Skocz do zawartości
IGNORED

większe słuchawki "pod telefon"

COR72Z

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako że nie jestem jakimś maniakiem muzyki to nie potrzebuje jakiegoś świetnego odtwarzacza. Mam telefon Nokia N95 8gb który zupełnie wystarcza mi do słuchania muzyki. Zgubiłem gdzieś moje słuchawki douszne od Ipoda i teraz mam zamiar kupić sobie coś nowego.

Tak więc moją sytuację lekko przybliżyłem. Teraz pora na pytania.

- ogólnie kupno dużych słuchawek nausznych to dobry pomysł patrząc na to że odtwarzaczem będzie telefon komórkowy? Czy po prostu nie da się z telefonu osiągnąć dobrego dźwięku.

- chciałbym większe słuchawki ponieważ podoba mi się taki styl, ale jeżeli jest to beznadziejny pomysł to wrócę do małych słuchawek dousznych.

Jeżeli jednak można by kupić coś większego i wszystko działało by bardzo dobrze i miałbym bardzo dobrą jakoś to co konkretnie proponujecie. Budżet to około 100zł. Widziałem Sennheiser'y za 105... kwota może być do 150zł ale im mniej tym lepiej. Tak jak pisałem nie jestem ogromnym maniakiem muzyki dlatego mój zestaw musi grać ładnie ale nie musi powalać na kolana. Stąd tak małe pieniądze do przeznaczenia na słuchawki.

Jeżeli mój temat umieściłem w złym miejscu proszę moderatora o przeniesienie - DZIĘKUJE :)

Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelaką pomoc i różnego rodzaju sugestie.

Telefon czy odtwarzacz mp3 to raczej sprzet przenosny... popatrz na forum mp3store i sie zorientuj.

Ja polecam nauszne Akg, badz cos ze stajni Koss :)

Uzywam polotwartych AKG - sa poprostu boskie :) Bardzo wygodne, prawie ich nie czuc, wentylowane, a dzwiek miodzio.

Nowe w necie 180zl, ale mzona wybrac jakies uzywane.

Mialem tez modele zamkniete, ale przy dluzszych odluchach byly bardzo meczace.

Pzdr

Witam,

Jako że nie jestem jakimś maniakiem muzyki to nie potrzebuje jakiegoś świetnego odtwarzacza. Mam telefon Nokia N95 8gb który zupełnie wystarcza mi do słuchania muzyki. Zgubiłem gdzieś moje słuchawki douszne od Ipoda i teraz mam zamiar kupić sobie coś nowego.

Tak więc moją sytuację lekko przybliżyłem. Teraz pora na pytania.

- ogólnie kupno dużych słuchawek nausznych to dobry pomysł patrząc na to że odtwarzaczem będzie telefon komórkowy? Czy po prostu nie da się z telefonu osiągnąć dobrego dźwięku.

- chciałbym większe słuchawki ponieważ podoba mi się taki styl, ale jeżeli jest to beznadziejny pomysł to wrócę do małych słuchawek dousznych.

Jeżeli jednak można by kupić coś większego i wszystko działało by bardzo dobrze i miałbym bardzo dobrą jakoś to co konkretnie proponujecie. Budżet to około 100zł. Widziałem Sennheiser'y za 105... kwota może być do 150zł ale im mniej tym lepiej. Tak jak pisałem nie jestem ogromnym maniakiem muzyki dlatego mój zestaw musi grać ładnie ale nie musi powalać na kolana. Stąd tak małe pieniądze do przeznaczenia na słuchawki.

Jeżeli mój temat umieściłem w złym miejscu proszę moderatora o przeniesienie - DZIĘKUJE :)

Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelaką pomoc i różnego rodzaju sugestie.

Ja do nokii 5530xm uzywam Sennheiser PX100-II‎ i szczerze Ci je polecam :) wybierz sie do jakiegos MM i posluchaj ze swoim tel. W 150zl powinnes sie zamknac :)

hamster, niestety na mp3store na razie nikt nie chce mi pomóc :) mateo niestety nie mam w mieście media markt. Poza tym nie znam się na słuchawkach więc nawet jak pójdę do MM to nic mi to nie powie i mogę kupić sobie jakieś syf który nie będzie wart swojej ceny...

jedna propozycja jest :

-Sennheiser PX100-II‎

Przede wszystkim z tej nokii to raczej super dźwięku "nie dostaniesz";-)

Poszukaj iBassa TD3 albo NuForce Icon Mobile i do tego podłącz sobie dopiero słuchawki, ja korzystam z NuForce'a (z iPhone lub Nokią X6) i do tego mam podłączone AudioTechnica ATH-M50 (zamknięte).

I jak dla mnie jest to dosyć udane mobilne zestawienie - korzystam z niego najczęściej podczas podróżowania samolotem.

