Skocz do zawartości
IGNORED

5.1 jako uzupelnienie do stereo w PC

Vasteq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od jakiegos czasu ogladam na PC filmy HD zapisane w formacie mkv ze sciezką dzwiękowa 5.1 w AC3 i DTS. Moj sprzet to wzmacnaicz stereo Radmor 5512B, oraz kolumny stereo Quadral All-Craft 4000. Karta dzwiękowa w PC to Audigy 2 ZS Gold. Chcialbym sie was zapytac czy jest sens rozbudowy tego do systemu 5.1 dokupując satelitki i subwoofer (zasilane z suba, nie chce bowiem rezygnowac z Radmora)

https://www.audiostereo.pl/topic/71550-51-jako-uzupelnienie-do-stereo-w-pc/

Pytanie troszkę bez sensu.`Bo to zależy od twoich preferencji dźwiękowych. Nie każdy lubi 5.1 musisz gdzieś się wbić i posłuchać. Ja bym rozbudował. Bo kino bez suba to d*pa.

Raczej kino z komputera to d*pa...

Szkoda pieniędzy na rozbudowywanie takiego czegoś...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

"kino bez suba to d*" ale Allcrafty maja juz calkiem dobry bas, chyba ze tutaj chodzi o najniższe częstotliwości. Chodzi mi głównie o to czy komplet: Sub + 5 małych satelitek + 2 kolumny będzie dobry. Aczkolwiek dziwek jest 5 kanałowy a nie siedmio, ale rozmiem ze to nie bedzie mialo wiekszego znaczenia?

Warto :). Sam oglądam czasem filmy przed komputerem i w czasie, gdy musiałem ograniczyć się tylko do stereo (na czas przeróbki głośników 5.1 podłączonych do kompa), odczułem dyskomfort.

Jest bardzo fajne rozwiązanie (możliwe tylko, iż trzeba będzie trochę poczekać, aż ktoś będzie się tego pozbywał). Polecam kupno zestawu Cambridge SoundWorks DTT (modele 1500, 2500, 3500). Podpinamy to do wyjścia s-pdif na karcie i na czas oglądania filmu przestawiamy tylko aktywne wyjście dla dźwięku (na karcie Audigy bez problemu, trzy kliknięcia) i sygnał leci do dekodera z zestawu. Można takowy zestaw kupić w cenie około 300-350 zł, a satysfakcja gwarantowana :). Nawet pomijając „komputerowe” odniesienie tych głośniczków . . . jakiś czas temu sprawiłem koleżance takowy zestaw (DTT 5.1 - ten starszy, biały) na urodziny, bo lubi oglądać filmy. Zdziwko było niezłe, gdy po prostu rozjechał jakiś zestaw kina domowego Philipsa (taki gotowiec z głośnikami i wszystkim kupowany za 3 tys. w marketach). Naprawdę dobry dźwięk takiej relacji. Polecałbym model 3500, gdyż ma pilota i teoretycznie ciut większą moc, z drugiej strony bardziej podoba mi się dźwięk z tego starego 1500.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.