Skocz do zawartości
IGNORED

Proszę o pomoc w doborze kina domowego 5.1 od 4-6 tys

mkajak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Pisze posty ale jak na razie sie nie pojawily bo mam ograniczone konto. Pojawia mi sie cos takiego: "Ten post wymaga zatwierdzenia przez moderatora zanim będzie dostępny i widoczny przez wszystkich użytkowników. To ograniczenie jest ważne do 06 październik 2010 - 17:23"

Interesuje sie bardzo tematem i z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Dajcie mi prosze czas do 6-tego to bede sie mogl udzielac na biezaco.

Ogolnie jestem pod wrazeniem tej ozywionej dyskusji:)

Zastanawiam sie nad Onkyo moze lub Yamaha 1065 ale to jeszcze temat otwarty.

W kazdym razie do wtorku

Pozdrawiam

Michal

Yamaha v465 to zły pomysł w kinie za 5-6tys.

Spokojnie może kupić Onkyo 607/608 + BR, Harman AVR 255 też bedzie świetny. Te dwa rozwiązania polecam sprawdzić.

Tansze głośniczki do 20m2: Jamo S606/(608 to juz bez suba) plus Sub 250, lub droższe Monitor Audio BR6 - te, bez suba na 20 m2 beda wysmienite. W stereo spiszą sie rewelacyjnie.

Witam serdecznie,

Na wstępie napiszę że jestem kompletnym laikiem, w swoim życiu miałem kiedyś "wieżę" za 600zl i pojęcia specyficzne tyczące się tej branży są mi po prostu obce dlatego proszę mieć to na uwadze. Na święta planuje kupić telewizor 40-46 cali i chciałbym dobrać do niego jakieś w miare dobre kino domowe które zaspokoi moje wymagania. Na początku myślałem o wydaniu 3.000zl (na allegro tyle kin domowych za 1500-2000zl :) )ale im dłużej tu na forum siedzę tym większy budżet chcę na to przeznaczyć :) Postanowiłem wydać ca 5-6tys. Mam pokój o wymiarach około 6x3m. Słucham prawie wszystkiego ale głównie pop (jackson, sting, elton john ect). Po przeczytaniu paru postów znalazłem coś takiego :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat czy może coś innego lepiej kupić?oczywiście rozumiem że koniecznym będzie jeszcze kupienie subwoofera i odtwarzacza bluray. Z góry bardzo dziękuje za Wasze sugestie.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam wszystkich i z gory dziekuje za pomoc.

To mile, ze dyskusja stala sie taka ozywiona...niestety bez mojego udzialu Wypadalo by sie usprawiedliwic Wiec jak sie okazalo jako nowy uzytkownik nie moglem pisac na forum na zywo, tzn. Kazdy moj post musial byc zaakceptowany przez moderatora. To ograniczenie bylo przez 10 dni od momentu rejestracji na forum wiec do dzis. Szczerze mowiac napisalem kilka postow ale sie nie ukazaly...ale to nie istotne teraz.

Teraz istotne dla mnie jest dokonanie rozsadnego wyboru.

Przeczytalem uwaznie Wasze porady i wiem juz bardziej czego chce.

Jesli chodzi o ampli to podoba mi sie Onkyo TX-SR608 – cena ok.2000zł

Do tego kolumny…no i tu powstaje problem bo te co mi sie podobaja sa troszke drogie i sie nie zmieszcze w 6tys.

Najlepiej podobaja mi sie: np. Zestaw 5.0 Klipsh Synergy F3-C2-B2 – cena 4000zł

Wiec juz mam 6 tys. a jeszcze musze miec blu-ray…

Jednakze przyjmujac w/w zestaw czyli Onkyo 608 + ten Klipsh. Jak to zagra bez suba? Szczerze mowiac planowalem kupic cos z subem ale moze nie jest tam konieczny skoro glosniki beda lepsze?

Co o tym sadzicie?

Zestaw 5.0 Monitor Audio BR6 tez jest fajny ale chyba jeszcze drozszy niz Klipsh.

A co jesli chodzi o jakis zestaw Jamo np. S 608 HCS 3 SUB 250 (3150zł)

Ten Jamo tez wyglada ciekawie i zmiescilbym sie w 6 tys. lacznie z blu-ray. Co o tym sadzicie?

Pozdrawiam

Michal

Witam,

To moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumialosc:)

Jestem nowy w temacie kina domowego, lecz przegladam forum od jakiegos czasu i chce zaciagnac Waszej rady - uzytkownikow.

Wiec tak:

Moj budzet to ok. 5-6 tys. zl.

