Skocz do zawartości
IGNORED

jaki głośnik średniotonowy ?

davidoff

Rekomendowane odpowiedzi

mianowicie poszukje glośników średniotonowych, z tym że aplikacja ich będzie w samochodzie w konfiguracji trójdrożnej. Rozglądam sie wśród głośników domowych ponieważ głośniki typowo do car audio mnie nie zadowalają. Dobrze by było aby były niezbyt wielkich rozmiarów, cena zbytnio nie gra roli. Pomysł - ciężki ale myśle że możliwy do zrealizowania. Będe wdzięczny za wskazówki, porady, linki itp.

Jest mnóstwo dobrych głośników samochodowych klasy high end. Wejdź na allegro i wybierz. Wielu uznanych producentów głośników robi serie do samochodów. Są one specjalnie przygotowane do dużych różnic temperatur, wilgotności, wstrząsów itp. panujących w samochodzie. Z głośnikami domowymi do samochodu raczej bym nie próbował - bo wyjdzie drogo i wcale nie lepiej.

hehe :)nie przekonują cię producenci do car audio? to może DLS, Focal, Scan Speak vel. Tec Technology, u-dimension, Micro Precision, Morel !poczytaj sobie o tych firmach i do dzieła!

jak mówiłem, jedyny sredniak który mi w miare fajnie zagrał to był Scan Speak Revelator 12 cm, przyzwyczajony jestem do dobrego 2 way w aucie dlatego te wszystkie średniaki firm Morel czy DLS po prostu mi nie grają, (instalacja w aucie dość High Endowa), tweetery mam niby domowe w aucie (Focal Audiom TLR) i nie ma problemu z róznicą temperatur itp

jeśli chodzi o allegro to ja tam nie widze głosników high end do auta (czasem sie pojawi Brax itp, ale Brax też mi nie podchodzi)

jak mówiłem, jedyny sredniak który mi w miare fajnie zagrał to był Scan Speak Revelator 12 cm...

Obecnie gram na 15cm revelatorze i również moim zdaniem to najlepszy średniak, przynajmniej z tych wszystkich, które do tej pory miałem, a trochę ich miałem m.in. kevlary (13cm) oraz "W" (16cm) Focala, magnezy (17cm) Seasa, kevlary (12cm) i węglówki (18cm) Scana, o jakichś tam Vifach czy innym dziadowie szkoda w ogóle wspominac.

Najdłużej wytrzymałem z magnezowymi excelami Seasa, do czasu jak je zmieniłem na obecne revelatory właśnie i póki co nie żałuję.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

słuchałem Exceli - niezle, ale szukam innego brzmienia, bardzo odpowiada mi granie Gorlicha, słuchałem go kiedyś w pewnym aucie ale jako woofer 170 mm, aczkolwiek istnieje wersja 130 mm, która byłaby idealna. miał ktoś styczność ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.