Skocz do zawartości
IGNORED

dlaczego nie wypelniacie zak.'OPINIE'???

mlody369

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w temacie... przecierz to odciazylo by forum z pytan: co o nim sadzicie itd... i pomoglo by napewno wielu nowym przy porownaniu i przy wyborze sprzetu.... Aha nie badzcie zli ze to napisalem ale wydaje mi sie to

https://www.audiostereo.pl/topic/7235-dlaczego-nie-wypelniacie-zakopinie/

Panie, toć ja matóre zdałech za późnego Jaruzelskiego - toć żem jósz zabył jak pisać poprawną polszczyzną. Poza tym niewielu sprzętów słyszałem w życiu to i skala porównawcza mała.

Panie i Panowie,

od serca człowiek gada, a wy tu podkpiwacie sobie.

młody...,

forum ma taką formułę, że jeśli ktośnie chce to nie pisze, choćby uszy mial ze złota i przesłuchał całą ofertę audioklanu (- uwaga tu można wstawić dowolnego dystrybutora / producenta :) ).

Ponad to jeśli mają pojawiać się dyrdymały typu: wybrałem bo mi się podoba; z niczym nie porównywłem słyszalem ,że dobre - to lepiej jak już jest pusto. Mniej czasu tracisz na przekopywanie się przez takie banialuki.

Na koniec mały pomysł ;) :), zrzućmy się po 1 zł dla któregoś z forumowiczów który zamieszczał najlepsze recenzje , jako zadatek na natępne np: 10 - 20 recenzji. I tak np: kolega Gutten zarobł by na swojego Gryphona, a młodzi.... i nie tylko zyskali by ciekawy materiał do rozważań ;) :)

A tak już całkiem serio, faktycznie szkoda, że tak mało naprawdę osłuchanych osób chce coś tam wklepać. Na forum jest sporo osób, które wiele słyszały i mającośdo powiedzenia. Może faktycznie zmniejszyło by to liczbę pytań typu , czy ktoś słyszał X, jak to gra? W ich miejsce za to pojawiły by się bardziej skonkretyzowane, przez to może ciekawsze pytania.

Tak sobie dywaguję.

PS. gutten, broń boże nie piję konkretnie do ciebie, po prostu wychyliłeś siew tym temacie, więc mój przykład był na tobie (a że recenzje piszesz b. przyzwoite to i tak wyszło ) :)

Ja proponuję inny pomysł: forumowicze wybierają recenzję roku (np. moją) i nagradzają autora (np. mnie) drobnym upominkiem (np. Gryphonem). Co wy na to? Obiecuję, że dam wam posłuchać :-)

Kiedyś zauważyłem,że w dziale Opinie pojawia się jakaś super recenzja a później w ogłoszeniach pojawia się oferta sprzedaży recenzowanego urządzenia :O)

>Młody a o mnie to nie łaska wypełnić?!

> dlaczego nie wypelniacie zak.'OPINIE'???

bo to juz taka Polska natura. Wszyscy potwierdzaja jak to pieknie miec FAQ, opinie, artykuly itp. , obiecuja cuda co do niego przygotuja, spieraja sie sto razy / maja tysiac pomyslow jak powinny ter dzialki byc zorganizowane i nazwane, czy musisz sie do tego zalogowac, a jak przyjdzie do spelnienia obietnic i zredagowania czegos ...... cisza, niente, nada.....

taka to juz uroda tej nacji i tego forum :-((

xajas

www.jaschiks.com

>Xajas: Pewnie masz rację, ale z drugiej strony nie wszyscy są w stanie napisać dobrą wartościową opinię. Wielu użytkowników tego forum ma swój pierwszy system i nie porównywało go z innymi. Do tego dochodzi zdolność przelewania myśli na klawiaturę - z tym też nie jest najlepiej, a jeśli mam czytać w wadach sprzętu że "gra głośno", a w zaletach "zajebiocha" to wolę nie czytać. Kwestia osłuchania się z dużą ilością sprzętu też jest ważna: dla jednego B&W 601 i Amplituner AV Technicsa to będzie Hi-End (szczególnie jeśli 'przesiadł się" z boom-box'a).

Wolę mniej opinii, ale za to dobrych.

Mógłbym napisać? Miałbym kłopot. To, co mam to dopiero mój pierwszy zestaw klocków. Jestem zadowolony, mógłbym polecić. I tu jest właśnie kłopot. Bo nie jestem pewien, co pochodzi od którego elementu tego zestawu. Co wnosi doń odtwarzacz, co wzmacniacz, a co kolumny. Mogę z czystym sumieniem napisać, że stary CEC zagrał pięknie z jeszcze starszym Naimem. A przynajmniej ciekawie. I warto sprawdzić. Tak, jak i to, że najtańszy zestaw Marantza z polecanymi skądinąd budżetowymi kolumnami Goky EX-868T, który kiedyś długo odsłuchiwałem, zagrał tak, jak tania miniwieża. Uszy nie bolały ale nie rozumiem po co przepłacać za brzydkie plastikowe kloce, którym brakowało tylko napisu na ściance czołowej "jestem tanie badziewie". Miniwieże bywają przynajmniej eleganckie. Marantz jeśli idzie o tańszy sprzęt jedzie chyba na opinii wypracowanej przez sprzęt znacznie droższy. HiF zresztą będący w tym zestawie CD-4000 zjechało ale Audio napisało już coś w tym stylu, że Marantz to Marantz. Podpadł mi więc Marantz strasznie.

Więc z pisaniem recenzji jeszcze się trochę wstrzymam. Ale z uwagą będę czytał. I pamiętał, że jest to tylko wskazówka. I, że trzeba potem jeszcze samemu sprawdzić.

Wstrzymam się ale potem napiszę. Cyrylowi też. Należy mu się!

Ja to bym moze i napisał jeszcze kilka recenzjii..tylko chciałbym miec mozliwość zamieszczenia w "opinii" równiez materiałów fotograficznych JPG których mam spora kolekcje...np z rozbieranymi wnetrzami klocków...

Nie jestem az takim dobrym polonista abym umiał takie "kwieciste" opisy tam robic, a fotka ułatwiła by mi znacznie opis ewentualnie kontekst itd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.