Skocz do zawartości
IGNORED

Fatman czy CA Azur340?

Aske666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym kupić w najbliższym czasie mój pierwszy zestaw stereo. Zastanawiam się nad Fatmanem Itube lub zeatawem Cambridge audio azur wzmacniacz+cd. Oba zestawy maja możliwość obsługi iPoda, za fatmanem przemawia wygląd i konstrukcja choć w połowie lampowa. Minusem jest to ze jest zakup w ciemno nap nie wiem gdzie mógłbym tego posłuchać i opini o tym produkcie jest raczej niewiele. Do zalet CA zaliczam, ze jest jedak klasyczna konstrukcja stereo która nie powinna mnie zawieść.jako glosniki planuje paradigm titan monitor. Pokój to salon z aneksem kuchennym 30m. Muzyka rock. Czy ktoś ma jakieś uwagi to powyższych zestawów? Za wszelkie rady dziękuje i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/71902-fatman-czy-ca-azur340/

"Czy ktoś ma jakieś uwagi to powyższych zestawów?"

0. Po co Ci ta zabawka do srajpoda? Znam wiele innych (czyt. przyjemniejszych) sposobów utopienia 1500zł.

1. Wspominana elektronika to dolna półka, bądź posiłkując się analogią do monopolowego jest to poziom podłogi, bo pod ladą zawsze jest coś lepszego niż wina w kartoniku.

2. Atom Monitor nie nagłośni 30 mkw.

3. Do rocka (tego bardziej dynamicznego) na takiej powierzchni to bardziej Monitor 7 lub 9 (jak z nowych) lub lepiej używane podłogowe Paradigmy.

4. Co do elektroniki przy małym budżecie proponuje Audiolab 8000A.

5. CD tanie i dobre to Denon DCD1290 lub stary Marantz 63(SE)

Ad. 0

Chyba że chcesz go zlampizować u foxbat'a ^.-

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Dziekuje za odpowiedzi- w sumie spodziewałem się i czekałem na głos rozsądku jeśli chodzi o fatman, ale z CA to jestem zaskoczony,czytałem jedna pochlebna recenzje tego zestawu, nie należy on także do najtańszych (1.8k). Przebywam aktualnie za granica i nie mam możliwości sprawdzenia go osobiście. Kolumny musza być podstawkowe ponieważ będa ustawione na niskim regale i chodzi nie o mini a o titan monitory- tez nie dadzą rady z takim pomieszczeniem? Jeszcze raz dzięki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.