Skocz do zawartości
IGNORED

Czy To Oszustwo? Dziwne Wnętrzności Pma-1060

PiotrMr

Rekomendowane odpowiedzi

Wątek można uznać za zamknięty. Dzięki uprzejmości Dreamer_1 który bliżej przyjrzał się wzmacniaczowi, wiem że jedyną słuszną decyzją jest odesłać go skąd przyjechał.

Dzięki za wszystkie podpowiedzi i zaangażowanie użytkowników Forum!

• 2 tygodnie później...

Wątek można uznać za zamknięty. Dzięki uprzejmości Dreamer_1 który bliżej przyjrzał się wzmacniaczowi, wiem że jedyną słuszną decyzją jest odesłać go skąd przyjechał.

Dzięki za wszystkie podpowiedzi i zaangażowanie użytkowników Forum!

czy moae mi pan podac dane gdzie zostal odeslany chetnie go odkupie za 900zl a nawet wiecej dam jak pisalem wczesniej wiem co jest wart

czy moae mi pan podac dane gdzie zostal odeslany chetnie go odkupie za 900zl a nawet wiecej dam jak pisalem wczesniej wiem co jest wart

wcześniej - tzn pod jakimś innym nickiem? Bo to pierwszy wpis na forum.

A tak w ogóle - to ile jest "wart" ?

wcześniej - tzn pod jakimś innym nickiem? Bo to pierwszy wpis na forum.

A tak w ogóle - to ile jest "wart" ?

pod tym samym co teraz pisze moze cos zle wpisalem-napisalem ze to byl kiedys moj wzmacniacz gralem na nim okolo dwoch lat sprzedalem z bolem serca z powodu wyjazdu i byl przed wymiana trafa orginalny ja wymienilem trafo w serwisie zaplacilem za ta wymiane 2000zl zostalo wymienione nie z powodu uszkodzenia [jak pisza pseudo znawcy] czegos w tym wzmacniaczu tylko przez to ze to jest tysiac razy lepsze jak orginalne ale to trzeba miec jakies pojecie na temat wzmacniacza plakac i smiac sie chce co niektorzy pisza a nic nie wiedza chetnie go odkupie jak powie mi ktos gdzie teraz jest dam wiele wiecej jak 900zl

Nawet się komentować nie chce.

Miłego polowania na ten złom ;)

Ps. Ciekawe poczucie humoru, gratuluję :)

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Wyśledziłem na allegro, że wzmacniacz ma już nowego właściciela.

szkoda w takim razie moze sie uda go mi gdzies kiedys trafic jedno jest pewne niech pan zaluje ze sie pan go pozbyl czytajac rozne wypowiedzi mysle ze ktos go kupil z odradzajacych kto ma pojecie o wzmacniaczach niezly majster sztyk - coz niech sie ktos nim cieszy -szkoda ze nie ja-nie wiecie i sie nie dowiecie co straciliscie-moze mi pan podac nr aukcji moze uda mi sie go odkupic

Asia, zaraz go wytropisz, szukaj "igiełek", "rarytasów", "jedynych takich na aukcji", sprzedawanych z bólem serca "z powodu wyjazdu". I zaraz go trafisz z powrotem.

Fajny ten temat. Jeden klocek "lekko grzebany", a tyle radości;)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Jestem już szczęśliwym posiadaczem PMA-1500R, który nabyłem od Starego Audiofila - bardzo solidny Gość! - tak jak napisał wzmacniacz jest w stanie idealnym, można powiedzieć sklepowym (pudełko, instrukcja...), przy okazji posłuchałem - delikatnie mówiąc - konkretnego zestawu - duża dawka pozytywnych emocji akustycznych w najlepszym wydaniu! Efekt, trochę tak jakby komuś na kursie prawa jazdy dać pojeździć bolidem F1 ;) Teraz wszystko może się wydawać "wolne".

szkoda w takim razie moze sie uda go mi gdzies kiedys trafic jedno jest pewne niech pan zaluje ze sie pan go pozbyl czytajac rozne wypowiedzi mysle ze ktos go kupil z odradzajacych kto ma pojecie o wzmacniaczach niezly majster sztyk - coz niech sie ktos nim cieszy -szkoda ze nie ja-nie wiecie i sie nie dowiecie co straciliscie-moze mi pan podac nr aukcji moze uda mi sie go odkupic

A nie mówiłem?... wiedziałem że te trafa to jest coś fajnego! ;) chetnie bym tego posłuchał ale szczerze mówiąc ja bym je zainstalował każde daleko od siebie jakoś ekranowane dodatkowo a nie wszystko na jednej kupie. Pole elektromagnetyczne i zniekształcenia.

Wszystkie trafa tak jak były spokojnie by weszły w pionie, a to by i lepiej wyglądało i było solidniejsze.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Ale pola sie zazębiają jak jest jedno na drugim.To tu jest bez znaczenia? Ja bym nawet osobną skrzynke zrobił byleby żródła pola magnetycznego były zdala od siebie i elektroniki

Ma znaczenie jak w każdej, nawet zwykłej cewce ale przy zasilaniu nie ma co popadać w skrajności :) Pól i tak nie zniesiesz tylko osłabisz puszkami to raz, a dwa, że po prostu nie ma tu miejsca na takie zabiegi.

I jak w stosunku do dziadka 1060 sie sprawuje?

