Skocz do zawartości
IGNORED

Projektory 3D - CEDIA 2010

DarekVege

Rekomendowane odpowiedzi

No i mamy nowe zmiany, czyli projektory 3D od JVC, SONY, MITSUBISHI, RUNCO, SHARP i LG

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co ciekawe najtańszy projektor JVC w 3D czyli DLA-X3 z kontrastem natywnym 50,000:1 to juz ledwie 4,449$

Ukryta Zawartość

Może będzie warto poczekać..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/71927-projektory-3d-cedia-2010/

trzeba bedzie poczekac z 2-3 lata ze by cena byla normalna i wtedy mozna kupowac :) teraz to nie warte pieniedzy zabawki

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Hmm.. wygląda na to że X3 czyli RS40 jest mniej więcej tak samo dobry jak RS20 (tyle że bez CMS), jest od niego w 2D dodatkowo jaśniejszy, no i jednak posiada możliwość oglądania filmów 3D po dokupieniu okularów i nadajnika.. a cena, jeśli przeliczyć to na złotówki wychodzi mniej więcej 13-14kzł.

Więc może postawmy inaczej pytanie, czy warto w tej chwili kupować JVC bez 3D?

Ja osobiście przymierzam się do zmiany projektora i w grę wchodził Panasonic AE4000 (ciekawe czy w tym roku jeszcze pojawi się AE5000 i czy będzie w 3D) albo któryś ze skromniejszych JVC ale w tej chwili wydaje mi się ze warto będzie poczekać na ten RS40.. albo na nowego Pana Słonika ;)

Moja dziewczna ma starszy JVC HD-1 i jestem fanem tej marki. Dla mnie jednak bardziej istotne od 3D jest pojawienie się nowych źródeł światła. Już Sanyo ma ledy i laser. Zmienię projka dopiero, gdy podobne (lub inne równie trwałe) rozwiązanie trafi do kina w rozsądnej cenie. Jeśli jednak coś mnie przydusi, to kupię tego X3. Jak znam JVC, nic mu nie podskoczy :) I bardziej dla mocniejszej lampy i kalibracji niż 3D. Jakoś dotąd nie wzbdza ono mojego entuzjazmu a czasami wręcz osłabia wrażenia z filmu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.