Skocz do zawartości
IGNORED

Jaką mikrowieżę z line-in wybrać za 1K PLN?

BCQ

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Potrzebuję pomocy przy zakupie sprzętu. Przejrzałem już Klub Miłośników Dobrych Miniwież, ale przydałyby się jakieś konkretniejsze tropy, bo moje wymagania okazują się dość trudne do spełnienia...

Z góry dziękuję za pomoc. Poniżej wytyczne:

- szukana jest mikrowieża z naciskiem na "mikro", chciałbym aby kolumny zajmowały jak najmniej miejsca, bo będą stały na biurku i spełniały głównie funkcję głośników komputerowych,

- ze względu na konieczność podłączenia komputera, wieża musi mieć wejście audio, najlepiej z tyłu (jest dużo sprzętów z wejściem liniowym z przodu),

- sprzęt będzie podłączony do Sound Blastera Audigy 2ZS - więc jakością powinien korespondować z kartą dźwiękową (czy zbyt dobre urządzenie nie pokaże swoich możliwości?),

- wskazane (acz nie obowiązkowe) wejście USB i stacja dokująca dla Ipoda,

- bez lampek, bajerów, etc. - najlepiej żeby toto nie wyglądało na plastikowe urządzenie "500W",

- budżet - jakieś 500-1000 PLN, ponieważ mają to być de facto głośniki komputerowe, nie chcę przesadnie dużo inwestować w takie cuś...

Wcześniej korzystałem już z Waszej pomocy i jestem szczęśliwym posiadaczem Pianocrafta MCR840 - mam nadzieję, że teraz uda się znaleźć coś proporcjonalnie dobrego. Na razie rozważam Onkyo CS525, ale wymiar kolumn to chyba absolutne maksimum, na jakie pozwalają moje możliwości (miejsce na biurku). Szczerze mówiąc wolałbym coś mniejszego. Wcześniej wybrałem Yamahę MCR040, ale jak już chciałem ją kupować to okazało się, że sprzęt nie ma wejścia audio i musiałem zrezygnować z zakupu... W oko wpadło mi jeszcze Sony CMT BX77 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), ale nigdzie nie mogę znaleźć recenzji tego sprzętu i mam podejrzenie, że jednak jakość dźwięku może być niespecjalna...

Pomożecie?

Dzięki i pzdr ;)

B

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z nowych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lub- jak radzi przedmówca- coś z używek Denona, czy Yamahy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kup uzywanego Denona D-M37 za 1000 zl w bardzo dobrym stanie.

szrot dobrze radzi - nie lubie Denona ale mini-wieza tej firmy jest zaskakujac dobra. Nie w tym sensie, ze dobra ale nie posiada wad wilu mini wiez - pudelkowy dzwiek. Dobrze jednak do tego deneona dodac porzadniejsze kolumn. Sony to tylko ladna nalepka ale na dzwieku to oni nie znaja sie imho.

pzdrw

såså

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.