Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe monitory do SET 300B

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

rochu-to masz coś w temacie i to polskiego w wykonaniu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie mam wprawdzie dużego doświadczenia i z wieloma konstrukcjami nie miałem styczności, ale z nowych może ART Emotions; 91 dB i nie schodzą poniżej 6 omów. Używam ich w dużej wersji z lampą 300B i nie ma żadnych problemów z ich wysterowaniem.

ja mam to:

Ukryta Zawartość

tak samo ze sklejki bambusowej jak pod linkiem (ale ze złykłej sklejki tez spoko).

Ma 91db/1W/1m, i gra fantastycznie spójnym, czystym dzwiekiem z fenomenalna przestrzenia. Tez mam podpiety do 300B SET w pokoju 4m x 5m, i nie nazekam na brak czegokolwiek. Bas moze nie schodzi bardzo nisko, ale jest bardzo ładnie kontrolowany.

Apropo lamp 300B:

próbowałem JJ 300B (strasznie chamski dzwiek)

teraz mam Electro Harmonix gold (bardzo ładny dzwiek)

a teraz czekam na TJ mesh Globe.

Planuje jeszcze Emissiopn Laby, moze w przyszłym roku, które podobno otwieraja nowy, wyzszy poziom w audio kulturze.

ALe wszystko to co powyzej nepisałem jedynie nabiera (u mnie juz nabrało) sensu po wymianie traf wyjsciowych z prostych Audio Note-ów na takie z rdzeniem amorficznym. Po prostu nie ma powrotu, a wszystkie te zalety (róznych kolumn, róznych lamp i róznych konfiguracji) traca trzeci wymiar bez dobrego trafa (minimum amorficznego). Bez tego dzwiek pozostaje dwuwymiarowy, cokolwiek zrobicie!!! I tu wszystko jedno jak i czym jest nawiniety, jesli jest na zwykłym rdzeniu (przekonałem sie).

W moim przypadku własnie tak sie stało...i teraz za nic bym nie oddał moich traf amorficznych!!!

Ukryta Zawartość

aha, jesli rzeczywiscie chodzi tylko i wyłacznie o monitory, to mozna zrobic to:

Ukryta Zawartość

moze nie jakas super marka za duzo tysiecy, ale naprawde jakoscia nie odbiega (a nawet wrecz przeciwnie) od tych drogich, a cena smieszna.

ja mam to:

Ukryta Zawartość

tak samo ze sklejki bambusowej jak pod linkiem (ale ze złykłej sklejki tez spoko).

Ma 91db/1W/1m, i gra fantastycznie spójnym, czystym dzwiekiem z fenomenalna przestrzenia. Tez mam podpiety do 300B SET w pokoju 4m x 5m, i nie nazekam na brak czegokolwiek. Bas moze nie schodzi bardzo nisko, ale jest bardzo ładnie kontrolowany.

Apropo lamp 300B:

próbowałem JJ 300B (strasznie chamski dzwiek)

teraz mam Electro Harmonix gold (bardzo ładny dzwiek)

a teraz czekam na TJ mesh Globe.

Planuje jeszcze Emissiopn Laby, moze w przyszłym roku, które podobno otwieraja nowy, wyzszy poziom w audio kulturze.

ALe wszystko to co powyzej nepisałem jedynie nabiera (u mnie juz nabrało) sensu po wymianie traf wyjsciowych z prostych Audio Note-ów na takie z rdzeniem amorficznym. Po prostu nie ma powrotu, a wszystkie te zalety (róznych kolumn, róznych lamp i róznych konfiguracji) traca trzeci wymiar bez dobrego trafa (minimum amorficznego). Bez tego dzwiek pozostaje dwuwymiarowy, cokolwiek zrobicie!!! I tu wszystko jedno jak i czym jest nawiniety, jesli jest na zwykłym rdzeniu (przekonałem sie).

W moim przypadku własnie tak sie stało...i teraz za nic bym nie oddał moich traf amorficznych!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...a moze tutaj cos ciekawego sie znajdzie....:)

Ukryta Zawartość

Moze dla tego, ze Focal to wcale nie magiczne słowo. Sredniak jakich wiele.

Ukryta Zawartość

Gość chml

(Konto usunięte)

Tu sie pojawilo cos, co powinno ci pasowac (a przynajmniej jest godne rozpoznania usznego)

http://allegro.pl/triangle-magellan-duetto-z-dedykowanymi-podstawkam-i1270428508.html

W Polsce Triangle sa chyba malo popularne a szkoda, bo to bardzo zacne glosniki.

Mialem u siebie przez kilka dni dawno temu JML 906 Signature podpiete pod AN Oto SE (jakies 10 W mocy i to mocno optymistycznie) gralo nadspodziewanie dobrze ale ten Tioxid bylo slychac caly czas ma specyficzny charakter i albo sie spodoba albo klapa murowana.

Ja powiem jedno ,ze tak zagranego Depeche Mode dawno nie slyszalem.

Jeszcze jedno,czasem zestawienie z gory skazane na przegrana potrafi zagrac tak olsniewajaco iz przeczy to prawom fizyki, dlatego warto popelniac takie rzeczy ,cwiczylem to wiele razy :)

Ps. Napisz czy juz cosik posluchales z ta 300B i jakie wrazenia bo jestem ciekawy:)

robix

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.