Skocz do zawartości
IGNORED

Creek-Densen-co wybrac?

Eizo

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatam.

Mam maly dylemat moge kupic te dwa wzmaki za nieduze pieniadze nie wiem na ktory sie zdecydowac.

Cenowo sa zblizone z tym ze Creek to model 4330mkII jest to nowka moze uzywany z dwa tygodnie:)

Densen to model B-100 ale ma z 7 lat.Nie wiem co wziasc do Densena musze dolozyc ze trzy stowki ale moze warto?

Prosilbym o jakies porady co do tych wzmacniaczy ktory jest lepszy i ktory warto kupic.

Kolumienki juz prawie mam to Avance Epsilon 910mkII a co do CD jeszcze sie nie zdecydowalem ze wzgledu na wzmak.Dlatego prosze o jakas rade ktory wybrac i przy okazji jaki cd do niego i w/w kolumn. Bede wdzieczny za wszystkie odpowiedzi.

Serdeczne dzieki

https://www.audiostereo.pl/topic/7075-creek-densen-co-wybrac/

-> maleo

no wiesz co... przyrównywać Creeka do matiza ;))

ja bym go raczej przyrownał do mercedesa A-klasy ;)

(też mały, a ma dużą przestrzeń, no i marka z tych cenionych ;)

a serio - porównanie z matizem i corolką jest w sumie dosc obrazowe

oj, czepiasz sie jozwa ;)

powiedzmy 7-letnia corolla z rynku niemieckiego

teraz chyba jak najbardziej OK ;)

wiem co mówię - sam czasem jeżdzę corollą ... 16 letnią

no i ta powoli zaczyna przypominać złom, dlatego, że nie należy do szczegolnie zadbanych, ale jeździ jeszcze całkiem całkiem ;)

kumpel ma 13 letnią znakomicie utrzymaną i wierz mi - nie chciałbym zamiast niej żadnego nowego matiza!

Eizo, kup więc corolle ;)

poza tym matiz może mieć troche za slaby silnik, zeby uciągnąc te epsilony :))

To dwie różne estetyki brzmienia.

Creek to przejrzystość, neutralność, przestrzeń.

Densen to brzmienie specyficzne, jakby bardziej plastyczne ale jednocześnie mniej neutralne, wyraźnie odbija swoje piętno na muzyce.

Dlatego absolutnie odradzam kupowanie Densena w ciemno.

pozdr.

Arkadix

P.S. A tak czysto subiektywnie to ja bym ZDECYDOWANIE wybral Creeka. Wraz z wymianą modeli ceny wzmacniaczy Creeka bardzo urosły. Dlatego używany 4330 za rozsądną kwotę ( powiedzmy 1200 zł ) to prawdziwa okazja i rewelacyjny stosunek ceny do jakości.

Densenów B100 było kilka modeli.

Nie napisałeś jaki to dokładnie model.

Ja kiedyś słuchałem B100 mkII i grało nie źle. Tylko facet za niego chciał 2200zł .Creeka 4330mkII tez słuchałem i raczej byłem pod większym wrażeniem niż z densena.To prawda ze oba wzmaki różnią się brzmieniowo.I dla tego wybór należy do ciebie-musisz posłuchać obydwu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.