Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładka Ortofon Mc 1-H - Jak To Gra?

yeutez

Rekomendowane odpowiedzi

Wkładka taka jest fabrycznie dodawana do RPM 5.1 w wersji Super Pack. W necie nie znalazłem wiele opinii na jej temat, a ciekawi mnie czy ewentualne przejście na nią z MM Goldringa 2400 to będzie muzyczny progres czy regres? Może ktoś z Was miał z nią do czynienia i chciałby podzielić się doświadczeniami?

https://www.audiostereo.pl/topic/72248-wk%C5%82adka-ortofon-mc-1-h-jak-to-gra/

Swego czasu tez zakupiłem RPM 5.1 w wersji Super Pack. Jednak o ile dobrze pamiętam, zestaw ten występował w kilku konfiguracjach, na pewno można było kupić go ze wspomnianą wkładką Mc 1-H, ale występował również zestaw z Ortofon Salsa, być może są jeszcze inne konfiguracje. Prawdę mówiąc przed zakupem… nie słuchałem, jedynie przekonsultowałem to tu, to tam, poczytałem trochę testy. Nie pamiętam dlaczego ale sugerowano mi, iż zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest dobranie Salsy. Wybrałem tą konfiguracje i do dzisiaj nie wiem czy dobrze ale z brzmienia jestem bardzo zadowolony. W ogóle zakup tego gramofonu w wersji Super pack jest wg mnie takim gramofonowym „best buy” jeżeli chodzi o stosunek jakości do ceny. Po pierwsze otrzymuje się w miarę przyzwoity gramofon z przyzwoitą wkładką, po drugie do zestawu dodawane są jeszcze jakieś dodatkowe rzeczy. W moim zestawie talerz pokryty jest np. czarnym winylem co prezentuje się bardzo dobrze i być może ma jeszcze inne walory chociaż nie wiem jakie, w zestawie obok gramofonu i wkładki był zasilacz, docisk, Speer box, nie najgorsze kable - chinche PJ (ale i tak je wymieniłem) oraz audiofilskie limitowane wydanie Philipsa na bardzo grubym winylu płyty Al Di Meola Friday Night San Francisco. Reasumując jeżeli chodzi o wybór gramofonu to na pewno w ciemno można doradzić zakup, a jeśli chodzi o wkładkę to nie wiem, ja zdałem się na sugestie innych i na razie nie żałuje i nie myślę o zmianie tej konfiguracji. Jeśli chodzi o niedrogie wkładki MC Ortofona, test z komentarzami jest w dziale „Artykuły”.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.