Skocz do zawartości
IGNORED

kompletacja sprzętu - prośba o pomoc

newpadre

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W ostatnich dniach wpadłem na pomysł przejścia w miarę możliwości na winyl. Chciałbym skompletować sprzęt . Jestem jak się okazało totalnym laikiem. Proszę o pomoc w zakresie tego co powinienem nabyć w celu osiągniecie zadowalającego efektu na poziomie osoby początkującej. Nadmieniam ,że nie interesuje mnie żadna DJ-jka ,sprzęt ma służyć do domowego użytku. Interesuje mnie klasyczny sprzęt (Technics ,denon itp). Poziom gotówki jaki zamierzam przeznaczyć na zakup całości gramofonu oraz potrzebnych akcesoriów to 1000-1500 pln. I teraz pytanie jaki sprzęt (gramofon) i co prócz tego muszę nabyć aby połączyć powyższy z istniejącym wzmacniaczem (Denon AVR-1611 ,głośniki Wharfedale serii 20) . Czytałem ,że konieczny jest przedwzmacniacz gramofonowy ,czy coś jeszcze ? Czekam na rady i liczę na pomoc.

Proponuję najpierw poczytać zakładkę "Analog". Ostatnimi czasy takich jak Ty było już wielu. Podobno myślenie nie boli a nawet pozwala się rozwijać.

Pozdrawiam.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Rozumiem ,że jesteś jednym z forumowych guru i nie zawracasz sobie głowy pisaniem o takich głupotach jak dobór sprzętu. Prawdopodobnie w zasadzie urodziłeś się z tą wiedzą i każdy kto jej nie posiada nie jest dla ciebie partnerem do dyskusji. Tak się składa ,drogi paweljazz czy jak tam się zwiesz, że czytałem zakładkę ,którą mi poleciłeś . Ale zadaje pytanie i szukam odpowiedzi od różnych osób , albowiem pragnę poznać różne punkty widzenia. Nie rozumiem chłopaku po co poświęcasz czas na kpinę. Ten sam czas mogłeś poświecić na przydatną odpowiedź, bo w końcu od tego jest forum. Ale widocznie jesteś odrobinę nadęty... Dla twojej wiedzy - nie ma głupich pytań , są tylko głupie odpowiedzi. Liczę na innych forumowiczów , zakładam ,że jest ktoś kto jest w stanie poświecić chwilkę na bardziej budującą odpowiedź.

Fju Fju !!

Widzę że kolega z grubej rurki pociągnął. Kolega chyba bardzo zakompleksiony jest. To właśnie przez takich jak kolega niedługo to forum przerodzi się w śmietnik. Proponuję jeszcze raz poczytać i pomyśleć. To naprawdę nie boli. Kolega to chyba z innej gliny lepiony jest i wymaga żeby jego przypadkiem zajmować się osobno. Na przyszłość proponuję także z większą rozwagą dobierać słowa.

Pozdrawiam, "drogi paweljazz czy jak tam się zwiesz"

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Istotnie jest pewien problem. Powiem tak, co do gramofonu to trudno jednoznacznie cokolwiek doradzić. To trochę tak jak by się ktoś zapytał jaki ma kupić samochód, gdzie wiadomo, że na rynku jest ogromny wybór i trudno o jednoznaczne wskazanie. Podobnie jest z gramofonami. Jedno co mogę doradzić to to, że ampli Denona ma tak okropny preamp, więc jaki by się gramofon nie kupiło to po przyłączeniu do AVR będzie nędznie (wiem bo miałem i to dosyć wysoko model AVR). Propozycja z czytaniem i analizowaniem info w internecie jak najbardziej na miejscu. Czasami jest tak, że trzeba zrobić sobie bazę, od której zaczynamy wybór i analizujemy "za i przeciw". Jest to chyba lepsze rozwiązanie niż ogólne pytanie, chcę coś i powiedzcie mi co chcę. Pzdr

CA 640, Thorens 280 (jeśli się nie uda trafić lepszego modelu) Grado Black...i zaczynasz zabawę z analogiem. Wszystko do kupienia od ręki na allegro.

Pozdro. Wojtek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.