Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  220 członków

McIntosh Klub
IGNORED

McIntosh Club

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, Aramis1 napisał:

Witam, czy ktoś z kolegów ma dostęp do instrukcji obsługi po polsku do mc 462, sprzęt doszedł ale instrukcja po angielsku.

ale doszedł skąd?

W dniu 22.01.2023 o 12:55, kacpero_1 napisał:

A jakieś doświadczenia z NBS M/S czy Puris Audio Genesis ?

ja testowałem wireword clipsei oraz PAD Aureus i został PAD. Potem zamieniłem na PAD Neptune . Jeszcze parę miesięcy grania i osiągnie swoje parametry

5 minut temu, DariusMaximus napisał:

ale doszedł skąd?

Kupiłem nową w Audi Stylu w Katowicach nówka nie śmigana.W lutym ma być podwyżka.

Edytowane przez Aramis1
2 minuty temu, Aramis1 napisał:

Kupiłem nową w Audi Stylu w Katowicach nówka nie śmigana.W lutym ma być podwyżka.

jak pamiętam , to HIFI club nie dołącza instrukcji do końcówek , no chyba , że ktoś bardzo chce. Tam raczej nie ma co ustawiać. Ale możesz zadzwonić do HIFI Club w Trzaskolandi to pewnie doślą.  

3 minuty temu, DariusMaximus napisał:

jak pamiętam , to HIFI club nie dołącza instrukcji do końcówek , no chyba , że ktoś bardzo chce. Tam raczej nie ma co ustawiać. Ale możesz zadzwonić do HIFI Club w Trzaskolandi to pewnie doślą.  

Pytałem, jest tylko w języku angielskim i taką otrzymałem, jak chodziłem do szkoły to uczyli tylko po rosyjsku, a było to tak dawno chyba ze sto lat temu.

37 minut temu, DariusMaximus napisał:

Ale możesz zadzwonić do HIFI Club w Trzaskolandi to pewnie doślą.

Trzaskolandia, tego nie znałem... Trzaskolandia stolicą Kaczolandii :) Gdzie ja żyję...

Po rozmowie w Hifi Clubie, obiecali do miesiąca przesłać instrukcję po polsku, chyba będą sami tłumaczyć.

31 minut temu, spokojnie napisał:

Trzaskolandia, tego nie znałem... Trzaskolandia stolicą Kaczolandii 🙂 Gdzie ja żyję...

W Polandi, uważam iż na tym forum nie idźmy w politykę, bo wiadomo jak to się skończy.

20 minut temu, Aramis1 napisał:

Po rozmowie w Hifi Clubie, obiecali do miesiąca przesłać instrukcję po polsku, chyba będą sami tłumaczyć.

W Polandi, uważam iż na tym forum nie idźmy w politykę, bo wiadomo jak to się skończy.

Słusznie, nie idźmy, ale nie ja zacząłem te gierki z nazwiskami. Już sza....

6 minut temu, Aramis1 napisał:

tak , oni sami tłumaczą bo są dystrybutorem

47 minut temu, spokojnie napisał:

Trzaskolandia, tego nie znałem... Trzaskolandia stolicą Kaczolandii 🙂 Gdzie ja żyję...

w Nibylandii

7 godzin temu, Aramis1 napisał:

Witam, czy ktoś z kolegów ma dostęp do instrukcji obsługi po polsku do mc 462, sprzęt doszedł ale instrukcja po angielsku.

Witam, ja też zakupiłem MC462. Pytanie które już było poruszane na tym forum, ale pragnę sie upewnić. Czy ta końcówka delikatnie "brumi" - słychać to oczywiście kiedy znajdujemy się bezpośrednio przy wzmaniaczu...

52 minuty temu, dyzio4 napisał:

Tak zapytam w jakim celu jest potrzebna instrukcja do MC462? Może moglibyśmy pomóc? 

No właśnie.  Przecież przy końcówce nie ma co ustawiać....