Pokoj 20m kw.

Chce kupic amplituner + DVD + zestaw glosnikow 5.1 z subwooferem. Kino 60-70%, Muzyka 30-40%.

Widze, ze duzo osob chwali Yamahe i tez mysle kupic jakis ampli tego producenta. Moje pytanie moze troche laickie ale czy do pomieszczenia 20m kw warto inwestowac w lepszy tuner. Poczatkowo zastanawialem sie nad kupnem Yamahy RX-V 1065. Nie jestem jednak jakims profesjonalnym kinomanem i nie potrzebuje az tak profesjonalnego sprzetu. Teraz patrze tez na Yamahe RX-V 465. Z drugiej strony nie chce tez kupic tandety.

Czy warto inwestowac w 1065 czy wystarczy 465 do takiego pokoju. Moze sie myle - nie wiem. Chce dlatego zasiegnac Waszej opinii:) Nie chce pytac w sklepach bo tam z reguly mowia najlepiej o tym co chca sprzedac.

Moze jakis inny ampli tez bedzie dobry?

Kolejne pytanie jakie kolumny do tego? Jakiej firmy? Chcialbym tez miec suba? no i jakie DVD?

Z gory dziekuje za odpowiedzi

Pozdrawiam

Michal

Współczuje takie tematy to tematy zeka. Stary kawał nerwów i milion propozycji. Pamiętam jak ja miałem taki problem. Proponuje czytać,czytać i słuchać,słuchać. I tylko tak dojdziesz do dobrego KD. Niech ktoś z okolicy z KD zaprosi cie do siebie. Przyswoisz troszkę wiedzy. To ci pomoże bo tu zrobią ci pranie mózgu. Uwielbiają takie tematy. Pozdro

Nie pchał bym się w Denona 1910. Są już nowe modele i chcą się pozbyć sprzętu zalegającego na półkach. Proponuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Do tego Blu-Ray i dobre kolumny. Za tą cenę można złożyć coś bardziej nowszego i sensowniejszego niż to co jest na aukcji którą wkleiłeś.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Te Jamo odpuść.Szkoda kasy

Rozumiem.

Jestem dosc zdecydowany "teoretycznie" (bo chce jeszcze odsluchac - jest sklep w Bydgoszczy gdzie jest mozliwy odsluch) na ampli Onkyo 608 + zestaw tych w/w kolumn Klipsh. Pytanie. Jak to zagra? Czy jest to zestaw dobrany w miare optymalnie?

Pozdrawiam

Michal

Nie odpuszczaj Jamo :) Jedź posłuchać, najlepiej 3-4 razy tych samych rzeczy. Planujesz wydać 6000PLN i kupisz wyłącznie na podstawie opinii bez odsłuchu porównawczego? Gratuluje... Nawet gdybyś mieszkał na przysłowiowej 'wsi zabitej dechami' to 100PLN na pociąg w tą i z powrotem do najbliższego dużego miasta na odsłuch, nawet x 5 wypadów będzie o wiele sensowniej wydanym pieniądzem, niż 'dzięki, najwięcej głosów było za x więc to kupię'... Pomyśl, czy dałbyś komuś z forum te 6000 żeby sam za Ciebie kupił sprzęt? (bo do tego się to sprowadza)

♫ ♪ ♪ ♫ ♪ ♪ ♫ fiu fiu.... Bocznica: Rozmowy na luzie: strona 20: Mlb łże...

te Jamo to można rozpatrywać, ale w tanim zestawie w granicach 3k, w przedziale do 6k to nie ma się co oszukiwać - te kolumny nie mają czego szukać ze swoją jakością... chyba że autor tematu nie jest zbyt wymagający i co by nie kupił będzie zadowolony, przy okazji może zaoszczędzi $$

No właśnie - wszyscy dobrze wiemy, jak wymagający jest autor, a on doskonale wie, że inni wiedzą lepiej od niego (i lepiej słyszą) to czego potrzebuje. I każdy wierzy każdemu na słowo (nie ważne, że ten doradzający może uwielbiać bum-cyk-cyk bez średnich lub to, że nigdy polecanego zestawu nawet na oczy nie widział, nie mówiąc już o tym, że go nie słyszał).

No właśnie - wszyscy dobrze wiemy, jak wymagający jest autor, a on doskonale wie, że inni wiedzą lepiej od niego (i lepiej słyszą) to czego potrzebuje. I każdy wierzy każdemu na słowo (nie ważne, że ten doradzający może uwielbiać bum-cyk-cyk bez średnich lub to, że nigdy polecanego zestawu nawet na oczy nie widział, nie mówiąc już o tym, że go nie słyszał).

