Skocz do zawartości
IGNORED

Migające 6l6

Kula666777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Nie znalazłem podobnego wątku na forum, więc zakładam nowy, jeśli problem gdzieś jest, proszę o odnośnik - sam nie znalazłem. Sprawa wygląda tak, że moje 6l6 pięknie prezentują się w połączeniu z blue glowing :) To nie jest jednak mój problem. Dziś chciałem dać trochę czadu i zauważyłem, że jedna lampa przy mocniej rozkręconym klocku miga w rytm muzyki. Precyzując nie miga sama lampa lecz właśnie niebieska poświata na obrzeżach bańki. Prosiłbym speców o wyjaśnienie czy to oznaka zużycia lampy, jakiejś złej pracy wzmacniacza czy może normalne zachowanie lampy? Przy normalnej odsłuchowej głośności nie zauważyłem takiego zjawiska. Wzmacniacz posiada autobias jeśli taka informacja się przyda. Generalnie wszystko gra ładnie, tylko mnie to miganie trochę zaniepokoiło. Z góry dzięki za info.

https://www.audiostereo.pl/topic/72860-migaj%C4%85ce-6l6/

Są dwie firmy gdzie siedzą 5881/6l6wgc a mianowicie Leben i AN.Wygladają identycznie jak 6p3s-e ale mają inne napięcia i parametry zgodne z 5881 która jest lampą o 20 % różną od 6l6.Jest jeszcze jedno te lampy są dla nich specjalnie robione i w przeciwieństwie do 6p3s-e trzymają parametry.

https://www.audiostereo.pl/topic/72860-migaj%C4%85ce-6l6/#findComment-2036565

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.