M50 świetnie izolują od otoczenia.

Żyj chwilą! Przyszłość i tak jest nieznana...

COR72Z,

proponuję Koss Porta Pro - niedrogie, wygodne, dobrze sprawują się w terenie (na ulicy, w biegu, na rowerze itd.). no i są naprawdę niezniszczalne ;-) dobrze brzmią z moją nokią 5800xm... polecam.

Myślę że w twoim przedziale cenowym wybór powinien paść na coś z firm KOSS-a lub Sennheisera. Ja ze swojej strony mogę Ci polecić Kossy Porta Pro - naprawde rewelacyjne słuchawki jak na swoją cenę, mam już swoje ponad dwa lata i czasami nie raz potrafią mnie zaskoczyć. Jeśli chodzi o Kossy warto też się zastanowić na bardzo dobrze opiniowane Kossy KSC 75 (bardzo łatwo dostępne na allegro). Wcześniej wspomniane PX 100 też są bardzo ciekawą opcja. Chociaż zważając na twoje źródło przez które będą napędzane słuchawki myślę że i tak dźwiękowej rewolucji nie powinno być pomiędzy tymi słuchawkami.

Pozdrawiam

Ja tak porównywałem wszystkie modele kossow i akg, które tu wymieniacie z moja nokia 5530xm i jak dla mnie Sennheiser PX100-II‎ zagraly zdecydowanie najlepiej. Maja one bardzo wysoka skutecznosc i przez to slabsza jakosc dzwieku ze telefonu jest mniej odczuwalna. Poza tym maja zdecydowanie lepszy bas niz porty pro, glebszy, bardziej dynamiczny i punktowy.

Zamias kupywac nauszne do telefonu, ktory i tak z nich nie wyciagnie nawet polowy mozliwosci lepiej za ta kwote zakupic douszne, ktore w takim przypadku lepiej zagraja z tak slabym zrodlem jak telefon. Tez przerobilem troche takich przypadkow i wkoncu postawilem na dosc tani odtwarzacz mp3 Sony NWZ-A816 w kompelcie wraz ze sluchawkami Sony EX-082 i powiem tyle ze zaden Walkman SE czy Nokia nawet nie potrafila mu zagrozic.

?👈

rany boskie, chłop się pyta o słuchawki do telefonu, a mu się tu zaraz wpiera, że powinien kupić... odtwarzacz mp3, bo telefon gra źle. a może on nie lubi nosić setek gratów ze sobą? mieć powypychanych kieszeni? może "wysraczy" mu nokia, jak pisał wyżej?... no i to, że jak na dwór i do grajka, to koniecznie douszne słuchawki, bo są lepsze od nausznych. kossy porta pro napędzam nokią 5800 xm ustawionej na "wyj. słuchawkowe" i jest git, nie czuję, żeby telefon ograniczał słuchawki, lub słuchawki - telefon. a jak mi mało prądu, zawsze mogę wybrać "wyj. liniowe"... ;-)

Ja też skłaniałbym się do słuchawek Koss Porta Pro. W necie do wyrwania sporo taniej niz np. w MM ale warto byłoby je przed zakupem podłaczyc do tego telefonu i sprawdzic jak to gra. Ja m.in. z tego powodu do telefonu wybrałem słuchawki dokanałowe - Koss KE29.

Zasadniczo to forum jest właśnie dla maniaków dobrze odtwarzanej muzyki,i raczej nie z telefonów które to jak nazwa wskazuje służą do czegoś innego.

paranoiczne stanowisko... tzn. że jeśli mam w domu np. dość zaawansowany i dobrze brzmiący system stereo, to już nie mogę w drodze do pracy, w metrze, autobusie, na rowerze posłuchać muzy z mp3-ek z telefonu? "a kto mi zabroni z pastowanym kabanem po lesie spacerować?" - że zacytuję klasyka... :-)

maniactwo nie wyklucza pragmatycznego podejścia do sprawy. przynajmniej pośród logicznie rozumujących ludzi. tak mi się wydaje. z mojej strony koniec off topica.

paranoiczne stanowisko... tzn. że jeśli mam w domu np. dość zaawansowany i dobrze brzmiący system stereo, to już nie mogę w drodze do pracy, w metrze, autobusie, na rowerze posłuchać muzy z mp3-ek z telefonu? "a kto mi zabroni z pastowanym kabanem po lesie spacerować?" - że zacytuję klasyka... :-)

maniactwo nie wyklucza pragmatycznego podejścia do sprawy. przynajmniej pośród logicznie rozumujących ludzi. tak mi się wydaje. z mojej strony koniec off topica.

Krzychu, z całym szacunkiem ,nikt.Ale nie próbuj mnie przekonać że ładnie słychać.Z mojej strony też koniec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.