Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie integry (bez wyjścia na koncówke mocy!) pod pre out Amplitunera KD

kek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pytannie do urzytkowników, którzy korzystają z takiego rozwiązanie, czyli mają podłączoną integre pod pre out.

Jest tylko jedno ale interga nie posiada wyjścia na koncówkę mocy.Więc pozostaje podłączenia bezpośrednio po jedno z wej intergy.

Proszę powiedziec jak taki system działa w praktyce, czy ciązko jest "zgrac" ze sobą elemanty, jak odbywa sie regulacja głoZ góry dziękuje za pomoc!śności, czy obsługa tak ustawionego systemu nie jest uciążliwa itp.

Moja konfiguracja

KD Yamaha rxv 1900

Stereo Yamaha as700

Z góry dziękuje za pomoc.

Jest tylko jedno ale interga nie posiada wyjścia na koncówkę mocy.

Integra nie posiada wEjścia na końcówkę mocy.

Proszę powiedziec jak taki system działa w praktyce, czy ciązko jest "zgrac" ze sobą elemanty, jak odbywa sie regulacja głoZ góry dziękuje za pomoc!śności, czy obsługa tak ustawionego systemu nie jest uciążliwa itp.

Nie ma żadnych problemów w praktyce. Ustawia się w integrze głośność np. na połowie skali, po czym przeprowadza się konfigurację amplitunera.

W momencie oglądania filmu odkręca się ponownie gałkę głośności wzmacniacza stereo do połowy, a głośnością całego zestawu steruje się za pomocą pokrętła amplitunera.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Witam!

Mam pytannie do urzytkowników, którzy korzystają z takiego rozwiązanie, czyli mają podłączoną integre pod pre out.

Jest tylko jedno ale interga nie posiada wyjścia na koncówkę mocy.Więc pozostaje podłączenia bezpośrednio po jedno z wej intergy.

Moja konfiguracja

KD Yamaha rxv 1900

Stereo Yamaha as700

Z góry dziękuje za pomoc.

Witam mam pytanie co chcesz osiągnąć podłączając ten wzmacniacz pod amplituner.Wzmacniacz ten nie jest najwyższych lotów,a amplituner to juz dobra klasa.Możesz to zrobić tak jak pisał kolega.Ale nie wiem co zyskasz.To rozwiązanie ma sens gdy amplituner jest słaby a wzmacniacz dobrej klasy.Na pewno np as2000 by wiele wniosła ,lub starsze integry typu 870,1050,1070.Ale to twój wybór.Dlaczego tak twierdze bo miałem kiedyś RX-V 2500 i podłączyłem pod nie wzmacniacz AX-497 i nic nie wniósł,to podobnej klasy wzmacniacze tylko as700 w nowej szacie nawiązuje do as1000,i 2000 ale dzwiękowo to przepaść

Wydaje mi sie ze cos zawsze ebdzie lepeij zwlaszcza w muzyce. Przecietny wzmacniacz zagra lapiej niz dobre kino

To ze wzmacniacz gra lepiej niż amplituner nie podlega dyskusji.Ale przeciętny zagra tak ze nie usłyszysz różnicy zapewniam cie Jest wiele bardzo dobrych i fajnie grających starszych wzmacniaczy,ale te nowsze to już trzeba wydać nie mało kasy.Bo te najtańsze takie jak Ax 397,497,as700,czy Denon 510,710,Cambridge Audio Azur 340,540,640 i wiele wiele innych to tylko słabe co najwyzej przeciętne wzmacniacze.Podłączając je do dobrych amplitunerów nic nie zyskujemy,chyba ze ktoś ma amplituner bez Phono,to te wzmacniacze co najwyżej mogą obsługiwac gramofon.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.