Skocz do zawartości
IGNORED

Winyle nie dla biedaków ;)

winylon

Rekomendowane odpowiedzi

winylon

Jak coś jest rzadkie i kolekcjonerskie to musi być drogie.

Taki już jest ten świat!

Ja obecnie kupuję winyle z lat 60-80 ( w bardzo dobrych stanach) za średnio 100zł za sztukę.Czy to jest drogo?Nie wiem.

"...Jak coś jest rzadkie i kolekcjonerskie to musi być drogie..."

Kolekcjonerów podziwiam. Potrafią kupić autentycznego śmiecia za ciężkie pieniądze, na przykład vinyla przejechanego przez pociąg na pół.

Drogie czy nie drogie oto jest pytanie? Od kieszeni zależy czy stać nas na nie :) nawet rym wyszedł- pozdrawiam wszystkich kolegów tych co słuchają , a nie oglądają.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

385 zł wylicytowali za pirackie wydanie LP Pink Floyd Division Bell: http://allegro.pl/pink-floyd-the-division-bell-blue-vinyl-nm-i1246914283.html

I to od kolegi z AS ! ;)

no comment...

Idą święta, ktoś znajdzie "Division Bell'a" pod choinką. Niewykluczone, że będzie się cieszył z muzyki.

Oj, znawcy, znawcy...pirat...:) Trzeba Panowie kolory odróżniać.

A ludzie to pewnie idioci i za pirata płacą 400zł :)

The Division Bell (LP, Album, Blu) Columbia C 64200 US 1994

Oj, znawcy, znawcy...pirat...:) Trzeba Panowie kolory odróżniać.

A ludzie to pewnie idioci i za pirata płacą 400zł :)

The Division Bell (LP, Album, Blu) Columbia C 64200 US 1994

A co Masza sugerujesz ze nie pirat? Sam sie kiedys chwaliles, ze kupiles go u Renegata, jakos nie przypominam sobie aby Renegat sprzedal chociaz jednego oryginalnego DB. Poza tym oryginalny DB USA Columbia jest koloru jasno-niebieskiego a nie ciemny jak Twoj ;) Ciesz sie ze zarobiles 250zl. A ludzie moze nie idioci ale jelenie to juz na pewno ;) dzisiaj kazdy ma praktycznie dostep do neta a srednia intelektualna spoleczenstwa nie jest za wysoka ;)

"...Jak coś jest rzadkie i kolekcjonerskie to musi być drogie..."

Kolekcjonerów podziwiam. Potrafią kupić autentycznego śmiecia za ciężkie pieniądze, na przykład vinyla przejechanego przez pociąg na pół.

Znam takiego jednego maniaka Beatles, ma m.in. zlotego golda od paru lat. Sluchal go w tym czasie ze 2-3 razy i chyba tylko w rocznice smierci Lennona. W tym wypadku winyle to kolekcjonerstwo jak kazde inne - znaczki, monety, militaria i cala reszta. Nie kupuje sie takich rzeczy raczej do sluchania ;)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

A co Masza sugerujesz ze nie pirat? Sam sie kiedys chwaliles, ze kupiles go u Renegata, jakos nie przypominam sobie aby Renegat sprzedal chociaz jednego oryginalnego DB. Poza tym oryginalny DB USA Columbia jest koloru jasno-niebieskiego a nie ciemny jak Twoj ;) Ciesz sie ze zarobiles 250zl. A ludzie moze nie idioci ale jelenie to juz na pewno ;) dzisiaj kazdy ma praktycznie dostep do neta a srednia intelektualna spoleczenstwa nie jest za wysoka ;)

winylon, przejrzyj dokładnie posty, na które sie powołujesz a potem pisz.

Od Renegata kupiłem CZARNĄ podróbę.

Co do kolorów to popatrz jeszcze raz dokładnie a potem przeproś.

A jeśli masz kłopoty z rozpoznawaniem kolorów to Ci pomogę

1. płyta, którą sprzedałem (mam zresztą jeszcze jeden egzemplarz) KOLOR TURKUSOWY

2. pirat KOLOR NIEBIESKI

winylon, przejrzyj dokładnie posty, na które sie powołujesz a potem pisz.

Od Renegata kupiłem CZARNĄ podróbę.

Co do kolorów to popatrz jeszcze raz dokładnie a potem przeproś.