3 godziny temu, CwanyGapa napisał:

Witam, ja też zakupiłem MC462. Pytanie które już było poruszane na tym forum, ale pragnę sie upewnić. Czy ta końcówka delikatnie "brumi" - słychać to oczywiście kiedy znajdujemy się bezpośrednio przy wzmaniaczu...

Niestety tak…

14 minut temu, GF21 napisał:

Niestety tak…

Słuchałem dzisiaj dość długo, z godziny na godzinę coraz lepiej oceniło ją kilka osób, nic nie brumi, kiedyś po przeglądzie i wymianie tranzystorów w ma 7000 po przywiezieniu z serwisu klocek mi brumił, postawiłem go na grubych podstawkach filcowych brumienie ustało jak ręką odjął.mc 462 też stoi na tych podstawkach i nic nie słychać.

8 godzin temu, Aramis1 napisał:

Słuchałem dzisiaj dość długo, z godziny na godzinę coraz lepiej oceniło ją kilka osób, nic nie brumi, kiedyś po przeglądzie i wymianie tranzystorów w ma 7000 po przywiezieniu z serwisu klocek mi brumił, postawiłem go na grubych podstawkach filcowych brumienie ustało jak ręką odjął.mc 462 też stoi na tych podstawkach i nic nie słychać.

MA7000 robi jako PRE? Czy kupiłeś dedykowany przedwzmacniacz?

Jakieś uwagi "na gorąco" dot różnic? Pozytywnie zazdraszczam końcówki!!!. 😀

PS. Wysyp końcówek, jakaś promocja jest? czy cuś? 🤣

Yamaha R N803D, CD J&M CDD 201V, Hyperion IV

10 minut temu, Rokownik napisał:

MA7000 robi jako PRE? Czy kupiłeś dedykowany przedwzmacniacz?

Jakieś uwagi "na gorąco" dot różnic? Pozytywnie zazdraszczam końcówki!!!. 😀

PS. Wysyp końcówek, jakaś promocja jest? czy cuś? 🤣

Witaj, na tą chwilę gra to z mcd 600, docelowo będzie c 52, lub c 2600, muszę sprzedać lub zamienić moje ma 7000. Zaraz po włączeniu była różnica na plus ale czterech liter nie urywało, ale po pięciu, sześciu godzinach grania nie spodziewałem się aż takiej poprawy w stosunku do ma 7000 choć to zacna integra. Po zakupie pre spodziewana poprawa powinna wzrosnąć o jakieś 20 procent. Zaznaczę , iż poprawa jest bardzo odczuwalna i zauważalna od pierwszych taktów, słuchaliśmy w parę osób i każdy miał takie odczucia, więc nie jest to opinia osoby, która nabyła ten klocek.

9 godzin temu, Aramis1 napisał:

Niestety u mnie delikatnie brumi. Fakt, że trzeba przybliżyć ucho do wzmacniacza. Nie sądzę aby podkładki  miały wpływ na zanik tej przypadłości. A tak na marginesie to polecam przedwzmacniacz C53. Miałem na odsłuchu  równlegle też C2700 i ostatecznie został C53. Bezpośrednie połączenie Mc 462 z MCD 600 też polecam  pod warunkiem, że jest to jedyne źródło. Przedwzmacniacz na pewno zwiększa funcjonalność.

Rozmawiałem z hifi club i pan powiedział że jak się używa tylko do stereo to między c52 a 53 nie ma żadnej różnicy, dac 2 w c 53 robi dużą różnicę jeśli obsługuje inne zewnętrzne odbiorniki np tv, chyba należy ufać fachowcom, bo ja nie mam takiego dużego doświadczenia aby się na ten temat wypowiadać.

53 minuty temu, CwanyGapa napisał:

A tak na marginesie to polecam przedwzmacniacz C53. Miałem na odsłuchu  równlegle też C2700 i ostatecznie został C53.

Ja słuchałem tylko C2700, bo sprzedawca nie chciał rozpakować C53, choć stała w pokoju obok a ja jechałem do niego na ten odsłuch dobre 1200km 😄. Z orginalnymi lampami C2700 gra kiepsko, bez chęci na tube rolling (i wytrwałości) polecałbym również C52 lub C53.

