Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt audio dla lokalu (PUB, Club)

jac_szcz

Rekomendowane odpowiedzi

Jako nowy forumowicz witam wszystkich serdecznie:)

Otwieram lokal typu PUB Club i jestem na etapie zakupu sprzętu audio.

Lokal posiada 3 sale oraz ogródek. Na każde z 4 pomieszczeń wyprowadzona jest para kabli dwużyłowych (czyli 2 głośniki na pomieszczenie)

Zamiar jest taki aby każde z 4 pomieszczeń miało możliwość regulacji głośności oraz jedno pomieszczenie będzie przewidziane na parkiet do tańczenia.

Czy jest ktoś w stanie napisać w jaki sprzęt powinienem zainwestować aby wszystko dobrze grało?

Jaki sprzęt audio? Amplituner + odtwarzacz CD? Jakie głośniki na każde pomieszczenie (proszę bez wielkich dyskotekowych kolumn, widziałem głośniki JBL do 40cm ale zupełnie nie wiem jaki to model i typ, no i cena też powinna być w miarę przystępna)

Pomieszczenia mają po ok 25m2

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/71413-sprz%C4%99t-audio-dla-lokalu-pub-club/

Witam

Jeżeli w lokoalu nie bedzie się paliło papierosów,nie bedzie urządzen wytwarzających parę i temperatura, wilgotność będą zbliżone do domowych,itp. No i oczywiscie sam bedziesz zawsze obsługiwał wzmacniacz. To możesz zainwestować włsnie w sprzęt domowy. Ale prawda jest chyba gdzie indziej. Czyli kolumny zaraz się oblepią dymem,kurzem jakiś barman troche poszaleje na gałce od wzmacniacza i już zawieszenia od membran szlak trafi pózniej splą sie wysokotonowe i tak w kółko macieja. Oby nie, ale tak własnie może to wyglądać. Ja raczej pomyślał bym raczej o sprzęcie estradowym ktory zdecydowanie lepiej radzi sobie w zmniennych, czyt. extremalnych, warunkach. No i cenowo lepiej to wypadnie. Powodzenia

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.