Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki Do Amplitunera Onkyo

Lajkonik

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę o pomoc w doborze zestawu 5.1 do amplitunera Onkyo 708. Muza 50-60%. Kin0 40-50. Zależy mi żeby fronty miały bi-amping. Słuchana muzyka Sting, U2 i ostrzejsze rytmy Nirvana, System of a down, Green day. Wszystkie głośniki mają być tej samej firmy z tej samej serii (łącznie z subem). Cena zestawu (z subem) do 5.500PLN.

Myślałem o zestawie z Monitor audio BR6 ale za drogo. A i jeszcze jedna cecha, fronty mają mieć min. 3 głośniki plus wysokotonowy (takie podobają się mojej Pani a z kobietą lepiej nie dyskutować ;) Moje typy jakie znalazłem do tej kwoty:

Tonsil Maestro

Heco Victa 700

Monitor audio M6

Wharfedale Diamond 10.7

Elac FS68

Jamo C607

Magnat Magnat Quantum 607

Co wg was najlepiej zagra z onkyo?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Gość

(Konto usunięte)

Mam ampli Onkyo 905. Z przodu ma Acoustic Energy Aelite 3 i sub też Aelite. Myślę że w porównaniu z Twoimi typami to wypadają dużo lepiej. W sklepach ten zestaw co prawda kosztuje coś 9500zł ale można go kupić nowy za 4600zł. Za tą cenę naprawdę warto.

Jeszcze dodam że Aelite 3 mają bi-amping, trzy głośniki plus wysokotonowy a i nie doczytałem że interesuje Cię cały zestaw 5.1. Ja na tyłach mam Aelite 2 a to dodatkowy wydatek 1300zł. Co prawda w zestawie 5.1 na tyłach są tańsze Aelite 1 ale przy słuchaniu np. koncertów lepsze tyły się przydają. Jak masz blisko to mogę zaprosić na odsłuch.

Mam ampli Onkyo 905. Z przodu ma Acoustic Energy Aelite 3 i sub też Aelite. Myślę że w porównaniu z Twoimi typami to wypadają dużo lepiej. W sklepach ten zestaw co prawda kosztuje coś 9500zł ale można go kupić nowy za 4600zł. Za tą cenę naprawdę warto.

Jeszcze dodam że Aelite 3 mają bi-amping, trzy głośniki plus wysokotonowy a i nie doczytałem że interesuje Cię cały zestaw 5.1. Ja na tyłach mam Aelite 2 a to dodatkowy wydatek 1300zł. Co prawda w zestawie 5.1 na tyłach są tańsze Aelite 1 ale przy słuchaniu np. koncertów lepsze tyły się przydają. Jak masz blisko to mogę zaprosić na odsłuch.

No ale to już jest jednak 5900 bez centralnego.

5,5 tys. na same głośniki czy z amplitunerem ?

jak to pierwsze to zmieścisz się spokojnie nawet z nowym zestawem 5.1 i frontami MA BX6

Gdzież to można kupić zestaw 5.1 MA z BX6 za 5.5 tys. Ja najtaniej znalazłem BR6 za około 7.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.