A jeśli masz kłopoty z rozpoznawaniem kolorów to Ci pomogę

1. płyta, którą sprzedałem (mam zresztą jeszcze jeden egzemplarz) KOLOR TURKUSOWY

2. pirat KOLOR NIEBIESKI

Tutaj masz link do oryginala DB USA Columbia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Winyl jest turkusowy, przezroczysty, niebiesko-zielonkawy i przede wszystkim jasny. Sory ale Twoj taki nie jest, jest ciemny, a na drugim zdjeciu walnales taka lampe ze nawet czrny DB bylby niebieski :) dO POROWNANIA dales zdjecie ewidentnej podroby ale musze Cie zmartwic - bylo z 10 piraCKICH ROZNYCH ODCIENI niebieskiego hehe wiec to zaden argument. Podaj zatem matryce i stanie sie ewidentna jasnosc, ale podaj prawdziwe matryce z plyty a nie znalezione w necie ;) Chociaz dla mnie juz jest wszystko jasne. Zreszta egz. takie jak Twoj takze sa na ebayu usa.

Sory ale przeraszac Ciebie nie zamierzam ;) Sam pare lat temu kupilem pirata bedac swiecie przekonanym ze to oryginal.

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Dobra, nie zamierzam dalej udowadniać, że nie jestem wielbłądem.

Ja jestem frajerem, że kupiłem w stanach na dwóch rożnych aukcjach piraty po ponad 100$ za sztukę u gościa z przeszło 13k pozytywnymi komentarzami a jeszcze gorszym frajerem jest kolekcjoner, który jedną kupił ode mnie za prawie 400zł oczywiście pirata i wystawił mi pozytywny komentarz. Strasznie dużo tych frajerów :)

Cisz się, że to Ty nie dałeś się naciąć na takiego oszusta jak ja.

Koniec tematu!

Dobra, nie zamierzam dalej udowadniać, że nie jestem wielbłądem.

Ja jestem frajerem, że kupiłem w stanach na dwóch rożnych aukcjach piraty po ponad 100$ za sztukę u gościa z przeszło 13k pozytywnymi komentarzami a jeszcze gorszym frajerem jest kolekcjoner, który jedną kupił ode mnie za prawie 400zł oczywiście pirata i wystawił mi pozytywny komentarz. Strasznie dużo tych frajerów :)

Cisz się, że to Ty nie dałeś się naciąć na takiego oszusta jak ja.

Koniec tematu!

Oj duzo, duzo ;) Zreszta znalezienie oryginalnego DB to jak szukanie igly w stogu siana ale nie jest to niewykonalne, mozna wyrwac DB USA na ebayu za 150-200zl, teraz tani dolar wiec tym bardziej. Kazdy chyba kto chcial kupic ten album sie nacial ;) Wazne tylko aby nie zrobic tego drugi raz. W sumie nie straciles, kupiles plyte i ja opchnales. Frajerem nie jestes, naprawde trudno ten album kupic kiedy jest tyle pirackich wersji ;) Tez sie dalem naciac na DB ze 3 lata temu na ebay.de, kupilem pirackie czarne pseudowydanie USA Columbia (podobno takie istnieje, Vernon cos nawet wspomina). Kupilem myslac ze jak winyl jest czarny to jest to oryginal UK. Dalem okolo 200zl hehe. Jak chcesz zdobyc oryginalnego DB to pomoge Ci go upolowac, pisz na priwa, za 200-250zl z wysylka z USA mozna wyrwac.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Czarnego pirata (podróba USA 94r) kupiłem właśnie od Renegata do codziennego ciachania. Miałem tez najpopularniejszego niebieskiego holendra i są to dwa zupełnie rożne kolory. Te ze stanów (może na zdjęciu dokładnie nie widać) to jednolity przezroczysty turkus. Więc (jeśli nawet sfrajerzyłem) to pozwól mi sie cieszyć posiadaniem oryginału :) ale... reszta na PW ;)

"...kupilem pirackie czarne pseudowydanie USA Columbia (podobno takie istnieje, Vernon cos nawet wspomina)..."

Przepraszam, kto to jest ów Vernon? Pomocnik śledczego >winylona<?

"...kupilem pirackie czarne pseudowydanie USA Columbia (podobno takie istnieje, Vernon cos nawet wspomina)..."

Przepraszam, kto to jest ów Vernon? Pomocnik śledczego >winylona<?

Vernon Fitch to taki Pan któremu sie bardzo nudzilo... W wolnym czasie zrobil wiec cos takiego:

Ukryta Zawartość

Istnieje TO takze w formie ksiazkowej.

Ukryta Zawartość

Vernon Fitch to taki Pan któremu sie bardzo nudzilo... W wolnym czasie zrobil wiec cos takiego:

Ukryta Zawartość

Istnieje TO takze w formie ksiazkowej.

Acha! Czyli ów pan Vernon w pocie czoła reklamuje poprostu swoje własne książki, hehe, żeby je ludziska kupowali za pieniążki.

Ale mi się "rymnęło" pięknie, no!

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.