Skocz do zawartości
IGNORED

Salony audio w Paryżu

RGB

Rekomendowane odpowiedzi

Zwracam się do praktyków, tych którzy byli w paryskich salonach audio z pytaniem, czy warto jakiś odwiedzić, czy po wejściu do którego szczęka nam opadnie i walnie 3 razy o ziemie. A może nie warto sobie zwracać tym głowy?

pozdrawiam

Paweł

https://www.audiostereo.pl/topic/70791-salony-audio-w-pary%C5%BCu/
Gość chml

(Konto usunięte)

Zwracam się do praktyków, tych którzy byli w paryskich salonach audio z pytaniem, czy warto jakiś odwiedzić, czy po wejściu do którego szczęka nam opadnie i walnie 3 razy o ziemie. A może nie warto sobie zwracać tym głowy?

pozdrawiam

Paweł

Warto zajrzec do Virgin Store na Boulevard Barbes, kawalek dalej jest salon B&O, na Montmatrze jest tez kilka fajnych sklepow z analogami uzywanymi, zostawilem tam kilkaset euro... Paryz ogolnie jest drogi, raczej nie nastawiaj sie na jakies megaaudiozakupy.

Koniecznie odwiedź Sound and Colors na 50 rue de Monceau. Maja Kharmę, Ayre'a i wiele innych ciekawych rzeczy. Ostatnim razem jak tam byłem to prawie potknąłem się przy wejściu o Eidolon Diamond w Myrtle Cluster Burl :-). I pamiętaj, że w poniedziałek większość sklepów nie pracuje.

Idź do Luwru - tam na wystawach też są dobre przeżycia estetyczne - sprawdź czy widziałeś już wszystko ... We Francji jest drogo, a francuzi są przeważnie nieuprzejmi - nie myśl obie że się zmienią tylko dlatego że ktoś chce od nich kupić jakiś klocek hi fi albo zawracać im głowę odsłuchami. Szkoda czasu i nerwów ...

Nie planuję żadnych zakupów, w Paryżu byłem już wielokrotnie, w Luwrze też kilka razy, a obecnie jadę oglądać technikę motoryzacyjną na Paris Motor Show, więc stwierdziłem, że do samochodów doskonale pasuje audio. Myślę, że francuzi są całkiem mili, a z całą pewnością będą mili na targach (wiem z doświadczenia).

Mialem podobny pomysl rowne 3 lata temu i z perspektywy czasu uwazam to za stracony czas. Odwiedzilem 4 salony wyszukane wczesniej w necie z czego:

1) pierwszy okazalo sie byl od paru tygodni juz zamkniety,

2) w drugim obsluga byla totalnie indyferentna, poinformowano mnie ze odsluch =wylacznie= po wczesniejszym telefonicznym umowieniu sie, mimo ze w sklepie nie bylo nikogo i podlaczenie interesujacych mnie zabawek nie nastreczaloby zadnego problemu, nie lubie czuc sie jak intruz wiec szybko stamtad wyszedlem,

3) trzeci sklep okazal sie zorientowany glownie na segment budzetowy i home cinema, dobre hi-fi okazalo sie kwiatkiem do kozucha, wyszedlem stamtad po 5 min.

4) czwarty okazal sie sensowny ale wobec powyzszego nie zmienilo to wrazenia utraty cennego czasu.

Dodam ze mimo dokladnych mapek znajdowanie sklepow po wyjsciu z metra bylo problematyczne, przechodniom nazwy roznych hi-fi store niestety niewiele mowia i nielatwo o wskazowke.

Dlatego polecam raczej spacer po Pont neuf, Qartier latin czy Le Marais. Graty hi-fi to i w Polsce mozna sobie obejrzec.

Zapewne odwiedzę jeden salon, Sound and Colors który polecił cloudior, jeśli trasa mojej jednodniowej wycieczki pokryje się z ww salonem. Na spacery po Paryżu mam zarezerwone 3 wieczory, po zmierzchu bardziej mi się tam podoba, zwłaszcza Montmartre czy Pola Elizejskie.

Dzięki za odpowiedzi,

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.