Skocz do zawartości
IGNORED

Yaqin mc10l ,100b czy Betwich 6550

daro-driver

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pierwszy raz w tej zakładce,posiadam lekki dylemat co wybrać czy yaqin 10l czy 100b lub betwicha 6550 pierwszy raz chciałbym zasmakować lampki więc pytam doświadczonych w tym temacie moje kolumny to ESA Intrada 3 a żródełko to analog telefunek s 600 wkładeczka na zmiane denon 103,Shure v-15-3 zależy mi na dynamice i dobrym w miare kontrolowanym basie,czytałem bardzo dużo ale jednak podpowiedz znawców tematu zawsze coś nakierunkuje dzięki za wszelkie podpowiedzi.

https://www.audiostereo.pl/topic/72857-yaqin-mc10l-100b-czy-betwich-6550/

Miałem okazje porównać mojego MC-10L i tego Bewicha, który był własnością szanownego Materofthedeath. Ogólnie bewich grał większa parą i energetyczniejszym basem, wysokie tony lekko głośniejsze niż w MC-10L. Słuchaliśmy tego na podłogówkach Audio physic Tempo 2. Jeśli lubisz granie z parą to bierz bewicha. Dla mnie tej pary jednal było za dużo i osobiście nie wiem czy do mojego pokoju (22m kw.) kupiłbym bewicha. Już teraz mając podłogówki muszę zatykać z MC-10L bassreflex, bo potęga basu jest nie do zniesienia. No ale jak na podłogówki z MC-10L to Yaqin ma nie za dobra kontrolę w najniższych rejestrach basu. W każdym azie Bewich i Yaqin do słabeuszy napewno nie zależą. Jakikolwiek z nich kupisz powinieneś być zadowlony.

pozdrawiam i życzę właściwego wyboru ;)

Dzięki piotr za podpowiedz,sytuacja jest taka że cierpie na niedostatek niskiego basu może to przez pokuj odsłuchowy który jest dosyć duży,wysoki a ponadto ma ściany z karton gipsu,możę w tym problem leży,lecz ogólnie brzmi to całkiem porządnie,natomiast troszkę brakuję tego czegoś wibracji,mięska na dole,u mego kolegi w blokach twarde ściany beton jest to coś na dole,po prostu mięsko niski dół i wykop,na to cierpie niedosyt możę lampa mi to wynagrodzi bo krzem radzi sobie niestety dosyć słabo.

• 4 tygodnie później...

Na 100 procent da radę ,ja mam 2,5 drożne SS ,do tego 4 omowe a Yaqin robi z nimi co chce ,potężny ,mięsisty i potwornie dynamiczny bas

NAD 372 to ułomek przy Yaqinie B 100.Choć szczerze mówiąc ,to zmieniam wzmacniacz Yaqin B 100 na monobloki Manley Snapper ze względu na jeszcze lepsze brzmienie głównie w zakresie wyrafinowania średnicy .Nie mniej Yaqin ,to bardzo dobry wzmacniacz a w kontekście ceny ,wybitny

Piotr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.