Skocz do zawartości
IGNORED

Sporo o vinylu w nowym Hi-Fi Choice

Yul

Rekomendowane odpowiedzi

Przyznam, że nie przepadam za tą gazetką, ale jeśli jest coś z "vinylowego kręgu", to owszem - czytuję. Chyba z tego wszystkiego lepiej czytać Hi-Fi Choice, niż zgłębiać tajniki zakładania czarnych list i ścigania vinylowych piratów przez naszych forumowych śledczych:)

W październikowym numerze jest:

1) dość długi artykuł pt. "Vinyl górą, cz.1", niestety dość słabo napisany i troszkę przegadany,

2) dość rzetelny test galantej wkładki Dynavectora,

3) mini-test 4 pre gramofonowych o dość zaskakującym wyniku, szczególnie może dla osób programowo nastawionych negatywnie do firmy Pro-Ject, hehe.

Pozdro,

Yul

https://www.audiostereo.pl/topic/72698-sporo-o-vinylu-w-nowym-hi-fi-choice/

- dzięki Yul za informację - przeczytałem z zainteresowaniem ten materiał o winylach, miło słyszeć że rynek się rozwija, oferta jest coraz większa, sam zresztą to obserwuję - ale wydaje mi się że autor nie dotknął istoty rzeczy: dzieli on mianowicie osoby kupujące winyle na takich co to dla nich ważny jest cały ceremoniał związany z uruchamianiem płyty, potem na takich co to traktują kupowanie winyli jako lokatę kapitału polując na rzadkie wydania oraz na takich co kupują winyle bo to modne....

a ja powiem tak : w dupie mam ceremoniał, białe kruki i modę !!! kupuję winyle bo to BRZMI !!!

excelvinyl winylmania blog szukaj

>>>excel,

"...a ja powiem tak : w dupie mam ceremoniał, białe kruki i modę !!! kupuję winyle bo to BRZMI !!!..."

Stary! Trafiłeś w sedno!

W tym artykule jest taki cytat: "Mnóstwo młodych dziewczyn kupuje winyle z muzyką indyjską. One wręcz kochają format 7-calowy". Przyznam się, że jestem trochę tym cytatem zbity z pantałyku i jednocześnie skonfudowany - te 7 cali, co je kochają młode dziewczyny - to chodzi o średnicę...czy długość??? Bo jak o długość to ja przykraczam niestety...

Pozdro,

Yul

Co to znaczy "przykraczam" :)

Masza, jak by Ci tu powiedzieć...poprzestańmy na stwierdzeniu, że słucham tylko z 12-calówek/300 mm, hehe. Swoją drogą, czy wymagania współczesnych młodych dziewczyn zmniejszyły się już do 7 cali??? :)

To tak zwany postęp technologiczny chociaż 12" jest modniejsze :p jeżeli mówimy o winylach ;)

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Masza, jak by Ci tu powiedzieć...poprzestańmy na stwierdzeniu, że słucham tylko z 12-calówek/300 mm, hehe. Swoją drogą, czy wymagania współczesnych młodych dziewczyn zmniejszyły się już do 7 cali??? :)

No tak. A juz polowałem na eBayu na jakąś Valhallę albo Herculesa, żeby czasami jakieś 7" zarzucić na bolca ale w związku z powyższym pierniczę - zostaję przy standardowym zasilaczu i 12" aby uniknąć niepotrzebnych nieporozumień :))

No tak. A juz polowałem na eBayu na jakąś Valhallę albo Herculesa, żeby czasami jakieś 7" zarzucić na bolca ale w związku z powyższym pierniczę - zostaję przy standardowym zasilaczu i 12" aby uniknąć niepotrzebnych nieporozumień :))

Eee...noo...12 cali długości TEGO, no to...tego - chyba przesada :)

Trzecia noga???

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Eee...noo...12 cali długości TEGO, no to...tego - chyba przesada :)

Trzecia noga???

Yul, 7" Tobie przykrótko, 12" trzecia noga. Pójdźmy na kompromis i uznajmy, że 9" ramię będzie w sam raz :)

Yul, 7" Tobie przykrótko, 12" trzecia noga. Pójdźmy na kompromis i uznajmy, że 9" ramię będzie w sam raz :)

No 9 cali to może być rzeczywiście optimum, pod warunkiem, że myślimy o tej samej części anatomicznej człowieka. Z pojęcia: "człowiek", chwilowo wyłączam kobiety, z całym szacunkiem dla nich.

• Redaktorzy

"Swoją drogą, czy wymagania współczesnych młodych dziewczyn zmniejszyły się już do 7 cali??? :)"

Tu się prosi o cytat: "Popatrz, kochana, a mój Harold zawsze mówił, ze średni rozmiar to 12 cm!" (dwie angielskie staruszki w galerii rzeźby)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.