Skocz do zawartości
IGNORED

Jak rozebrac PM7000?

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z wyjeciem plytki sygnalowej z PM7000. Musze w niej podlutoweac gniazdo RCA CD, bo mi lepwy kanal ciszej gra , a czasami wogole poki nie poruszam wtykami. Moze ktos napisac kto go rozbbieral jak ją wyjac?

Chodzi o ta plytke zaznaczona na fotce. Nie wiem jak dostac sie na jej sam dol. Bo obok jest jeszcze jedna plytka jak widac na fotce, ktora skutecznie blokuje dojscie do tych gniazd.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

https://www.audiostereo.pl/topic/70911-jak-rozebrac-pm7000/

To bardzo proste. Ta mniejsza płytka która blokuje dostęp do większej musi być wyjeta razem z wiekszą-to jedna całość. Odkręcasz wszystkie śruby pomiędzy obydwoma rzedami gniazd RCA, następnie delikatnie ściskasz koncówki plastikowych kołków na których jest osadzona płytka i delikatnie ją zdejmujesz. Powodzenia.

No udalo mi sie wymontowac, juz wrocilem z miasta bo nawet nie mam lutownicy w domu, gosc podlutowal mi wszystkie za jednym zamachem. Zaraz wloze spowrotem i zobacze czy jest OK.

?👈

Niby jest OK, ale jakos dalej prawa kopulka mi cyka glosiej, albo mi sie wydaje.

Mam jedno pytanie nt. kierunkowych kabli. Kupilem wczoraj glosnikowe Moonwalki, ktore sa kierunkowe i nie wiem czy przy nich ktos grzebal czy to tacy sprytni ludzie pracuja w audionovie, ale na moje oko zle byly zamonowane banany. Od strony wzmacniacza szly 4 sztuki, niby wszystko OK jesli ktos nie ma sekcji A,B we wzmacniaczu, ale strzalki zamiast isc w strone kolumn byly skierowane w przeciwna strone. Nie wiem czy ja cos mieszam czy rzeczywiscie strzalki powinny isc od kolumn do wzmaka, a nie odwrotnie??

To samo sie tyczy IC. Na chlopski rozum strzalki powinny isc od CD do wzmacniacza ma sie rozumiec?

?👈

Niby jest OK, ale jakos dalej prawa kopulka mi cyka glosiej, albo mi sie wydaje.

Mam jedno pytanie nt. kierunkowych kabli. Kupilem wczoraj glosnikowe Moonwalki, ktore sa kierunkowe i nie wiem czy przy nich ktos grzebal czy to tacy sprytni ludzie pracuja w audionovie, ale na moje oko zle byly zamonowane banany. Od strony wzmacniacza szly 4 sztuki, niby wszystko OK jesli ktos nie ma sekcji A,B we wzmacniaczu, ale strzalki zamiast isc w strone kolumn byly skierowane w przeciwna strone. Nie wiem czy ja cos mieszam czy rzeczywiscie strzalki powinny isc od kolumn do wzmaka, a nie odwrotnie??

To samo sie tyczy IC. Na chlopski rozum strzalki powinny isc od CD do wzmacniacza ma sie rozumiec?

Przy kablach kierunkowych to wręcz obowiązek żeby kierunki się zgadzały, strzałki oznaczają kierunek w którym ma płynąć prąd, czyli od wzmacniacza do kolumn.

Cześć rafal735r

Nawet jak pouzgadniasz wszystkie kierunki to i tak prawa kopułka będzie cykać głośniej musisz szukać przyczyny gdzie indziej.

Pozdrawiam i powodzenia, Pawel

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Winy szukał bym raczej po stronie przedwzmacniacza jeśli już coś. Najlepiej sprawdź jak obie kopułki zachowywać się będą na białym lub różowym szumie, muzyka jest kodowana w stereo czyli każdy kanał odgrywa, że tak powiem swoją rolę więc ciężko ustalić w niej czy wina jest po stronie kopułki czy po prostu taki jest materiał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.