Edytowane przez GF21
2 godziny temu, Aramis1 napisał:

Rozmawiałem z hifi club i pan powiedział że jak się używa tylko do stereo to między c52 a 53 nie ma żadnej różnicy, dac 2 w c 53 robi dużą różnicę jeśli obsługuje inne zewnętrzne odbiorniki np tv, chyba należy ufać fachowcom, bo ja nie mam takiego dużego doświadczenia aby się na ten temat wypowiadać.

Zgadza się. Ja kupiłem C53 bo nie było alternatywy w postaci c52 na rynku wtórnym. I tak używam zewnętrznego daca z dedykowanym zasilaczem liniowym. Korzystam jedynie z pre-gramofonowego.

23 godziny temu, CwanyGapa napisał:

Niestety u mnie delikatnie brumi. Fakt, że trzeba przybliżyć ucho do wzmacniacza. Nie sądzę aby podkładki  miały wpływ na zanik tej przypadłości. A tak na marginesie to polecam przedwzmacniacz C53. Miałem na odsłuchu  równlegle też C2700 i ostatecznie został C53. Bezpośrednie połączenie Mc 462 z MCD 600 też polecam  pod warunkiem, że jest to jedyne źródło. Przedwzmacniacz na pewno zwiększa funcjonalność.

Brumienie to standard w tego typu konstrukcjach. To kostrukcje wysokoprądowe a dodatkowo z formerami. Miałem 462 i brumiła , 311 też i 611 też. Co do przedwzmacniacza to zależy kto co lubi. Ja przez rok miałem C53 i zmieniłem jednak na 2700 

22 godziny temu, GF21 napisał:

Ja słuchałem tylko C2700, bo sprzedawca nie chciał rozpakować C53, choć stała w pokoju obok a ja jechałem do niego na ten odsłuch dobre 1200km 😄. Z orginalnymi lampami C2700 gra kiepsko, bez chęci na tube rolling (i wytrwałości) polecałbym również C52 lub C53.

nie mam pojęcia z czym to wszystko zestawił ale jak grał kiepsko to znaczy , że był zepsuty albo dopiero wyciągnął go z kartonu. Tak na marginesie to 80% sprzedaży pre to 2700 w MC. Czy tyle osób nie ma słuchu?

12 godzin temu, ACME napisał:

Fajnie Ci zagra ten Marantz z Makiem. Ma co prawda mała rozdzielczość, ale barwa TDA1540 jest fantastyczna

Ten Marantz to jeden z moich klocków vintage.... Na co dzień bedzie Meridian 588.24 z Audio Areo Capitole.
Natomiast ciekaw jestem pre gramofonowego bo nastapił u mnie powrót do winyli, kupiłem nowy gramofon i mam nadzieję że nie będzie konieczności zewnętrznego dodatkowego pre

10 minut temu, kacpero_1 napisał:

Ten Marantz to jeden z moich klocków vintage.... Na co dzień bedzie Meridian 588.24 z Audio Areo Capitole.
Natomiast ciekaw jestem pre gramofonowego bo nastapił u mnie powrót do winyli, kupiłem nowy gramofon i mam nadzieję że nie będzie konieczności zewnętrznego dodatkowego pre

moim zdaniem pre gram jest naprawdę przyzwoity . No chyba ze masz igłę za 20K 

5 minut temu, DariusMaximus napisał:

moim zdaniem pre gram jest naprawdę przyzwoity . No chyba ze masz igłę za 20K 

Nie aż tak....

Mam Hanę ML która na razie mi wystarczyła 👌

19 minut temu, kacpero_1 napisał:

Nie aż tak....

Mam Hanę ML która na razie mi wystarczyła 👌

to sądzę , że będzie ok. Natomiast możesz sobie gdzieś pożyczyć jakiś dobry pre i porównać . Wtedy będziesz spokojny (albo nie) 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.