Jeśli chodzi o wrażenia akustyczne to nie będę oceniał, bo żadnego aż tak dokładnie nie sprawdziłem, nie mam zresztą jeszcze solidnych kolumn, ani doświadczenia. Teoretycznie ten powinien mieć trochę mniejszą moc, ale w praktyce tego nie odczuwam. PMA-1060 wydaje się że przenosił więcej szumów podczas sprawdzania bez włączonej muzyki. Kiedy używam PMA-1500R, nie boję się że nagle coś mi stuknie, puknie, komfort używania pewnego sprzętu z pierwszej ręki.

Ps. Cieszę się że kupiłem tego PMA-1060, bo gdyby nie to, pewnie nie stworzyłbym tego tematu i nie kupiłbym od Starego Audiofila 1500R ;)

• 2 tygodnie później...

Asia, zaraz go wytropisz, szukaj "igiełek", "rarytasów", "jedynych takich na aukcji", sprzedawanych z bólem serca "z powodu wyjazdu". I zaraz go trafisz z powrotem.

Zgadzam się z Mczajem!

Wcześniej, tzn. zanim dostałem zwrot pieniędzy, nie chciałem wypowiadać się w tej sprawie, ponieważ Asia pisze w sposób podobny do sprzedawcy od którego kupiłem ten wzmacniacz - może to tylko przypadek.

Sprzedawca oddał pieniądze, jednak czekałem 2 tygodnie, kiedy po tym czasie oznajmiłem że trochę irytuje mnie ta sytuacja - tym bardziej, że wzmacniacz został sprzedany już kolejnemu klientowi na Allegro, dowiedziałem się że to ja jestem ten zły, bo otworzyłem pokrywę wzmacniacza, a sprzedawca zauważył to po śrubkach rzekomo niedokręconych - a może zobaczył to na forum ?

Pisał też, że nie wiedział o tym że wzmacniacz był modyfikowany, dziwne, że zajmując się sprzedażą takiego sprzętu nie zauważył nic. Dlaczego pisał w aukcji - wzmacniacz w stanie idealnym - skoro się nie zna. Kolejna aukcja na której sprzedał ten wzmacniacz, wyglądała dokładnie tak samo, a przecież już się dowiedział co tam siedzi.

Asia, napisz w jakim serwisie robiłaś(eś) ten wzmacniacz, żeby przestrzec wszystkich użytkowników przed tym mistrzem zimnych lutów.

PRZESTRZEGAM! Przed zakupami bez odbioru osobistego, niby dostałem pieniądze, ale poniosłem koszty przesyłek, straciłem ponad 3 tygodnie.

Użytkownik Allegro, od którego kupiłem ten wzmacniacz posiada ponad 200 pozytywów, 0 negatywów. Oddał mi pieniądze, dlatego też nie wystawiłem mu negatywa - zapewne dostałbym ripostę.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 13 Listopada 2010 - kolejne bezsensowne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 13 Listopada 2010 - kolejne bezsensowne pyskówki

plakac sie chce jak czytam to wszystko - znalazlem wzmacniacz na zakonczonych akcjiach i skontaktowalem sie z gosciem zaproponowalem mu 1200zl a gosc nie powazny odmowil mi - mowi ze sprzedal komus innemu na allegro gosc albo uczciwy albo cos nie tak z nim - predzej czy pozniej i tak go kupie

co do sprzedawcy nie wiedzial o forum dowiedzial sie ode mnie trzy dni temu - powiedzial ze takie forum go nie interesuje nie dziwie mu sie jak czytam wypowiedzi pseudo fachowcow to glowa boli

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 13 Listopada 2010 - kolejne bezsensowne pyskówki

plakac sie chce jak czytam to wszystko - znalazlem wzmacniacz na zakonczonych akcjiach i skontaktowalem sie z gosciem zaproponowalem mu 1200zl a gosc nie powazny odmowil mi - mowi ze sprzedal komus innemu na allegro gosc albo uczciwy albo cos nie tak z nim - predzej czy pozniej i tak go kupie

co do sprzedawcy nie wiedzial o forum dowiedzial sie ode mnie trzy dni temu - powiedzial ze takie forum go nie interesuje nie dziwie mu sie jak czytam wypowiedzi pseudo fachowcow to glowa boli

Asia

Nie udawaj głupka jeszcze teraz-bo tym denonem tak pięknie naprawionym to po prostu głupi cwaniaku sam handlujesz i oszukujesz ludzi-spadaj stąd.

Ino rychło :)

glupim cwaniakiem to ty jestes sam handlujesz syfami a ja chcialem kupic ten wzmacniacz nie mieszkam w polsce wiec pomysl jak moge handlowac - zapomnialem myslenie boli - spadaj

Czemu masz damski nick?

Dla zmyłki na innych forach, gdzie robisz za naganiacza na gadżety dla pań?

zal mi cie chlopczyku ja mam damski nick bo tak sie na zachodzie podchodzi do wszystkiego na luzie a ty mczaj co to za debilski skrot nawet ciezko to przeczytac - rozumiem byles w stresie przy zakladaniu konta i nie wiedziales co robisz

zal mi cie chlopczyku ja mam damski nick bo tak sie na zachodzie podchodzi do wszystkiego na luzie a ty mczaj co to za debilski skrot nawet ciezko to przeczytac - rozumiem byles w stresie przy zakladaniu konta i nie wiedziales co robisz

asiu droga, a może to taki zastępczy coming out?

u was tam na zachodzie to teraz takie modne

niezły z ciebie "tap madl"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.