HEHEHEHE Dokładnie o tym pisałem popieram!!!!

Kolego wpadnij do trójmiasta tu jest sporo sklepów z pokojami odsłuchowymi. Możesz nawet do mnie wpaść:) Zobaczysz co i jak.

mkajak - masz propozycje nie do odrzucenia, na Twoim miejscu skorzystałbym z zaproszenia.

Kolego wpadnij do trójmiasta tu jest sporo sklepów z pokojami odsłuchowymi. Możesz nawet do mnie wpaść:) Zobaczysz co i jak.

mkajak - masz propozycje nie do odrzucenia, na Twoim miejscu skorzystałbym z zaproszenia.

hehe...dzieki za propozycje:)

A kto powiedzial, ze nie chce odsluchac? Wlasnie w przyszlym tygodniu jade do sklepu w Bydgoszczy (bo stad jestem) umowic sie na odsluch. Sek w tym, ze musze wiedziec co chce odsluchac - jaki sprzet, dlatego pytam Was. Mam juz jakies zdanie i jakies tam pojecie jaki ampli z jakimi kolumnami dobrze zagra - to dzieki poradom. Decyzje podejme ja sam.

Chce ich zapytac o odsluch tego Onkyo 608 z Klipshami

Jakie konfiguracje jeszcze sa dobre?

Myslalem tez np. o HK 255 tylko nie wiem jakie kolumny dobrze zagraja. Stad moje pytania do Was co z czym itd. a ostateczna decyzja nalezy do mnie.

Pozdrawiam

Michal

Ufff... Nie mniej, ja na Twoim miejscu wcześniej i tak podskoczyłbym do Darka, który w 30 minut opowie Ci szczerze, bez interesu na co zwrócić uwagę... I będziesz przynajmniej słyszał o czym mówi, a później na odsłuchach będziesz mógł to wyłapać. Co do innych propozycji, to niestety nic nie doradzę - bo jestem za cienki w uszach ;)

Denon i Yamaha z tej pułki zagrają podobnie wiec nie martw się czy akurat te kolumny zagrają z tym czy innym ampli. Sam się przekonasz. Zakończ pytania i leć do sklepu. Rób tylko ślepe testy zasłaniaj oczy i niech ktoś ci włącza sprzęty jeden za drugim. Tylko taki test jest rzetelny.

Ktos wczesniej napisal:

"To koniecznie musi być Yamaha? Proponuje za tą cenę zestaw Onkyo TS RX-608 do tego odtwarzacz BD Onkyo BD SP-308 i zestaw kolumn Klipsch F-3, C-20, B-2 + fajny mały subwoofer. Za tą kwotę którą podałeś bez problemu można go kupić.

"

Mysle, ze to rozsadne rozwiazanie

I find your lack of faith disturbing...

• 2 tygodnie później...

Witam po chwilowej nieobecnosci.

Bylem na odsluchu w zeszlym tygodniu. Niestety nie slyszalem wszystkiego co bym chcial ale najpierw powiem co slyszalem i jakie wrazenie odnioslem.

Otoz sluchalem:

- Denona 1911 podlaczonego z zestawem kolumn Magnat . Niestety kolumny to model nizszy od Quantum ktorych akurat nie mieli. - wrazenie: nieciekawie jak dla mnie. Dzwiek jakis plytki jakby kartonowy.

- Denona 1911 z zestawem kolumn JBL ES Pack - gralo ciekawie. Wiele lepiej w stereo oraz dosc ciekawie w kinie.

Bardzo mi zalezalo by odsluchac Monitor Audio M6 ale akurat sprzedali i czekaja na nowy model tego samego producenta. Za kilka dni jade na odsluch i chce posluchac:

Yamahy RX-V 767 razem z tymi Monitor Audio M6 i potem z JBL ES Pack.

Denona 1911 z tym samym zestawem jak wyzej.

Co o tym myslicie? Ktory ampli lepszy? i jak to jest z tymi kolumnami? Nikt nie pisze specjalnie o tych JBLach a dla mnie graly przyzwoicie. Sprzedawcy mowia tez ze ten Denon 1911 lepiej zagra w stereo no i mowia ze mam poczekac na monitor audio bo warto.

Osobiscie sklaniam sie w kierunku Yamahy bardziej niz Denona choc tego modelu jeszcze nie slyszalem.

Caly czas myslalem o tych Klipshach ale nigdzie ich nie ma i nie mam mozliwosci odsluchu a a ciemno troche sie obawiam kupowac.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.