Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmcniacz do kolumn paradigm studio 40v2

johny1114

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam kolumny paradigm studio 40v2 obecnie grają pod wzmacniaczem cambridge audio A500. Muzyka jaką preferuje do mocne elektro i techno. Szukam nowego wzmacniacza, który dobrze będzie współgrał z tymi kolumnami. Potrzebuje czegoś mocniejszego najbardziej zależy na dobrym basie i średnich tonach. Z obenym wzmacniczem jest ok z tym że brakuje mi troszkę ciapła w muzyce na wiekszości kawałkow mam wrażenie jak bym był na koncercie może coś mi doradzicie. Przedział cenowy do 4000zł może być cos z drugiej ręki. Myślałem nad cambidge audio 840 używki tarfiają się za 3000zł wydaje się byś dobrym wydajnym piecem albo xindak XINDAK XA-6950V. Dodam jeszcze że kolumny mam podłączone w bi-wiringu i jest o wiele lepiej niż normalnie jednym kabelkem fajnie żeby tak zostało. Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam.

a spróbuj zamiast 3000-4000zł przeznaczyć 300-400zł, w razie czego sprzedasz...

sprawdź Nad 3240PE, ktoś się ostatnio bardzo zdziwił że takie coś zagrało z Paradigmami lepiej od Xindaka 6950

tradycyjnie proponuje posłuchać XA-695OV....bardzo zacny wzmak.......z kabelkami albedo......super precyzyjny basik.......elektronika w typie frontu 242.brzmi cudnie.....polecam

Na Krell KAV-400xi to będzie za mało , ale widziałem w ogłoszeniach ze 300iL można w tej cenie kupić. Nigdy nie słuchałem 300iL, ale jak niewiele różni się od 400xi, którego mam to polecam spróbować. Bardzo dobrze kontroluje głośniki.

• 4 tygodnie później...

Witam posiadam kolumny paradigm studio 40v2 obecnie grają pod wzmacniaczem cambridge audio A500. Muzyka jaką preferuje do mocne elektro i techno. Szukam nowego wzmacniacza, który dobrze będzie współgrał z tymi kolumnami. Potrzebuje czegoś mocniejszego najbardziej zależy na dobrym basie i średnich tonach.

QUAD 77 ma bardzo dobry bas i rewelacyjną średnicę (pod tym względem nawet polecany MF A3 się chowa) i powinno jeszcze zostać sporo kasy na płyty :) Ten niepozorny wzmak sprawia, że nawet Paradigmy potrafią zagrać z kulturą, choć czasem może brakować nieco wykopu. Trzeba by sprawdzić na własne uszy, moim zdaniem to dobre połączenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.