kabla audioquest począwszy od modeli type do granitów i wyżej.czyli rzeczywiście coś musi być na rzeczy.nie mogę kupic gotowców,ponieważ mam sprzęt ustawiony w rogu pokoju i dlatego jeden kabel musi mieć co najmniej 4,5m ,a drugi wystarczy 2-3,5m a to dlatego żeby różnica długości nie przekroczyła 20-30%.w systemie rotel & rotel & b&w sygnałowy to audioquest seria turkus.całość pewnie nieżle by się uzupełniła.pozdrawiam Marek

Kup kable równej długości dla obu kolumn. Czasami zdarzają się tak długie z drugiej ręki.

o.k.ale ponoć zwijanie kabla jeśli jest go nadmiar też jest niewskazane ,bo coś tam się wytwarza(zwiększa się indukcja??/)czy coś tam.sorry za niefachowe określenia.na razie się nie poddaję .szukam dystrybutora na Polskę kabli Mogami i modelu 3082 the pure.może łatwiej będzie na początek kupić 4,5m tego kabla i poeksperymentować -resztę mam.ew z drugiej ręki.

• Użytkownicy+

o.k.ale ponoć zwijanie kabla jeśli jest go nadmiar też jest niewskazane ,bo coś tam się wytwarza(zwiększa się indukcja??/)czy coś tam.sorry za niefachowe określenia.na razie się nie poddaję .szukam dystrybutora na Polskę kabli Mogami i modelu 3082 the pure.może łatwiej będzie na początek kupić 4,5m tego kabla i poeksperymentować -resztę mam.ew z drugiej ręki.

!!! kup kable dla obu kolumn tej samej długości, z tej samej serii. Jeśli dasz kable nie wygrzane do jednej kolumny, na dodatek nie wygrzane to nie będzie ok. Kable nie wygrzane mają zawsze ostrzejsze brzmienie. Krótsze kable dla jednej kolumny to jeszcze gorsza sprawa, może to zakłócać scenę muzyczną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.