Skocz do zawartości
IGNORED

zmiana br2 na br5 lub br6

dziobek1166

Rekomendowane odpowiedzi

CA nie zagra lepiej od HK, przynajmniej w zakresie basu

na BR2 i tak nie usłyszysz częstotliwości poniżej 40hz (może przy najcichszym graniu), fizyki nie przeskoczysz

chcesz taki bas to zmień na BR6 lub dokup subwoofer, w obu przypadkach koszt dopłaty ~1000zł lub nieco wyżej (BR6 lub np mały subik od Velodyne)

CA nie zagra lepiej od HK, przynajmniej w zakresie basu

na BR2 i tak nie usłyszysz częstotliwości poniżej 40hz (może przy najcichszym graniu), fizyki nie przeskoczysz

chcesz taki bas to zmień na BR6 lub dokup subwoofer, w obu przypadkach koszt dopłaty ~1000zł lub nieco wyżej (BR6 lub np mały subik od Velodyne)

Na tych głośnikach z tym wzmacniaczem nie ma nawet 50hz. Jak wyłączę direct i zacznę dodawać basu to nie ma różnicy prawie tylko membrana zaczyna się coraz mocniej trzęś a basu wcale nie am więcej. Teraz pytanie czy zmienić kolumny czy zmienić wzmacniacz? Do jaki kolumn podłogowych ten mój hk980 się nadaje najlepiej? Proszę wymieńcie kilka a ja sobie coś wybiorę. Myślałem nad Triangle Esprit Heliade Es. Czy mój wzmacniacz się do nich nadaje?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Myślałem nad Triangle Esprit Heliade Es. Czy mój wzmacniacz się do nich nadaje?

Ukryta Zawartość

a czytałeś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) <- klik

co do TriANGLE nie pomoge ale chetnie sie czegos doeirm na ich temat kiedys chcialem odsluchac ale do dzis mi sie nie udalo

ps. dodam tylko ze w tamtym watku autor zapewne myslal o missionach M 31-35.

Z 980-tka M64-66 moga wypasc lepiej tak sadze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

robisz tak,bierzesz wzmaka pod pache i udajesz sie do jakiegos sklepu audio w twojej okolicy,odsluchujesz se 15 roznych kolumn i wybierasz se te ktore najlepiej wedlug ciebie grajom,nie inaczej

Nie ma problemu mogę tak zrobić tylko problem jest taki że sala odsłuchowa ma 100m2 a mój pokój 12m2 i u mnie w pokoju inaczej to zagra niż tam. Chce głośniki które zagrają przynajmniej tak jak br2 w zakresie średnicy i wysokich i z lepszym basem. i muszą być podłogowe tak do 4tyś. Nie wiem może zmienić wzmacniacz i głośniki?

to pierwsze objawy choroby audiofilskiej,"moze zmienic wzmacniacz,moze glosniki" kombinujesz jak kon pod gore,zaraz zachce ci sie lampy potem zabawa z kablami,i tak w kolko az sie splukasz do zera

to pierwsze objawy choroby audiofilskiej,"moze zmienic wzmacniacz,moze glosniki" kombinujesz jak kon pod gore,zaraz zachce ci sie lampy potem zabawa z kablami,i tak w kolko az sie splukasz do zera

a żebyś wiedział że choroba bo już mnie nerwica bierze!! kable już zmieniłem i to sygnałowy jak i głośnikowy na dość drogie. Po prostu się naczytałem że do 12m2 wystarczą podstawki. tak wystarczą do muzyki gdzie grają na instrumentach albo perkusji albo pianinie, ale tam gdzie bass jest mocny i nisko schodzi podstawki się nie nadają bo żeby go usłyszeć muszę dać głośno. A mi chodziło o to żeby włączyć to po cichu i żeby czuć tą moc tego dźwięku i basu a jak mam po cichu to basu nie ma nic i to mnie wkurza i dla tego chce podłogowe duże głośniki.

do basu to bedzie dobre

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze tylko się was spytam czy Canton le190 to dobre głośniki? na prawdę schodzą do 20hz tak jak podaje producent? i czy nadają się do mojego hk980?

żadne nie schodzą, do 20hz schodzą tylko dobre suby lub kolumny, jakby to powiedzieć - bardziej kwadratowe :)

ostatnio przegladalem troche internet i natknalem sie na cos takiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak czytam ten wątek i zastanawiam się, jaki jest sens żeby kolumny czy sub schodziły do 20 hz.

Mam wrażenie że w pokoju tych rozmiarów i tak nie usłyszy się takiego zejścia w dół, więc po co mi bas który usłyszę dopiero w przedpokoju :-)

Radziłbym przy wyborze kolumn nie kierować się parametrami a jedynie odsłuchem.

Mam BR6 i te kolumny grają mocnym basem, ale myślę że te kolumny są za duże do pokoju o wymiarach 12 m2.

br6 mogę mieć nowe za 1750zł tylko ktoś tu napisał ze źle zagrają z moim wzmacniaczem

no masz... dziobek wzmacniacz pod pachę albo pozycz te br6 i tyle. Moim zdaniem BR6 wcale nie graja mocnym basem niskim czy jakim tam - graja silnie średnim basem ot co ..

wzmacniacz bardziej lub mniej to uwydatnia i jak napisałem wcześniej uparłem się na te kolumny choć sam nie wiem dlaczego i skupiłem się na poszukiwaniu zestawu z którym najlepiej zapracują.

ZAMIAST CZYTAĆ IDŹ POSŁUCHAĆ...

no masz... dziobek wzmacniacz pod pachę albo pozycz te br6 i tyle. Moim zdaniem BR6 wcale nie graja mocnym basem niskim czy jakim tam - graja silnie średnim basem ot co ..

wzmacniacz bardziej lub mniej to uwydatnia i jak napisałem wcześniej uparłem się na te kolumny choć sam nie wiem dlaczego i skupiłem się na poszukiwaniu zestawu z którym najlepiej zapracują.

ZAMIAST CZYTAĆ IDŹ POSŁUCHAĆ...

Tu się zgodzę, BR 6 grają mocno basem ale średnim.

• 1 miesiąc później...

nie wiem jak dziobek i jego wymiana br2 - cos cicho w tej kwestii..

Osobiście w 16m2 HK980 z M64i z cd marantz 48 spełnia moje oczekiwania zwłaszcza, że przygrywa mi to głownie podczas pracy i pisania tego posta :)

mission m64i to konstrukcja stojąca ale tylko 16 litrowa przegroda i komora balastowa na 5kg piasku :)

bez balastu solidna i tak ciężka konstrukcja, kh980 to smok, jednak pod słabszym wzm. m64i grały tak mozolnie i zbyt miękko.

Reasumując M64i niby łatwo rozpędzić ale na kopniaka potrzebują zapasu. Stanowczo odstawiamy je od ściany i to sporo.

trochę biegania po pokoju by scena nabrała przestrzeni jednak do ustawienia... i można być zadowolonym.

Jeśli pokój większy można spróbować z M66i nigdy nie słyszałem może ktoś rzuci jakąś opinie.

Przynajmniej na jakiś czas nic tu nie zmieniam - cenowo to bardzo korzystny układ.

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.